Ženský fotbal

Slávistky jsou ve finále Poháru KFŽ

Fotbalistky Slavie i ve druhém semifinále Poháru KFŽ porazily Bohemians, tentokrát na jejich hřišti 2:0 po brankách Kožárové a Pěničkové. Postoupily tak do finále, kde pravděpodobně bude i Sparta, a odehraje se na Praze 9 na Střížkově, hřišti Bohemians, v neděli 18.5.!

Ženy do odvety nastupovaly s vedením o šest branek, takže o postupujícím bylo rozhodnuto. Domácí určitě chtěli Slavii potrápit a případně uhrát příznivý výsledek. Na hřišti od samého začátku měly územní převahu hostující slávistky a brzy si první šanci vytvořila Kožárová, ale v tísní nedokázala dobře usměrnit. Na druhé straně zahrozil soupeř z rohového kopu, ale Tománková hlavičkovala hodně mimo branku. V 10. minutě měly naše holky první velkou šanci, Necidová přehodila brankářku, ale míč skončil pouze na břevně. Zápas za pěkného počasí nabízel řadu osobních soubojů, ale i také hodně nepřesností. Slavia však zápas kontrolovala, domácím nedovolila ohrozit branku Nedvědové. Do vedení jsme se dostali ve 31. minutě, Odehnalová dlouhým pasem našla rozeběhnutou Kožárovou a její přehození brankářky se nyní již podařilo. V závěru měla ještě šanci Bartovičová a ke střelám se dostala i dorostenka Knollová.

Ve druhém poločase měly domácí největší šanci, střela Šmidrkalové skončila na tyči. Ke zdramatizování ale nedošlo, Slavia i nadále držela míč a ojedinělé útoky domácích obrana společně s brankářkou zažehnaly. Zvýšit vedení mohla opět Kožárová, ale po rohu se mezi tyče netrefila. Když nemohla dát branku, tak aspoň nahrála. V 62. minutě poslala z pravé strany centru a Pěničková přesně hlavou z malého vápna zakončila. O výsledku zápasu bylo rozhodnuto, ale i když byla snaha o vstřelení dalších branek, tak síť se již nerozvlnila. Postup je však jednoznačně zasloužený.

Ve finále se Slavia střetne s vítězem dvojutkání Sparta - Slovácko (první zápas vyhrála Sparta 4:0). To je na programu v neděli 18. května na stadionu Bohemians na Střížkově, kam by tedy mohlo zavítat velké množství fanoušků Slavie a Sparta!

Bohemians - Slavia 0:2 (0:1)
Bohemians: Malíková (46. ZVelebilová), Tůmová, Tománková, Ondrůšková, Soukeníková - Juráková (46. Hlaváčková), Šmidrkalová (70. Kromková), Zemjánková, Chlastáková - Folbrycht (46. Kozmová), Matoušková (46. Koubová)
Slavia: Nedvědová - Malinová, Pincová, Budošová, Benýrová (86. Lačná) - Bartovičová, Odehnalová, Pěničková, Holečková (80. Lébrová) - Necidová (38. Knollová), Kožárová
Branky: 31. Kožárová, 62. Pěničková

Komentáře (6)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky jsou ve finále Poháru KFŽ

    Barra     před 10 lety 06.04.2014 21:20 |  
    0 0

    Takže Slavistky jsou na cestě získat double - bylo by to krásné a zasloužené. Přesto mi není jedná věc úplně jasná, Richi. V lize žen hraje 8 mužstev, vidím to tedy správně že se hraje celkem 14 zápasů a že zápas proti Spartě je právě ten čtrnáctý a poslední?

    Vzhledem k tomu, že Slavistky mají momentálně 37 bodů a Sparta o 4 méně, znamená to tedy že naše holky již mají titul v kapse? Jestli se 16. dubna hraje poslední zápas sezóny, proč se pak musí čekat do 18. května, tedy téměř 5 týdnů, na finále poháru žen? Proč tak dlouho?

    • Re: Slávistky jsou ve finále Poháru KFŽ

      jane (admin)     před 10 lety 06.04.2014 21:47 |  
      0 0

      Po odehrani 14 zapasu v zakladni casti se tabulka rozdeli na 4 tymy hrajici o titul a 4 tymy hrajici o sestup.

      • Re: Slávistky jsou ve finále Poháru KFŽ

        Barra     před 10 lety 06.04.2014 22:21 |  
        0 0

        Děkuji, Jane! Takže stejný princip jako v belgické první lize, kde 6 prvních mužstev hraje po 30 zápasech ještě ´play off 1 ligu´ (extra 10 zápasů), a od 7 do 14 místa se hraje ´play off 2´. Je to u nás trochu komplikované, první 3 z play off 1 hrají evropsky, čtvrtý hraje ještě proti vítězi z play off 2 o čtvrté evropské místo. Mužstvo, které končí na 16. místě degraduje přímo, to na 15. místě hraje ještě mini-ligu proti 3 klubům, které měli nejlepší výsledek během první sérii 10 zápasů v druhé lize, během druhé série 10 zápasů a během třetí sérii.

        Jinak se u nás na začátku play off 1 se nechávají body, které mužstva získali během regulérní ligy, u play off 2 za začne od nuly.

        Předpokládám, že to bude u žen stejné a že body které Slavistky získali během těch základních 14 zápasů se jim také ponechají ?

        • Re: Slávistky jsou ve finále Poháru KFŽ

          quelhar (admin)     před 10 lety 06.04.2014 22:28 |  
          0 0

          Mam pocit, ze se ziskane body v soutezi zen pred druhou fazi ligy deli dvema.

    • Re: Slávistky jsou ve finále Poháru KFŽ

      Richi (admin)     před 10 lety 06.04.2014 22:42 |  
      0 0

      Takže po derby se tabulka rozdělí na první čtyři celky a zbylé čtyři celky. Body se krátí dvěma se zaokrouhlením nahoru. Zde se tedy ještě odehraje šest zápasů a z toho budou další dvě derby.

      Je tedy zřejmé, že děvčata čeká ještě na jaře celkem čtyři zápasy se Spartou.

      Poslední ligový zápas se hraje 7.-8.6., což by mělo být utkání se Slováckem doma.

      Finále poháru bude 18.5. na Střížkově, ten den se zde uskuteční také finále přípravek.

      • Re: Slávistky jsou ve finále Poháru KFŽ

        Barra     před 10 lety 06.04.2014 23:05 |  
        0 0

        Dekuji za objasneni. Takze s finalem poharu maji holky jeste 8 zapasu k dobremu, a z toho se 4 x setkaji se Spartou, coz nebude vubec lehke. Mozny double je jeste strasne daleko, ale verim nasim slecnam. Prvni krok spravnym smerem by mel byt vyhra pristi tyden na Sparte, aby si tim udrzeli naskok 4 + 3 =7 ÷ 2 = 4 body zaokrouhlene.

        Doufam, ze Slaviste kteri tady prislibili podporu na Letne, tam take 16 dubna efektivne budou!