Ženský fotbal

V derby dorostenek Slavia nebodovala

V derby dorostenek prohrály slávistky na Spartě 3:5, ale předvedly velice sympatický výkon, za který by si zasloužily bod. Dvě branky vstřelila Houzarová a jednu přidala Čiperová.

V derby byly jasným favoritem domácí hráčky, ale úvod se nám skvěle vydařil. Po dlouhém míči od Nedvědové prodloužila Novotná a důrazná Houzarová hlavou z hranice vápna přehodila vyběhnutou brankářku. O chvíli později se do vápna dostala Sehnálková, ale nakonec se do zakončení nedostala. V 8. minutě po rychlé akci a přenesení na pravou stranu zakončovala Veselá sama před brankářkou mimo tyče. O dvě minuty později jsme mohli vést, po rohu Jášové na zadní tyči hlavičkovala Mukařovská, ale Janštová předvedla skvělý zákrok. Sparta dokázala vyrovnat v 17. minutě, kdy domácí rychle rozehráli po faulu, míč se dostal k Szewieczkové a s přehledem překonala Nedvědovou. Sparta získala převahu, Slavia zbytečně ztrácela míče a byla patrná nejistota. Do vyložených šancí se však domácí nedostali, ve 29. minutě jsme po sérii drobných chyb a nedůrazu podruhé inkasovali, opět se prosadila Szewieczková. Do konce poločase měla Sparta míč na kopačkách, slávistky se občas pokusily pohrozit, ale šanci jsme si nevytvořili.

Druhý poločas jsme začali stejně dobře jako první, jen tomu chyběl gól. Napadali jsme, získávali míče, jen tomu chyběla lepší finální fáze. Po deseti minutách Sparta opět převzala iniciativu a vytvořila si několik nebezpečných šancí. Dvakrát nebezpečně střílela Křivská a jednou Dlasková. V 56. minutě jsme potřetí inkasovali, po rychlé akci se za obranu dostala Křivská a střelou k tyči skórovala. Slávistky se však dokázaly vzchopit, nejdříve po uvolnění Dáňové snížila Houzarová a nadále jsme dokázali Spartu zatlačit. A přišlo zasloužené vyrovnání, v 69. minutě jsme vybojovali míč a ve finální fázi Pakostová uvolnila Čiperovou, která z úhlu prostřelila brankářku. Bohužel remízový stav jsme neudrželi, minutu poté po rohu hlavičkovala Veselá přesně k tyči. To byl důležitý moment, moc sil na další zvrat už jsme neměli a navíc definitivní pojistku přidala Sparta v 76. minutě, kdy nás nedůraz ve vápně potrestala Rychtarová. Holky za výkon zaslouží pochvalu, teď však musí zabojovat v sobotním zápase proti Hradci, kdy je třeba vyhrát k jistotě postupu do nadstavby mezi první čtyři celky.

Sparta - Slavia 5:3 (2:1)
Sparta: Janštová - Fojtíková, Kavalová, Moťovská, Čížková - Bužková, Dlasková, Kovaříková (48. Stárová) - Veselá, Szewieczková (56. Rychtarová), Křivská (79. Mikešová)
Slavia: Nedvědová - Lébrová, Němečková, Mukařovská, Knollová - Sehnálková (61. Čiperová), Dáňová, Klesnilová (77. Lačná), Jášová (77. Dlouhá) - Houzarová (77. Fomínová), Novotná (67. Pakostová)
Branky: 17. a 19. Szewieczková, 56. Křivská, 70. Veselá, 76. Rychtarová - 1. a 60. Houzarová, 69. Čiperová

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)