Ženský fotbal

Mladší žákyně hrály na turnaji ve Frankfurtu

Mladší žákyně se zúčastnily kvalitně obsazeného turnaje ve Frankfurtu, ale po smolném průběhu nakonec skončily až na 11. místě. Dostaly pouze jednu branku a čtrnáct vstřelily. Nejlepší střelkyní se stala Nikola Hladíková s pěti zásahy. Prohlédněte si video z turnaje. Fotografie během úterý.

Turnaje Skyline cup 2014 se zúčastnily týmy jako Frankfurt, Norimberk, Leverkusen, Köln apod. 16 týmů bylo rozděleno do čtyř skupin, ze které dva nejlepší postoupily mezi prvních osm, zbývající celky do druhé poloviny. Zde se opět vytvořily dvě skupiny po čtyřech a poté následovaly již souboje o umístění. Každý tým tak měl zajištěno minimálně sedm zápasů, které se hrály 15 minut a v počtu 6+1.


Holky do turnaje vstoupily remízou s Ganerb, ve kterém si ani jeden celek nevytvořil vyloženou šanci a byl to spíše boj mezi vápny. Do druhého utkání jsme šli s cílem vyhrát a na Saarbrücken jsme od samého začátku vlétli, děvčata soupeře nevěděly kam dřív skočit. Měli jsme několik šanci, uspěla až střela Hladíkové a dorážka Sovány. Pak jsme soupeři nechali trochu prostoru, aby zahrozil z rohů, ale pozorná Kubíková svůj tým uklidnila jistými zákroky. Pojistku přidala Hladíková po střele z dálky, navíc trefila jednou břevno. V závěrečném zápase skupiny nás čekal favorit FC Köln, přestože měl více šancí, branku nevstřelil a my jedinou příležitost nevyužili. Bohužel v konečné tabulce měly první tři celky stejný počet bodů a rozhodl počet vstřelených branek, kde nám chyběla jediná trefa.

V druhé skupině jsme nezačali vůbec dobře, proti Mainzu jsme zaspali úvod a dostali velice laxní branku. Holky tím byly zaskočené a už se vůbec nedostaly do tempa, chyběl pohyb a větší důraz, dále také lepší finální fáze. V dalším zápase nás čekal Stenum, který nebyl tak silný a jednoznačně jsem jej přejeli, navíc předvedli řadu hezkých akcí a branek mohlo být také více. Hned v úvodu z úhlu skórovala Kotrhonzová, na další branky jsme si museli počkat na závěr, kdy jsme konečně zúročili naší převahu. Branky přidala Hladíková, po krásné kombinaci Pakostová a na závěr Fixová. V posledním zápase ve skupině jsme narazili na Ingelheim a opět jsme byli jasně lepším týmem, kdy jsme naší převahu proměnili v rychlý gól, kdy se před brankou po autovém vhazování zorientovala Pavlasová, poté se poprvé prosadila i Bartlová přesnou střelou.

Mladší žákyně nakonec bojovaly až o 11. místo, kdy svého soupeře jasně přejely vysoko 6:0. Od začátku si vytvořily tlak, střílely, kombinovaly a hlavně skórovaly. Hattrickem se blýskla Hladíková, navíc připravila další branky. Zároveň byla vyhlášena nejlepší střelkyní turnaje.

Zápasy Slavie:
Slavia - JFV Ganerb 12 0:0
Slavia - 1.FC Saarbrücken 2:0 (5. Sovany, 11. Hladíková)
Slavia - 1.FC Köln 0:0
Slavia - TSV Schott Mainz 0:1
Slavia - VfL Stenum 4:0 (3. Kotrhonzová, 12. Hladíková, 13. Pakostová, 15. Fixová)
Slavia - 1.FFC RHH Ingelheim 2:0 (2. Pavlasová, 10. Bartlová)
Slavia - 1.FFV Erfurt 6:0 (7., 11. a 13. Hladíková, 5. vlastní, 11. Sovány, 14. FIxová)

Soupiska: Kubíková - Bartlová, Fixová, Sovány, Kotrhonzová, Prošková, Hilbertová, Kreidlová, Pavlasová, Pakostová, Junová, Hladíková

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Mladší žákyně hrály na turnaji ve Frankfurtu

    klimi     před 10 lety 21.04.2014 18:43 |  
    0 0

    Jedna prohra, dvě remízy a čtyři výhry a až jedenácté místo? To je fakt pech.

    Škoda, ale výsledky pěkné, v Německu má ženský fotbal dobrou úroveň. Jen tak dál!