Ženský fotbal

Slávistky i v deseti porazily Bohemku

Fotbalistky Slavie i v deseti vybojovaly tři body po výhře 2:1 nad Bohemians. V Edenu byl k vidění hodně dramatický průběh se šťastným koncem pro sešívaná děvčata. Branky vstřelila Necidová a Divišová.

Zápas od úvodních minut nepřinesl moc zajímavé podívané, hosté bojovaly, slávistky se kombinačně snažily svého soupeře přehrát, ale většinou se hrálo mezi vápny. První náznak šance přišel ve 14. minutě, kdy byla před vápnem faulována Necidová, z následného přímého kopu Pěničková branku netrefila. Do vedení jsme se dostali ve 22. minutě, po zaváhání obrany v pohodě z pravé strany odcentrovala Divišová a Necidová se hlavou nemýlila. Jenže pak přišlo pořádné drama, po úniku Matouškové byla před vápnem faulována brankářkou Sladkou, která dostala červenou kartu. Do hry se tedy dostala Nedvědová, z následné standardní situace nic nebylo. Hostující Bohemka si vytvořila tlak, tlačila se za vyrovnáním. Ve 34. minutě po centru Kladrubské těsně vedle hlavičkovala Juráková. Zareagovat jsme mohli o chvíli později, po úniku Pincové a střílenou přihrávkou ve skluzu Divišová minula. Největší šanci měla Bohemka v nastaveném čase prvního poločasu, Zemjánková poslala za obranu Šmidrkalovou, ale Nedvědová dokázala vyrazit.


Do druhého poločasu slávistky vstoupily aktivně a hned si vytvořily šanci, po centru Necidové však gólovou střelu obrana Bohemky zblokovala na roh. Přestože jsme hráli v deseti, hru jsme kontrolovali a hosté se bránili. Odměnou byla druhá branka, po standardní situaci Pěničkové ve vápně tečovala Cahynová k Divišové, která z malého vápna nezaváhala. Nadále jsme byli lepším týmem a snažili se přidat další branku, pěkně střílela Necidová. V 67. minutě však přišel další zvrat, po zbytečné ztrátě a faulu zahrávala Kladrubská standardní situaci a ve vápně tečovala hlavou Ondrůšková, čímž Nedvědové nedala šanci. Bohemka se odhodlala k velkému tlaku, chodily do rizika a obléhali naší branku. Do vyložené šance se však nedostali, pouze předvedli několik střel mimo branku. Závěrečný tlak jsme nepřipustili, míč jsme takticky udrželi daleko od vápna.

Holky si tak kromě derby se Spartou vyzkoušely dramatický souboj, což pro další průběh nadstavby může být užitečné. V dalším zápase je na programu derby, odehraje se v sobotu 3. května od 13 hodin v Horních Měcholupech. Určitě bude chybět brankářka Sladká pro jednozápasový distanc.

Slavia - Bohemians 2:1 (1:0)
Slavia: Sladká - Tomášková, Odehnalová, Pincová, Malinová (82. Benýrová) - Bartovičová (87. Kožárová), Divišová (90. Jášová), Cahynová, Pěničková, Svitková (31. Nedvědová) - Necidová
Bohemians: Malíková - Tůmová, Juráková, Ondrůšková, Soukeníková - Chlastáková, Ondrušová, Šmidrkalová (84. Hlaváčková), Kladrubská - Zemjánková (62. Havlová), Matoušková
Branky: 22. Necidová, 53. Divišová - 67. Ondrůšková
ŽK: 81. Kladrubská
ČK: 28. Sladká
Střely na branku: 2 - 2, mimo branku: 7 - 8, rohy: 6 - 7

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)