Ženský fotbal

Slávistky v derby prohrály 1:2

Fotbalistky Slavie na domácím hřiště prohrály se Spartou 1:2 a nyní na svého rivala ztrácí bod v ligové tabulce. V zápase jsme byli lepším týmem, ale nedokázali jsme využít převahu ke vstřelení branek. O jedinou se postarala Divišová. Sestřih ze zápasu včetně rozhovorů. Dorostenky prohrály se Spartou 3:6.

Slávistky poprvé v sezoně prohrály, bohužel na domácím hřišti v Edenu, kde také zaznamenaly výhru nad Spartou na podzim. Do zápasu vstoupila o něco aktivněji Sparta, která zahrozila několika střelami, ale všechny byly zblokované. V 7. minutě po levé straně unikla Svitková, nacentrovala do vápna, kde hlavičkovala Necidová jen do brankářky. Ve 12. minutě jsme zaváhali, kdy jsme nechali Bartoňovou osamocenou, šikovně se zbavila Bartovičové a křižnou střelou k tyči nedala Nedvědové šanci. Slávistky byly nečekaným průběhem zaskočeny, ale do hry se vrátily v 18. minutě, kdy Divišová vystřelila z dálky, ale Vršatové míč propadl mezi nohy. Taktovku zápasu převzaly slávistky, ale do vyložené šance jsme se nedostaly. Do dobré šance se dostávala Divišová, ale v poslední chvíli byla o míč obraná, v další šanci střílela nad branku. Další pokus z dálky vyslala Tomášková, ale jen na Vršatovou. Ve 36. minutě po naší standardní situaci Sparta předvedla rychlý brejk, kdy zakončovala z úhlu Mocová, nakonec z toho byl roh. Sparta rozehrála na krátko, z velkého úhlu na branku vystřelila Krejčiříková a Odehnalová smolně tečovala do vlastní branky.


Ve druhém poločase Sparta v úvodu zahrozila po dvou rozích, ale Nedvědová si se složitou situací poradila. Pak už se hrálo většinou na polovině Sparty, slávistky se tlačily za vyrovnáním, ale často to zkoušely středem, kde číhala pozorná obrana Sparty. Měli jsme také řadu standardních situací, byly i úseky, kdy se třeba pět minut hrálo kolem vápna hostů. Ale pořád jsme nedokázali dostat míč až do sítě. Zkoušela to Kožárová, poté Divišová, hlavou minula branku Svitková. S přibývajícím časem tlak narůstal, ale vyrovnání nepřicházelo. Před vápnem a ve vápně došlo k několika střetům, ale ve hře se pokračovalo. Sparta zahrozila výjimečně z brejkové akce, jednu ošemetnou situaci v poslední chvíli řešila Nedvědová, i když to nakonec bylo za žlutou kartu. Největší šanci nakonec měla Pěničková v nastaveném čase, kdy se dostala k hlavičce, ale pozorná Vršatová již míč za svá záda nepustila.

Sparta se nyní dostala o bod před Slavii, na programu jsou ještě čtyři zápasy. Za týden jede Slavia na Slovácko, pak je na programu finále Poháru KFŽ proti Spartě, následuje zápas na Bohemians a poté již další derby na Spartě, kde se může rozhodnout o titulu.

Slavia - Sparta 1:2 (1:2)
Slavia:
Nedvědová - Tomášková (89. Malinová), Odehnalová, Pincová, Benýrová - Bartovičová (46. Holečková), Pěničková, Cahynová, Svitková - Necidová (46. Kožárová), Divišová
Sparta: Vršatová - Tauberová, Bertholdová, Blažková, Vyštejnová - Ringelová (81. Dědinová), Krejčiříková, Bartoňová - Hloupá, Mocová (90. Fojtíková), Szewieczková
Branky: 18. Divišová - 12. Bartoňová, 37. Krejčiříková
ŽK: 43. Bartovičová, 70. Kožárová, 77. Nedvědová - 61. Szewieczková, 74. Hloupá
Střely na branku: 4 - 2, mimo branku: 5 - 2, rohy: 7 - 3


Dorostenky
Slávistky měly problém se složením sestavy, Sparta však také, a tak nasadily tři hráčky z A týmu, které den předtím odehrály celé derby (Szewieczková, Hloupá, Tauberová). Takže Sparta byla velký favorit a výsledek to potvrdil. První poločas přesto nabídl zajímavou podívanou, hned ve 2. minutě šla sama na branku Vyskočilová, ale prováhala včasné zakončení a pak již byla z úhlu. Na druhé straně hosté rychle rozehráli standardní situaci a po centru z levé strany tečovala Hloupá. O chvíli později nebezpečně střílela Veselá, ale Nedvědová vyrazila. Pak na sebe upozornily slávistky ze standardních situací, zkoušela to Mukařovská, poté Houzarová, kdy brankářka musela vyrazit na roh. Z něho poté hlavou zakončovala Vyskočilová jen do brankářky. V 19. minutě nastal před slávistickou brankou závar, v poslední chvíli zachraňovala Mukařovská. Ve 21. minutě po standardní situaci se z malého vápna prosadila Szewieczková. V 28. minutě nebezpečně zakončovala vedle branky Bužková, z následné akce po pěkném pasu Klesnilové z levé strany unikla Jášová a po umístěné střele snížila. Radost nevydržela dlouho, po chvíli Sparta zvýšila po dorážce Bužkové na rozdíl dvou branek a to byl hřebíček do rakve, zvlášť když z další akce po střele Jášové brankářka vyrazila na břevno. Sparta pak dominovala a my jsme nestíhali. A během čtyř minut jsme dostali tři branky. Dvakrát se prosadila Szewiecková, jednou přesnou střelou z dálky Křivská.

Do druhého poločasu jsme neměli co ztratit, v sestavě Sparty již nebyly dvě výrazné hráčky Szewieczková a Hloupá. Snahu slávistek mohla utlumit ve 49. minutě Křivská, ale v jasné pozici netrefila branku. V 51. minutě po chybné malé domů Tauberové snížila Houzarová. Slavia najednou držela míč, tlačila se do koncovky a domácí nevěděli, kam skočit. Holky za nepříznivého stavu makaly, dřely, rvaly se o zkorigování. V 54. minutě šla sama na branku Vyskočilová, ale brankářka jí vychytala. Z následného rohu vrátila do vápna Jášová a Vyskočilová přesnou tečí skórovala. Sparta občas zahrozila z brejkové situace, ale většinu ošemetných situací jsme vyřešili. Velkou šanci měla Veselá, ale i ona se do branky netrefila. Na druhé straně mohla snížit Jášová, ale ze standardní situace trefila břevno. V zápase slávistky odevzdaly všechny síly, je velká škoda, že jsme nezvládli závěrečnou desetiminutovku prvního poločasu. Domácí však vyhráli zaslouženě.

Sparta - Slavia 6:3 (6:1)
Sparta: Janštová (41. Vaníčková) - Kovaříková, Čížková, Tauberová, Fojtíková (63. Rychtarová) - Hloupá (41. Koubová), Dlasková, Bužková - Křivská, Szewieczková (41. Mikešová), Veselá
Slavia: Nedvědová (41. Macounová) - Knollová, Němečková, Dáňová, Mukařovská - Fomínová (41. Lébrová), Houzarová, Klesnilová, Jášová - Vyskočilová, Lačná
Branky: 15., 35. a 38. Szewieczková, 6. Hloupá, 30. Bužková, 37. Křivská - 28. Jášová, 51. Houzarová, 54. Vyskočilová
ŽK: 17. Fojtíková - 13. Jášová, 60. Vyskočilová
Střely na branku: 8 - 10, mimo branku: 6 - 0, rohy: 9 - 5

Komentáře (5)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky v derby prohrály 1:2

    Barra     před 10 lety 03.05.2014 18:32 |  
    0 0

    Skoda :-( Takze Sparta dve strely na branku, z toho 2 goly a 3 body, a pro Slavistky ztrata prvniho mista v tabulce? Tak to je dost krute, po te co Slavistky dominovaly tabulku od sameho zacatku. Ale vysvedceni se dava vzdy az na konci jizdy, bohuzel. Ne vse je ztraceno, ale musime spolehat na selhani konkurentek. Skoda.

    • Re: Slávistky v derby prohrály 1:2

      Travinho     před 10 lety 03.05.2014 18:58 |  
      0 0

      Pořád to mají holky ve svých rukou, dneska si to pokazily samy špatnou první půlkou a laciným gólem na 2:1, ačkoliv jim golmanka sparty přímo věnovala vyrovnání. Druhou půlku byly lepší, ale bylo to takové platonické, něco jako Bohemka proti nám v neděli. Bídným výkonem zápas poznamenala i paní rozhodčí. Nastavení pouhých 4 minut, když ve druhé půli byly dvě ošetřování po 3 minutách, několik dlouhých střídání a další nesrovnalosti, byl výsměch, v Anglii by sudí nastavil 8 a o ničem by nediskutoval.

    • Re: Slávistky v derby prohrály 1:2

      Mac     před 10 lety 03.05.2014 18:59 |  
      0 0

      Nemusíme, stačí porazit Spartu v odvetě. ;-) Vše máme ve svých rukách.

  2. Re: Slávistky v derby prohrály 1:2

    Dobi     před 10 lety 03.05.2014 19:36 |  
    0 0

    pokud se nemýlím, ta Krejčiříková pocház Klatov a hrává za odbočku při Setkáních za OP Klatovy. Aach jo!

    • Re: Slávistky v derby prohrály 1:2

      (host)     před 10 lety 03.05.2014 19:37 |  
      0 0

      Ano, slávistická rodina, je to tak.