Ženský fotbal

Dorostenky podlehly Slovácku

Dorostenky Slavie nezvládly poslední zápas základní části a prohrály na Slovácku 2:4, přestože hlavně ve druhém poločase byly lepším týmem. Ztroskotaly však v koncovce. Branky vstřelila Houzarová a Dlouhá.

Zápas jsme začali tragicky, hned z rozehrávky jsme nahráli soupeři, který šel ve dvou sám na brankářku a Kubicová v pohodě skórovala. Domácí byli na koni, ale slávistky se snažily presinkem vybojovat míč a chvílemi se to dařilo, jen jsme z toho nic nevytěžili. Naopak po další hrubce nebezpečně střílela Kubicová, tentokrát Macounová pohotově vyrazila. Slávistky si pak vytvořily převahu, která vyústila v několik šancí. Nejdříve střílela Novotná, za obranu se dostávala Houzarová, ale gólmanka kličku vystihla. Po centru Novotné střílela Dáňová přímo do brankářky. Slovácko hrozilo dlouhými míči za obranu, což jsme dokázali eliminovat. Naopak jsme darovali i druhý gól, ztráta před vápnem a krásný křižná střela Kamily Dubcové skončila v síti. Rychle jsme odpověděli, Dlouhá poslala míč za obranu na Houzarovou, která přehodila vyběhnutou brankářku. Brzy jsme dostali třetí gól, po nedůrazu ve středu hřiště přišla kolmice za obranu, střelu Kubicové brankářka Macounová vyrazila, ale přímo ke Kamile Dubcové, pro níž nebyl problém skórovat do prázdné branky. V závěru poločasu nebezpečně střílela Janíková a po závaru ve vápně nad branku zakončovala Kubicová.

Druhý poločas jsme začali dobře, aktivním presinkem jsme získali převahu a brzy snížili. Ve 46. minutě Mukařovská prostrčila za obranu na Dlouhou, která před vápnem vyslala prudkou střelou na branku a Růžičková byla bez šance. Nadále jsme se hnali za vyrovnáním a vytvářeli si řadu situací, které jsme však nedokázali správně dotáhnout. V 52. minutě šla sama na branku Šurnovská, ale brankářka vyrazila, následná dorážka Jášové skončila nad břevnem. V 61. minutě Klesnilová vyslala za obranu Jášovou, hezky se dostala až před branku, ale v jasné pozici přestřelila. Nedokázali jsme využit ani ty největší možnosti, což nás hodně sráželo. V 74. minutě měli domácí první šanci, Ševčíková se dostala za obranu a překonala brankářku. Zápas byl definitivně rozhodnut, navíc v poslední minutě šla Ševčíková znova sama na bránu, tentokrát mezi tyče nezakončila. Za druhý poločas jsme si minimálně bod zasloužili.

Slovácko - Slavia 4:2 (3:1)
Slovácko: Růžičková - Jílková (71. Jeglová), Vodehnalová, Pavková, Braunerová (77. Činčalová) - Barnetová, K.Dubcová, Janíková (41. Ševčíková) - Molková (49. Dufková), Kubicová (56. Psotková), M.Dubcová
Slavia: Macounová - Lébrová (46. Šurnovská), Němečková, Mukařovská, Knollová - Dlouhá, Dáňová, Klesnilová (69. Lačná), Jášová - Novotná (41. Vyskočilová), Houzarová
Branky: 1. Kubicová, 26. a 33. K.Dubcová, 74. Ševčíková - 28. Houzarová, 46. Dlouhá

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)