Ženský fotbal

Dorostenky prohrály v Brně

Dorostenky Slavie v jednom z důležitých zápasů jara prohrály v Brně 0:2 a zkomplikovaly si boj o postup mezi první čtyři celky. Několik fotografií naleznete na Facebooku žen.

Na dorostenky Slavie pravděpodobně dolehla důležitost zápasu, od samého úvodu jsme začali dělat chyby a nedostali se tak do tempa. Navíc hned v první minutě měla velkou šanci Ducháčková, ale její střelu zblízka Nedvědová vyrazila. Nevýrazný úvod vyvrcholil v 5. minutě, kdy po ztrátě míče po našem autovém vhazování se z úhlu uvolnila Ducháčková a střelou k tyči skórovala. Až tento inkasovaný gól nás trochu probudil, začali jsme více bojovat, ale o moc velké kombinaci to nebylo. Hrálo se často ve středu hřiště a ani jeden tým si šanci nevypracoval. V jediném větším náznaku se ocitla Houzarová, ale ke střele se nakonec nedostala. V závěru se Brno zase zvedlo, nejdříve zahrozila z úhlu Krištofová a v samotném závěru byla ve vápně faulována Ducháčková a následnou penaltu Honková proměnila.

Do druhého poločasu nastoupil jiný tým, slávistky hned od začátku ovládly hřiště a domácí Brno zatlačilo. Zvýšili jsme agresivitu a ještě více napadali, k tomu jsme začali více kombinovat a odměnou byly vypracované šance. Ve 45. minutě se do vápna dostala Vyskočilová, před branku přihrála Šurnovské, ale její gólovou střelu obrana dokázala zblokovat. O chvíli později před branku přihrávala Novotná, ale Houzarová míč do sítě nedostala. Děvčata se snažila, ale dnes jim asi nebylo souzeno. Brno se ve druhém poločase téměř nedostalo k naší brance, ale po jednom rohu bylo v naším malým vápně hodně rušno. V další šanci po rohu byla Mukařovská, ale branku netrefila. S blížícím se závěrem již bylo zřejmé, že tento zápas skončí naší prohrou. Tímto jsme si hodně zkomplikovali naše šance na postup mezi první čtyři týmy. Za druhý poločas si však holky zaslouží pochvalu.

Brno - Slavia 2:0 (2:0)
Slavia:
Nedvědová - Dlouhá (41. Adámková), Lačná (41. Novotná), Němečková, Knollová - Houzarová, Klesnilová, Mukařovská, Jášová (64. Lébrová) - Šurnovská (57. Čiperová), Vyskočilová
Branky: 5. Ducháčková, 40. Honková pen.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)