Ženský fotbal

Dorostenky prohrály, ženy hrají v neděli

Dorostenky Slavie neprožívají dobré období, v dnešním utkání prohrály s Brnem doma 1:3. Ženy čeká v neděli mistrovské utkání na Slovácku, kde se budou muset obejít bez zraněné Odehnalové a vykartované Kožárové. V sobotu 10.5. odehrály svůj zápas starší žákyně proti Plzni a vyhrály 3:0.

Dnešní zápas se hodnotí velice těžko. Potvrdilo se, že tým dorostenek je ve velké krizi. Důležitý zápas o třetí místo jsme začali dobře, hned v úvodu měla velkou možnost Lébrová, ale brankářka její střelu vyrazila. O chvíli později šla sama na branku Vyskočilová, ale oba pokusy brankářka chytla. To byly klíčové okamžiky zápasu. Herní projev nebyl špatný, ale pouze pokud jsme se snažili kombinovat a drželi míč na zemi. V momentě, kdy jsme pouze nakopávali, tak jsme prohrávali souboje a to se hodilo Brno. To hrálo velice jednoduše, rychle přenášelo hru dopředu na Ducháčkovou, případně do stran na nabíhající záložnice. Brno poprvé zahrozilo ve 13. minutě po střele Kukučové. První branka padla v 18. minutě a bohužel do naší sítě. Po dlouhém odkopu jsme nechali protihráčku v klidu zpracovat, využili mezery v obraně, přihrála nabíhající Kotlánové a přesnou střelou pod břevno dostala Brno do vedení. Hosté najednou byli lepším týmem, bojovali, byli důrazní a hlavně si vytvořili další šance. Svým důrazem se ke střele z úhlu dostala Ducháčková a vybojovala roh, po něm následoval závar ve vápně a velká šance Jouklové. Tyto krizové okamžiky jsme přečkali a ve 29. minutě po dlouhém pasu Houzarové se k míči dostala Vyskočilová, obešla brankářku a vyrovnala. Do konce poločasu jsme byli opět lepším týmem a měli jsme územní převahu, ale ke vstřelení branky to stejně nevedlo.

Druhý poločas se hodnotí těžko. Na hřišti totiž byl pouze jeden tým - brněnský. Sice jsme v úvodu měli velkou šanci, když T.Krištofová před vápnem upadla a Jášová ve velké šanci netrefila branku, ale to bylo z naší strany vše. Chyběl pohyb, větší nasazení, takže jsme byli všude druzí, ztráceli míč. Brno se dostalo k několika střelám, několik závarů před naší brankou. V 55. minutě se Brno dostalo do vedení, po ztrátě míče a rychlém přečíslení se za obranu dostala Příkaská a střelou k tyči překonala Macounovou. Ve zbytku zápasu pokračoval náš zmar, naopak Brno si v klidu hlídalo výsledek. A v závěru utkání přidalo třetí branku, které předcházely dvě velké šance Ducháčkové. Z následného rohu se přímo prosadila Honková. Dorostenky zažívají nejhorší období ve své historii, tři prohrané utkání v řadě nikdy nebyly. Zbývající čtyři utkání budou ještě hodně náročná, ale vše je o hlavě. Podaří se zvednout pošramocenou psychiku?

Slavia - Brno 1:3 (1:1)
Slavia:
Macounová - Adámková, Němečková, Dáňová, Knollová (52. Novotná) - Lébrová (55. Lačná), Klesnilová, Mukařovská (59. Pakostová), Jášová - Houzarová, Vyskočilová
Brno: Slouková - Kratochvílová (41. Příkaská), Chlumová, Kukučová, Králíková - Honková - Krištofová T., Veselá (80. Žáková), Jouklová (41. Krejčířová, 69. Schwarzová), Kotlánová (64. Horká) - Ducháčková (79. Krištofová Š.)
Branky: 29. Vyskočilová - 18. Kotlánová, 55. Příkaská, 76. Honková
Střely na branku: 4 - 9, mimo branku: 3 - 5, rohy: 6 - 6


Sobota 10.5.2014, starší žákyně:
Starší žákyně, už jistý postupující do celostátního finále, potřeboval po dvou prohrách zabrat. A hned od začátku jsme byli lepším týmem a brzy se ujali vedení, když v 6. minutě Pakostová vyslala po lajně do úniku Hladíkovou, která prostřelila vyběhnutou brankářku. Holky držely míč, kombinovaly, ale často se zasekly před vápnem, kde chyběla lepší finální přihrávka nebo střela. Soupeř se téměř k ničemu nedostával, naopak jsme přidali druhou branku. Po hezké kombinaci Blažejové, Fomínové a Pakostové poslední jmenovaná sama před brankou skórovala. Ve druhém poločase Plzeň vše vsadila na útok a holky si s velkou převahou protihráček v naší obraně nedokázaly poradit, chyběla větší podpora zálohy a útoku. Plzeň zkoušela posílat jeden míč za druhým za obranu, častokrát byl ofsajd, ale několikrát se dostali do nebezpečné šance. Hodně situací zachránila včasným vyběhnutím Horáková, několikrát musela předvést dobrý zákrok. Stejně tak i střídající Hilbertová, se všemi nebezpečnými situacemi si poradila. V závěru jsme nakonec přidali pojistku, v 65. minutě z lajny nakopla před branku míč Šnejdarová, který přeskočil brankářku a na brankové čáře doklepla Becková.

Slavia - Plzeň 3:0 (2:0)
Slavia:
Horáková - Šefernová, Adámková, Blažejová, Vodičková - Hladíková, Pakostová, Fomínová, Bohatová - Becková, Šuleková, střídaly: Hájková, Hrtánková, Šnejdarová, Hilbertová
Branky: 6. Hladíková, 23. Pakostová, 65. Becková


Sobota 10.5.2014, mladší žákyně:
Zápas byl v prvním poločase docela vyrovnaný, ani jeden tým si nevytvořil velké šance. U slávistek byl problém v zakončení, mnoho nadějných akcí zbytečně překombinovaly místo efektivnější střelby. Do vedení se bohužel dostal soupeř, ve 21. minutě se ze standardní situace prosadila Kolorosová. Ve druhém poločase slávistky soupeře tlačily, bojovaly, ale pořád tomu chybělo lepší zakončení. Předfinální fáze dobrá, jen ten závěr ... Ve 40. minutě jsme dokonce kopali penaltu, ale Hilbertová přestřelila. Vyrovnání bylo na dosah, ale nakonec přišla rychlá akce Plzně a gólové zakončení Růžičkové. Holky v posledních sedmi minutách nadále bojovali, ale tentokrát nám nebylo souzeno skórovat.

Slavia - Plzeň 0:2 (0:1)
Slavia: Kubíková - Bartlová, Pakostová, Sitterová, Hilbertová, Cibulková, Kotrhonzová, Prošková, Hladíková, Pakostová
Branky: 21. Kolorosová, 53. Růžičková

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)