Ženský fotbal

Slávistky porazily čtvrtfinalistu Ligy mistrů!

Fotbalistky sehrály skvělé utkání proti účastníkovi čtvrtfinále Ligy mistrů, rakouskému SV Neulengbach, a vyhrály 4:2! O branky se postaraly Necidová, Divišová, Pěničková a Holečková. Podívejte se na video sestřih ze zápasu!

Slávistky se musely vypořádat s absencí reprezentantek Pincovou, Odehnalovou a Kožárovou, navíc pro nemoc celý týden netrénovala Svitková, tak začala pouze na lavičce. K vidění byl otevřený fotbal z obou stran, Neulegbach, který před čtrnácti dny remizoval s Bayernem Mnichov 1:1, si vytvořil první náznak šanci, ale nebezpečný centr z levé strany tečovala brankářka Sladká. Na druhé straně z hranice vápna v jasné pozici netrefila míč Cahynová. Málem se potvrdilo pravidlo nedáš - dostaneš, z následné akce Rakušanky trefily tyč! V další možnosti se ocitla Divišová, ale zakončila těsně vedle branky. Do vedení jsme se dostali ve 21. minutě po hrubce brankářky, kdy si špatně zpracovala malou domů a dotírající Necidová dotlačila míč do sítě. V dalším průběhu se hra pohybovala mezi vápny bez výrazných šancí na obou stranách, Slavia nakonec udeřila v závěru. Bartovičová vyslala Divišovou, gólmanka nesmyslně vyběhla do strany mimo vápna a slávistická útočnice jí šikovně přehodila.


Druhý poločas nezačal pro slávistky dobře, během dvou minut jsme obdrželi dvě branky! Nejdříve se za obranu dostala Škorvánková a přesně zakončila, o chvíli později jsme na zadní tyči neuhlídali Bírovou a hlavou se nemýlila. Slavia se snažila odpovědět, po standardní situaci Necidová hlavičkovala do břevna. Ve druhé polovině druhého poločasu si oba týmy opět začaly vytvářet více šance a přítomní diváci tak mohli být spokojení. Po špatném odkopu brankářky se snažila vrátit míč do branky Svitková, ale trefila jen gólmanku. Na druhé straně nebezpečně na zadní tyči zakončovala Vojteková. Holečková po brejkové situaci šla sama na branku, klička jí však nevyšla. Neulengbach se mohl dostat do vedení v 77. minutě, ale v jasné pozici trefili pouze tyč. Rozhodující okamžik nastal v závěru, kdy se Slavii podařilo během dvou minut vstřelit dvě branky. V 85. minutě po rohu Divišové přesně hlavou pod břevno zakončovala Pěničková. O minutu později z brejku skórovala Holečková. Hosté byli zaskočení a mohli jsme toho ještě využít, po rohu nebezpečně hlavičkovala Budošová a poté šla sama na brankářku Divišová, ale neuspěla.

Výsledek je pro děvčata hodně cenný a je to velká zkušenost do dalších bojů. Za týden je čeká v Edenu polský mistr Medyk Konin, ve své soutěži všechny zápasy vyhrály. Hraje se 1.3. od 18:00 v Edenu na UMT.

Slavia - Neulengbach 4:2 (2:0)
Slavia: Sladká - Tomášková (87. Šurnovská), Bartovičová, Budošová, Malinová (68. Holečková) - Divišová, Cahynová, Pěničková, Sehnálková (53. Svitková), Benýrová - Necidová
Branky: 21. Necidová, 41. Divišová, 85. Pěničková, 86. Holečková - 50. Škorvánková, 51. Bírová

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)