Ženský fotbal

Slávistky porazily vedoucí celek z Polska

Fotbalistky Slavie v závěru přípravy ve velmi kvalitním utkání porazily polský tým Medyk Konin 5:1 po dvou brankách Necidové a Divišové a jedné brance Budošové. Podívejte se na sestřih ze zápasu.

Slávistky na závěr přípravy přivítaly v Edenu vedoucí celek polské ligy Medyk Konin, který zatím neztratil ani bod. V týmu je řada mládežnických reprezentantek a samotný zápas prokázal kvalitu soupeře. První půl hodinu totiž na hřišti dominovali hosté, hráčky hrály aktivně, s vysokým presinkem a rychlým kombinačním fotbalem a kvalitním přechodem do útoku. Slávistky se s tímto stylem hry nedokázaly vypořádat, často jsme ztráceli míč a Polky si vytvářely jednu šanci za druhou. Hned v 7. minutě unikla Pajor, ale Sladká jí vychytala. O chvíli později se již nemýlila a přehodila naší brankářku. Slavia se do prvního náznaku šance dostala v 10. minutě, když Divišová vystihla rozehrávku, ale zpětnou přihrávku na Pěničkovou obrana dokázala zpacifikovat. Nejnebezpečnější hostující hráčka v 13. minutě opět unikla naší obraně, ale tentokrát střílela mimo branku. V 16. minutě hosté skórovaly, ale Pajor místo zakončení do prázdné branky ještě nahrávala na Gawrońskou, která však byla v ofsajdu. Slávistkám hodně pomohl vyrovnávací gól, na kterém měla velký podíl Divišová, po faulu na ní zahrála standardní situaci a Budošová tečovala míč k tyči. O chvíli později ještě měla šanci Gawrońská, na druhé straně nebezpečně hlavičkovala Necidová. A tak jak v první části hrozili hosté, tak jsme udeřili i my, Pincová poslala dlouhý pas na rozeběhnutou Divišovou, která prostřelila hostující brankářku.

Ve druhém poločase jsme již byli lepším celkem, Polky postupně ztrácely na jistotě. V 55. minutě po dalším dlouhém pasu Pincové na Divišovou a následné nahrávce do vápna trefila Svitková břevno a odražený míč pohotově hlavou vrátila do sítě Necidová. Zápas byl téměř rozhodnutý, hosté se přes obranu už nedostávali, dokázali jsme si poradit s presinkem, hra byla přesnější a šance si vytvářely slávistky. V 62. minutě Malinová trefila tyč po další přihrávce Divišové. V 76. minutě jsme vstřelili další branku, Cahynová kolmicí uvolnila Divišovou, gólmanka její střelu vyrazila, ale opět se zorientovala Necidová a míč dostala do branky. Jednu z mála střel ve druhé půli vyslala na slávistickou brankářku Gawrońská, na druhé straně se do další střele po individuální akci dostala Divišová. V závěru jsme přidali soupeři pátou branku a znova po akci Pincová - Divišová.

Za týden čeká fotbalistky Slavie čtvrtfinále Poháru KFŽ na hřišti Staré Lysé, 8.3. od 13:30.

Slavia - Medyk Konin 5:1 (2:1)
Slavia: Sladká - Tomášková, Odehnalová (25. Pincová), Budošová, Malinová (87. Sehnálková) - Divišová, Cahynová, Pěničková, Benýrová - Svitková, Necidová (87. Jášová)
Medyk Konin: Szymańska - Grzywińska, Slavcheva, Chapeh, Konat - Matysik (46. Pakulska), Balcerzak, Sikora, Wożniak (59. Kamczyk) - Pajor (75. Zawiślak), Gawrońska
Branky: 55. a 76. Necidová, 39. a 88. Divišová, 28. Budošová - 8. Pajor

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)