Ženský fotbal

Ženy porazily Pardubice 6:0, dorostenky 14:0

Fotbalistky Slavie si připsaly další tři body před derby po výhře nad Pardubicemi 6:0. Dorostenky svého soupeře porazily vysoko 14:0. Podívejte se na sestřih ze zápasu žen. Starší žákyně v nedělním zápase porazily Hradec Králové 7:0. Mladší žákyně se stejným soupeřem remizovaly 1:1.

Ženy Slavie splnily povinnost před náročným programem a porazily poslední Pardubice bez větších problémů. V prvním poločase jsme si vypracovali více příležitostí, hráli jsme aktivně a hned v úvodu měla první šanci Necidová, ale mezi tyče nezakončila. Po několika minutách měla velkou šanci po centru Svitková, ale střela jí nesedla. Do vedení jsme se prosadili v 8. minutě po rohu Svitkové a přesné hlavičce Necidové. Po dalším centru do tyče hlavičkovala Kožárová. Standardní situace nám přinesla dvoubrankové vedení, roh z druhé strany rozehrála Pěničková a opět se nemýlila Necidová. Další branku po krásné střele přidala Benýrová, k nebezpečné střele se dostala také Budošová, ale brankářka kryla. Ve 32. minutě Pěničková přenesla hru, Holečková se chytře dostala do vápna a technickou střelou nedala brankářce šanci.


Ve druhém poločase Pardubice stály bránily v hlubokém bloku, směrem dopředu spoléhaly na brejkové situace, které však nepřicházely. Slávistky trochu polevily, přeci jen potřebují šetřit síly. Přesto jsme přidali další branky, po faulu na Divišovou proměnila penaltu Pěničková. V závěru pak po rohu dorážela pohotově Kožárová.

Slávistky nyní čeká ve středu a v neděli semifinálové zápasy proti Bohemians. Pak už je na programu derby proti Spartě!

Slavia - Pardubice 6:0 (4:0)
Slavia: Sladká - Budošová, Pincová, Benýrová - Divišová (85. Bartovičová), Pěničková, Svitková, Odehnalová, Holečková - Kožárová, Necidová (61. Sehnálková)
Branky: 8. a 16. Necidová, 26. Benýrová, 32. Holečková, 57. Pěničková pen., 82. Kožárová

Dorostenky
Dorostenky splnily povinnost a porazily Pardubice doposud nejvyšším rozdílem. Do vedení jsme se dostali velice brzy po povedené střele Knollové. V dalším průběhu však trvalo, než jsme se prosadili, soupeř měl dostatek síly a poctivě bránil. 16. minuta přinesla druhý gól, když po kolmici Němečkové zakončila k tyči Vyskočilová. Ve druhé polovině zápasu to začalo padat, po rohu Novotné přesně hlavičkovala Šurnovská. Po chvilce se prosadila i podruhé, když dokončila akci Vyskočilové, která byla ve vápně faulována. Z dalšího rohu skórovala z dorážky Němečková. Do konce poločasu jsme přidali tři branky, Vyskočilová nejdříve střílela z voleje a poté pohotově dorážela. V závěru svou druhou branku dala Němečková po rohu, kdy se prosadila hlavou.

Ve druhém poločase naše převaha pokračovala a spíš bylo jen otázkou, kolik ještě padne branek. A holky nepolevily, nadále makaly a snažily se. Svůj dvojitý hattrick potvrdila Vyskočilová, střílela k tyči či hlavou. Jednu branku ještě přidala Šurnovská, když vybojovala míč. Prosadila se také Jášová a po jejím centru si navíc vlastní branku dala Musilová. Holky vyhrály nejvyšším rozdílem v sezoně. Navíc po remíze Slovácka s Hradcem nyní holkám stačí k jistotě účasti v první čtyřce získat tři body ze zbývajících tří zápasů.

Slavia - Pardubice 14:0 (8:0)
Slavia: Macounová - Lébrová, Němečková, Lačná, Knollová - Novotná, Houzarová (41. Dlouhá), Mukařovská (41. Klesnilová), Jášová - Šurnovská, Vyskočilová
Branky: 16., 34., 35., 45., 72. a 78. Vyskočilová, 23., 26. a 47. Šurnovská, 29. a 38. Němečková, 5. Knollová, 59. Jášová, 60. vlastní Musilová


Starší žákyně:
Starší žákyně potvrdily roli favorita, od samého začátku na hřišti dominovaly, držely míč a postupně si vytvářely šance. Jenže než jsme se dostali do vedení, dvě další možnosti děvčata neproměnila. Až v 7. minutě si od Pakostové převzala míč Šuleková a s přehledem zakončila k tyči. Hradec se k naší brance moc nedostával, nakonec ale zahrozil ze standardní situace, kdy míč od Stejskalové skončil na břevně. Rozhodující okamžik přišel ve 25. a 26. minutě, kdy jsme vstřelili dvě branky. Nejdříve po centru Pakostové a patičce Šulekové dorážela Šebrlová, poté Šulekové přiťukla Fomínové a ta brankářku prostřelila.

Ve druhém poločase pokračovala převaha slávistek, vytvářeli jsme si řadu možností, některé jsme neproměnili, jiné chytla brankářka. Holky navíc hrály kombinačně, držely balón, takže z naší strany pohledný fotbal. Ve 40. minutě Fomínová mezi obranu přihrála Šulekové a s přehledem vystřelila k tyči. Hattrick završila ve 47. minutě, když Čiperová z brankové čáry přihrála před prázdnou branku a Šuleková v pohodě doklepla. V 57. minutě další pas vyslala Čiperová a Becková brankářku prostřelila. Sedmou branku a svou čtvrtou přidala Šuleková v 60. minutě, když z odkopu Adámkové unikla obraně a v zakončení se nemýlila. V závěru ještě trefila břevno Pakostová.

Slavia - Hradec Králové 7:0 (3:0)
Slavia: Horáková - Vodičková, Blažejová, Adámková, Bohatová - Šnejdarová, Čiperová, Fomínová, Becková - Pakostová, Šuleková, střídaly: Šefernová, Šebrlová, Hrtánková, Pajerová, Hilbertová
Branky: 7., 40., 47. a 60. Šuleková, 25. Šebrlová, 26. Fomínová, 57. Becková


Mladší žákyně:
K vidění byl bojovný zápas z obou stran, ale více šancí si vytvořil hostující Hradec. V brance jsme ale měli skvělou Kubíkovou, která pochytala několik velkých možností a dodávala týmu potřebný klid. Slávistky si v prvním poločase pořádnou příležitost nevypracovaly. Hosté se dostali do vedení v samém závěru, kdy po zbytečné ztrátě přesně k tyči zakončila Coufalová. Ve druhém poločase holky přidaly na bojovnosti a důrazu, i díky tomu Hradec již neměl více ze hry. Měli jsme však problém dostat se do pořádného zakončení přes vysoké obránkyně hostů. Když to nešlo ze hry, pomohla standardní situace. Ve 49. minutě Kotrhonzová zahrála přímý kop, brankářka neudržela míč a na brankové čáře dorazila Hilbertová. Zápas nakonec skončil cennou remízou proti druhému celku ligy.

Slavia - Hradec Králové 1:1 (0:1)
Slavia:
Kubíková - Bartlová, Kotrhonzová, Hilbertová, Kreidlová, Pavlasová, Prošková, Pakostová, Junová, Fixová, Hladíková, Sovany
Branky: 49. Hilbetová - 29. Coufalová

Komentáře (4)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Ženy porazily Pardubice 6:0, dorostenky 14:0

    Barra     před 10 lety 30.03.2014 13:54 |  
    0 0

    Nase mlade, jak starsi holky opet nezklamaly. Uvidime po derby, jestli nase prvni damske muzstvo v teto jarni casti vubec najdou nekoho, kdo by je premohl. Pevne verim, ze ne.

    Co me ale celkem prekvapuje, ze damsky fotbal neni jak se zda v oblibe nasich Slavistu. Az na Sokrata, ktery se pravidelne tady objevi, si na prvni pohled na malokoho vzpominam - a ihned se omlouvam tem, ktere jsem prehlednul. Hokej ma tady 100x vice zajemcu a prispevku, nez nase damy. Skoda, zaslouzily by si vice pozornosti. Ale take se divim, ze ani rodinni prislusnici nasich slecen nemaji jak se zda zajem o tuto rubriku. Kazda holka bude mit prece otce, bratra, dedu, ktery musi byt na ni hrdy?! Matku, sestru - a kde jsou ty holky same? Maji mimo teto rubriky od Richiho snad nekde svuj web, kde to zije? Jinak, nad cim jsem se casto zastavil, ale nikdy nezeptal: slecna Necidova musi byt rodina naseho Necky, predpokladam? Sestra? Ta strelecka potence a soulad jmen nemuze snad byt nahoda.

    • Re: Ženy porazily Pardubice 6:0, dorostenky 14:0

      Betynka58     před 10 lety 30.03.2014 14:06 |  
      0 0

      Máš úplnou pravdu, Barro, zvlášť v letošní sezóně, kdy po delší době opět mají reálnou šanci na titul, by si naše holky zasloužily mnohem více pozornosti. Jinak Tvé tušení je správné, Necidová je skutečně Neckova ségra, holt mají střelecké geny v rodině.

    • Re: Ženy porazily Pardubice 6:0, dorostenky 14:0

      Betynka58     před 10 lety 30.03.2014 14:33 |  
      0 0

      Máš úplnou pravdu, Barro, zvlášť v letošní sezóně, kdy po delší době opět mají reálnou šanci na titul, by si naše holky zasloužily mnohem více pozornosti. Jinak Tvé tušení je správné, Necidová je skutečně Neckova ségra, holt mají střelecké geny v rodině.

    • Re: Ženy porazily Pardubice 6:0, dorostenky 14:0

      Richi (admin)     před 10 lety 30.03.2014 21:23 |  
      0 0

      ahoj, já si myslím že ženský fotbal je v podvědomí, hodně se komentáře objevují na facebooku žen - www.facebook.com/SlaviaZeny. Zde se lidi naučili psát, povzbuzovat apod. Takže kdo chce být v maximální možné míře informován, vše najde zde.

      A ano, Simča je ségrou Tomáše :-). Na idnesu kdysi vyšel článek - http://fotbal.idnes.cz/necidovi-strileji-oba-bratr-i-sestra-d7h-/fot_dsouteze.aspx?c=A080923_225707_fot_dsouteze_ot