Ženský fotbal

Slávistky postoupily v poháru do čtvrtfinále

Fotbalistky Slavie postoupily do čtvrtfinále Poháru KFŽ, když porazily Rakovník vysoko 11:0. Dorostenky v posledním podzimním zápase prohrály v Plzni 3:0.

Rakovník - Slavia 0:11 (0:6)
Slavia:
Sladká - Tomášková (46. Bartovičová), Necidová, Pincová, Malinová - Brázdová, Odehnalová, Pěničková, Benýrová (75. Novotná) - Svitková, Kožárová (46. Sehnálková, 68. Klesnilová)
Branky: 5., 57. a 69. Benýrová, 23., 26. a 47. Pěničková, 27. a 87. Svitková, 31. Kožárová, 41. Odehnalová, 89. Necidová


Dorostenky:
Dorostenky Slavie v posledním podzimním kole čekal silný protivník - druhá Plzeň. Zápas byl pro děvčata náročný, do sestavy nenastoupily tři hráčky, které cestovaly s A týmem na pohár. Domácí od začátku předváděli, že jsou kvalitní tým. Slávistky se naopak od začátku zbytečně dostávaly pod tlak, jelikož hodně chybovaly a ani si neporadily s terénem. Z domácích hráček byla nebezpečně Radová, ale naštěstí v koncovce nebyla přesná. První slávistická střela byla až ve 21. minutě, ale Houzarová z úhlu brankářku moc neohrozila. Ve 22. minutě Karasová netrefila prázdnou branku. Plzeň se dostala do vedení ve 33. minutě, když se z rohu vápna střelou na zadní tyč trefila Králová. Slávistky si velkou šanci vytvořily v závěru, ale Knollová z malého vápna přestřelila a po standardní situaci na zadní tyči Šurnovská také přestřelila.

Druhý poločas jsme začali aktivněji, důrazem jsme soupeře zatlačili a dostali se do šancí, ale Šurnovská ani Houzarová neměly dostatek prostoru pro dobré zakončení. Byla velká škoda, že jsme jsme z úvodní desetiminutovky nevstřelili branku. V 53. minutě unikla Radová, její střela skončila na tyči, z následné dorážky zamířila mimo branku. V 60. minutě se do dobré šance dostala Šurnovská, ale o kousek přestřelila. V 63. minutě bylo rozhodnuto, po střele z dálky naše brankářka zaváhala a domácí tím rozhodli. Hned z následné akce se za obranu dostala Radová a centr si do vlastní branky srazila Němečková. V závěru jsme mohli ještě snížit, ale Houzarová z otočky z vápna netrefila prázdnou branku. V 71. minutě trefila Mukařovská břevno. Zápas domácí vyhráli zaslouženě, slávistky naopak musí pro jaro zmobilizovat síly.

Plzeň - Slavia 3:0 (1:0)
Slavia: Nedvědová - Dlouhá, Němečková, Dáňová, Mukařovská - Lébrová (53. Břížďalová) - Hrobská (68. Schlitzová), Lačná (58. Pakostová), Šurnovská, Knollová - Houzarová
Branky: 33. Králová, 62. Mrázová, 63. vlastní Němečková

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)