Ženský fotbal

V sobotu derby žen!

Již zítra čeká fotbalistky Slavie již třetí derby se Spartou, ale první v nadstavbě, které může hodně napovědět o šancích na titul! Přijďte vytvořit holkám pořádnou kulisu a v domácím prostředí pomoci k výhře! Výkop ve 13:00 v Edenu! Včera také sehrály derby starší a mladší žákyně, bohužel odešly s prohrou shodně 2:3.

Letos se ženám daří a po deseti letech mají největší šanci na zisk vysněného titulu! Na prvním místě mají dvoubodový náskok, v případě výhry by byl náskok více než luxusní. V letošní sezoně jsme na podzim na domácím hřišti vyhráli 2:0 po dvou brankách Svitkové, před třemi týdny na Letné skončilo utkání bez branek.

Holky prosí všechny slávistické fanoušky, abyste přišli podpořit a zafandit červenobílým barvám. Pánové hrají dnes, takže můžete využít volnou sobotu a zajít do Horních Měcholup.


Pokud opravdu dorazíte, potvrďte účast na Facebooku žen ZDE.


Starší žákyně:
Zápas začal skvěle, hned po čtyřiceti sekundách Pakostová prostrčila míč otevřeným středem obrany, do vápna pronikla Šuleková a prostřelila brankářku. Sparta byla zaskočena, slávistky povzbuzeny. Byli jsme lepším týmem, i když do šancí jsme se moc nedostávali. Hosté naopak většinou jen nakopávali dlouhý míč za obranu. Kousek od zvýšení skóre jsme byli ve 20. minutě, kdy střelu Fomínové brankářka vyrazila na břevno. V ten moment rozhodčí zápas přerušil pro silný déšť a blesky. A ještě že tak udělal, po chvíli kousek od hřiště silně udeřilo. Po třinácti minutách se blesky dostaly dostatečně daleko a zápas mohl pokračovat. Pauza však vyšla lépe Spartě, hned po dvou minutách se prosadila Khýrová, když dorážela po předchozí střele spoluhráčky. Po dalších pěti minutách už jsme prohrávali, Stašková z velkého úhlu prostřelila naší brankářku. A závěru navíc měla Valentová další šanci.

Do druhého poločasu v suchých dresech nastoupily lépe opět slávistky, držely míč a snažily se o vyrovnání. To po zásluze přišlo, když se Šuleková prosadila střelou z hranice vápna ze standardní situace. Holky byly na koni, chtěly přidat vítěznou branku. Sparta se bránila, k naší brance se moc nedostávala, všechny pokusy jsme včas zastavili. Bohužel přišla 61. minuta, nechali jsme prostor Staškové a její přesná umístěná střela k tyči skončila v síti. Po celém průběhu zápasu to bylo nespravedlivé a ve zbývajícím čase byla kousek od vyrovnání Pakostová, ale zakončení z rohu bylo slabé. Sparta potřetí vyhrála, Slavia má jednu výhru. Rozhodne se však až ve finálovém turnaji v červnu.

Slavia - Sparta 2:3 (1:2)
Slavia: Horáková - Hrtánková, Bohatová, Adámková, Vodičková - Hladíková, Čiperová, Pakostová, Becková - Šuleková, Fomínová, střídaly: Hilbertová, Hájková, Šefernová, Šnejdarová
Branky: 1. a 42. Šuleková - 35. Khýrová, 35.(+5.) a 61. Stašková


Mladší žákyně:
Sparta byla jasným favoritem, ale mladé holky se nezalekly a v prvním poločase hodně "kousely". A hlavně si vytvořily šance, v jasné pozici Hilbertová přestřelila. Na druhé Šrámková trefila břevno. V závěru poločasu jsme se přeci jen dostali do vedení po tečované střele Kotrhonzové. Ve druhém poločase hosté zabrali a my jsme se většinu času bránili. A přišlo brzké vyrovnání, kdy se prosadila Šrámková. Průběh byl nadále stejný a druhý gól Sparty byl jen otázkou času, ale z ojedinělé akce Hladíková ve 47. minutě skórovala. Pokud by se vedení udrželo, byla by to senzační výhra. Dlouho jsme odolávali, bohužel poslední sekundy jsme nezvládli. V poslední minutě vyrovnala Cvrčková a v nastaveném čase dokonce skóre otočila Šrámková. Zbývalo nějakých 90 sekund k výhře, nakonec z toho není bod. A právě remíza by zřejmě byla spravedlivá.

Slavia - Sparta 2:3 (1:0)
Slavia: Kubíková - Sovany, Kotrhonzová, Hilbertová, Kreidlová, Ployharová, Prošková, Pakostová, Junová, Kalinová, Hladíková
Branky: 26. Kotrhonzová, 47. Hladíková - 32. a 60.(+1) Šrámková, 60. Cvrčková

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: V sobotu derby žen!

    Travinho     před 10 lety 03.05.2014 08:15 |  
    0 0

    Určitě přijdu, jen mi to nedá se nezeptat, jestli se dorost kvůli počasí nepřesouvá rovněž sem?