O Slavii

Rok končí pro Slavii symbolicky - nezvládla silvestrovské derby

Na tréninkovém hřišti v Edenu proběhlo tradiční silvestrovské derby. Zatímco v zápase veteránů Slavia historickou převahu potvrdit dokázala, tak v zápase internacionálů již tak úspěšná nebyla a se Spartou prohrála 6:3.

Kategorie veteránů:

Slavia - Sparta 4:3 (2:1)

Branky Slavie: 9. Čáp, 17. Příložný, 31. Hrdlička, 40. Řehák

Před vrcholem dne, zápasem internacionálů, přišel na řadu tradičně zápas veteránu. Ten začala aktivněji Sparta, která držela míč a připisovala si i nějaké ty šance. První gól si však připsala Slavia, kdy parádní akci, kterou začal Pavel Řehák zakončil Zdeněk Čáp. Druhý gól dala rovněž Slavia, z brejkové akce se nakonec dokázal prosadit Miroslav Příložný. V koncovce poločasu se prosadila i Sparta, když po třech rozích následovala penalta, kterou sice dokázal vystihnout trenér brankářů áčka Šimurka, ale na následnou dorážku již neměl nárok. Jestli Spartě patřila koncovka prvního poločasu, tak ji bohužel patřil i úvod toho druhého, jelikož se ji podařilo po pěkné akci vyrovnat. Slavia však nakonec dokázala zápas přetavit ve svůj prospěch, kdy rovněž využila zásluhou Hrdličku výhodu penalty po třech rozích a v závěru se po individuální akci prosadil i sparťanobijec Pavel Řehák. Sparta již jen v posledních vteřinách dokázala zkorigovat skóre.

Kategorie internacionálů:

Slavia - Sparta 3:6 (1:4)

Branky Slavie: 6. Jarolím, 37. Kuka, 49. Kuchař

Zápas hráčů nad 35 let přinesl lehčí deja vú, Sparta znovu držela ze začátku více míč a znovu se první prosadila Slavia. Po parádním centru Ivo Ulicha se z voleje pěkně trefil Lukáš Jarolím. Sparta však vzápětí dokázala srovnat. Po velké a typické chybě Radka Černého, který nedokázal udržet vysoký snášející se balón, se letenští navíc dokázali dostat do vedení. Slavia se snažila odpovědět, ale bylo vidno, že oproti minulým ročníkům se letos sešel přece jen lehce slabší kádr, šance ne a ne přijít. A tak udeřila místo toho Sparta, která odskočila v 16. minutě již na rozdíl dvou branek. Aby toho nebylo málo, tak v nastavení první půle Sparta přidala ještě gól čtvrtý. Slavia se trápila a nic nenasvědčovalo možnému obratu. Další ránu ji Sparta navíc zasadila hned ze začátku druhé půle, slávisté tak svým fanouškům nezlepšovali náladu ani v poslední den v roce. Sparťané byli viditelně běhavější a hráli s daleko větším elánem, zápas jako by z oka vypadl například jarnímu derby na Letné. Záchvěv naděje vykřesal po povedené kombinaci střelou "do prázdné" Pavel Kuka. Sparta však vzápětí dokázala znovu navýšit rozdíl na čtyři branky, kdy opět čisté svědomí nemohl mít Radek Černý. V závěru ještě alespoň lehce upravil skóre proměněnou penaltou Tomáš Kuchař. To však bylo v zápase vše.

Komentáře (32)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Rok končí pro Slavii symbolicky - nezvládla silvestrovské derby

    Sedrousek     před 9 lety 31.12.2014 14:15 |  
    0 0

    To se zase predvedli hrdinove v kapucach. Maji v tech hlavach nas..no. Bezmozci

    • Re: Rok končí pro Slavii symbolicky - nezvládla silvestrovské derby

      lucky-pilda     před 9 lety 31.12.2014 17:34 |  
      0 0

      Přesně tak. Úplně skazili derby, které donedávna bylo z velké části o přátelské atmosféře. Nejhorší je, že se začínají objevovat čím dál častěji v zápasech áčka. Po zápase ať se klidně někde na louce poperou a hází si tam pro efekt dýmovnice dle libosti, když je to baví, ale tohle je hnus. Přemýšlel jsem, jak je vytlačit takovým způsobem, aby byli ušetřeni normální fanoušci, ale nic mě nenapadá. Každopádně je tu vidět částečně i vedlejší efekt přehnaných restrikcí ze strany ČFA - čím víc utažené šrouby, tím větší pravděpodobnost výbuchů s řádově mnohem většími následky. Může mě ještě těšit fotbal, když postupně se zvětšující množina individuí není schopna dodržovat alespoň základní pravidla civilizovaného chování?

      • Re: Rok končí pro Slavii symbolicky - nezvládla silvestrovské derby

        Dobi     před 9 lety 31.12.2014 20:03 |  
        0 0

        Všem SLUŠNÝM slávistům přeji vše dobré do nového roku, hlavně ať se POSTUPNĚ, ALE JISTĚ vyřeší problémy kolem prodeje a sjednocení klub+stadión. A nám všem přeji, aby zmizeli ti kapucínští bezmozci, kteří i kazí pověst Tribuny sever, jen se nabalují a škodí a škodí. To byli oni, kteří ukončili zápas s Olomoucí 2011, řádili při derby, když jsme byli v náporu a jistě by každý doplnil. Kurňa, který ďábel je posílá do hlediště Edenu?
        A silvestrovské derby? Pro mě vzpomínka na minulost, kdy se lidi chodili na fotbal bavit, smíšení sparťané se slávisty v hledišti. S hecováním, ale bez urážek. A ti blbouni chtějí kazit i tyto přáteláčky, kdy už vyprchaly vzájemné emoce a oba manšafty si jdou zahrát a potkat kamarády, dříve soupeře....

        • Re: Rok končí pro Slavii symbolicky - nezvládla silvestrovské derby

          galapetr     před 9 lety 31.12.2014 21:00 |  
          0 0

          Hele vy tři to asi myslíte tu rudou svoloč,která se nabalila na toto derby od doby kdy nastoupil Řepka,ne?Od té chvíle chodí na každé a uráží Slavii a slávisty.Ale to vám asi nevadí,co?Škoda slov.

          • Re: Rok končí pro Slavii symbolicky - nezvládla silvestrovské derby

            Dobi     před 9 lety 01.01.2015 02:03 |  
            0 0

            To, že někteří SOUČASNÍ sralťané je spolek bezmozků, fašounů a debilů, neznamená, že by se jim slávisti měl přiblížovat. Slavia vznikla jako klub propagující inteligentně mj. myšlenku všeslovanství a přizpůsobila tomu i jméno, čemuž se přiblížili hlavně jižní Slované (slávistické dresy Vojvodiny Novi Sad nebo Hajduk Split, což se demonstrovalo i při přáteláčku 6.září a objímáním na ploše... To, že i na silvestrovské derby přijdou i sralťané s IQ sáněk nebo houpacího koně, neznamená, že bych nemohl kritizovat ty "kapucíny", kteří se jim snaží vyrovnat a bohužel je někdy i předčí! Takže - prrrrrr!
            Ten hnus nezačal Řepkou, ale bohužel už trenérem Ježkem, který v národním mužstvu třeba preferoval zloděje košil z Turecka (Bohouše) před naším (Frantou) Veselým v národním mužstvu, aby pak prodejně s panem Korbelem zamířil do Slavie.... Já jsem se nenarodil jako antisparťan, já jsem se jím až stal...

            • Re: Rok končí pro Slavii symbolicky - nezvládla silvestrovské derby

              bongor     před 9 lety 01.01.2015 20:27 |  
              0 0

              Ahoj Dobi,já to samý,taky jsem ještě přál rudým,když hráli v Evropě a byla to ještě Sparta.Tu animozitu způsobily až jejich neskutečné serie podvůdků,vyprovokované
              obrovským zvýšením bonusů za úspěchy v PMEZ.V tu chvíli je lepší nechat hovořit jejich některé bývalé hráče,viz.Limberský o tom ,jak se to má s počtem jejich "titulů".Nikdo do toho neviděl líp než oni sami.Zloděj z Bagdadu a Franta?To se fotbalově snad vůbec nedá porovnávat,to bylo jenom jedno z vyvrcholení toho nekonečného nadržování.Co se týče těch našich "kapucínů",já Ti nevím,on každý tlak automaticky vyvolává protitlak.Ne že bych to schvaloval,ale přece nebudeme věčně za fackovací panáky.

              • Re: Rok končí pro Slavii symbolicky - nezvládla silvestrovské derby

                Dobi     před 9 lety 01.01.2015 20:51 |  
                0 0

                Jenom malá oprava, ten Boh.Veselý ukradl tu košili v tureckém obchoďáku. My jsme zpívávali - Žádnej neví, co jsou to sparťani... Bohouš je Veselý, ukradnul košili.. A při derby kdosi v kotli přinesl takové ramínko, pověsil na ně košili a když se jednalo o něj, vždy vlála místo vlajek...A pak ještě Ježek lezl do zádele Venglošovi a preferoval na pravém křídle Mariána Masného, i když náš Franta byl rozhodujícím mužem postupu do finále 1976 přes Nizozemí. Ty hlavní špíny ale začaly po listopadu - načerno přestavba toaLetné, kde asistoval i Tuneldědek a cinkání, cinkání, cinkání... Minimálně 3 tituly uplatili, hlavně jim záleželo na posledním federálním 1993, kdy si neošetřili jen RH Cheb a výsledkem byla remíza.
                Přese vše si myslím, že ona kapuciniáda není tím správným bojem proti sraltě, ale jen zástupný problém....

          • Re: Rok končí pro Slavii symbolicky - nezvládla silvestrovské derby

            lucky-pilda     před 9 lety 01.01.2015 22:05 |  
            0 0

            Ne, mám na mysli ty, co byli v našich barvách a museli se po rudé svoloči opičit. Poslední cca tři sezóny mi vadili ti méně inteligenčně obdaření z letenského tábora, ale zároveň jsem byl rád, že alespoň naši se těchto incidentů vyvarovali. Rok se s rokem sešel a je to i u nás. To, že se někdo nedokáže chovat jako slušný člověk neznamená, že se mu musí "vyrovnat" i opačný tábor. Právě naopak! Jinak Niosport asi bude muset pro příští léta buď razantně posílit pořadatelskou službu nebo derby rovnou zrušit. Tohle hodně zavání ...

            • Re: Rok končí pro Slavii symbolicky - nezvládla silvestrovské derby

              spino     před 9 lety 01.01.2015 22:39 |  
              0 0

              Letošní rok byl z pohledu fanoušků vůbec pikantní. :)

            • Re: Rok končí pro Slavii symbolicky - nezvládla silvestrovské derby

              Eluin (přítel SN)     před 9 lety 01.01.2015 23:16 |  
              0 0

              Pravda, ono pro ten příklad nemusíme chodit jen na Letnou... :-(

  2. Re: Rok končí pro Slavii symbolicky - nezvládla silvestrovské derby

    AlesJa     před 9 lety 31.12.2014 14:36 |  
    0 0

    u starších výborný řehák u mladších dobře že radek přestal chytat

    • Re: Rok končí pro Slavii symbolicky - nezvládla silvestrovské derby

      spino     před 9 lety 31.12.2014 14:54 |  
      0 0

      Chyběl mi Čaroděj. :((( Nevíte, proč nechytal?

      • Re: Rok končí pro Slavii symbolicky - nezvládla silvestrovské derby

        Travinho     před 9 lety 01.01.2015 00:39 |  
        0 0

        Nevím proč by měl borec, který u nás byl 2 roky chytat spíš než ten, který u nás byl 25 let.

        • Re: Rok končí pro Slavii symbolicky - nezvládla silvestrovské derby

          Fuglsang     před 9 lety 01.01.2015 19:31 |  
          0 0

          Protože ten borec za ty dva roky toho zvládnul pochytat víc než ten druhej za 25 let?

          • Re: Rok končí pro Slavii symbolicky - nezvládla silvestrovské derby

            Kornovo     před 9 lety 02.01.2015 14:54 |  
            0 0

            ftipne, ale nepravdive

  3. Re: Rok končí pro Slavii symbolicky - nezvládla silvestrovské derby

    Borris     před 9 lety 31.12.2014 16:52 |  
    0 0

    Nemůžu si pomoct ale prostě tomu chybí někdo jako Pája Řehák :-) protože jinak to tam nikdo nehecne. Strašně mi to chybí, jak tam ty rumuny vždycky rovnal, to nemělo chybu :-) a jak při jednom derby nějakého z rumunů poslal k zemi a ještě ho na tý zemi dořval :-D z něj to prostě úplně vždycky sálalo že rumuny nemůže ani cítit :-D

    Jinak mi přijde jak kdyby to dneska naše kluky ani moc nebavilo, že ani nehráli nějak naplno a jak kdyby si před ti zápasem řekli, že dneska rumuny nechají vyhrát, aby nebrečeli že pořád na Silvestra dostávají za uši :-) a taky jsem rád že nastoupil Tomáš Kuchař. Podle mého jeden z nejméně doceněných hráčů co tehdy ve Slavii hrály. On byl většinou taková ta první volba z lavičky, nehrál pravidelně v základu. Ale když už hrál, tak si své vždycky na place odvedl! Byl to skvělý záložník s dobrou kopací technikou, též dobrou přihrávkou a především s famózní střelou z dálky. Na ten jeho parádní věšák v derby v Toi Toi aréně kterým vyrovnával na těch památných 4:4, ten mám stále před očima. To si pamatuju dodnes jak jsem řval jak protrženej, když to tam Tomáš pověsil pod horní klacek! Famózní trefa!

    • Re: Rok končí pro Slavii symbolicky - nezvládla silvestrovské derby

      edenian     před 9 lety 31.12.2014 17:22 |  
      0 0

      Pro me Kuchar nejvetsi utrpeni strahovskych let. Opravdu vzpominka na beznadejne stereotypni pokusy prejit puli, neschopnost obejit protihrace, prejit puli, depka. Nikdy jsem nepochopil proc ho nekdo koupil.

      • Re: Rok končí pro Slavii symbolicky - nezvládla silvestrovské derby

        Navyseals     před 9 lety 31.12.2014 17:40 |  
        0 0

        to teda nesouhlasím, měl výbornou kopací techniku a ránu jako blázen, navíc dával poměrně dost gólů

        • Re: Rok končí pro Slavii symbolicky - nezvládla silvestrovské derby

          Borris     před 9 lety 31.12.2014 17:47 |  
          0 0

          Přesně tak, taky s edenianem absolutně nesouhlasím. Tomáš byl kvalitní fotbalista a hodně nedoceněný.

        • Re: Rok končí pro Slavii symbolicky - nezvládla silvestrovské derby

          Kuliferda     před 9 lety 31.12.2014 18:29 |  
          0 0

          Souhlas. Také na něj moc rád vzpomínám. Společně s Pavlíkem Horváthem měli techniku na rozdávání. Byla radost je sledovat. Dnes nám tito techničtí hráči trochu chybí :(

          • Re: Rok končí pro Slavii symbolicky - nezvládla silvestrovské derby

            edenian     před 9 lety 31.12.2014 23:39 |  
            0 0

            13 golu za 6 sezon ve Slavii :-) Pratele nemohu souhlasit. Sedel jsem na Strahove nad pulici carou na vychode, ta vzpominka je opravdu velmi silna. Platil za hrace s vybornou technikou, to se opravdu rikalo, ale realita byla naprosto jina.

      • Re: Rok končí pro Slavii symbolicky - nezvládla silvestrovské derby

        Eluin (přítel SN)     před 9 lety 01.01.2015 23:18 |  
        0 0

        Co bysme ale za takového hráče dnes dali...

    • Re: Rok končí pro Slavii symbolicky - nezvládla silvestrovské derby

      bongor     před 9 lety 01.01.2015 20:15 |  
      0 0

      Pavlík Řehák-sparťanobijec.Už ten jeho nick,paráda.Je to jeden z mých nejoblíbenějších slávistů.Máš pravdu Borrisi,z něho ta nenávist přímo tryskala a rudý kůže z něho pravidelně měly bobky.
      Kuchaře jsem taky vždycky rád viděl,byl na hřišti znát.

  4. Re: Rok končí pro Slavii symbolicky - nezvládla silvestrovské derby

    vlk30 (přítel SN)     před 9 lety 31.12.2014 17:25 |  
    0 0

    Nadpis je trochu zavádějící, Slavie nezvládla pouze jednu kategorii.Jinak všem slávistům vše nej do nového roku a aby nám slavie přinesla víc radosti než letos.

  5. Re: Rok končí pro Slavii symbolicky - nezvládla silvestrovské derby

    mpik     před 9 lety 31.12.2014 17:28 |  
    0 0

    Když jsem dnes koukal na derby internacionálů, jednoznačně mi v týmu chyběl Řehák. Jak čtu další příspěvky, nejsem jediný, kdo si toho všiml.

  6. Re: Rok končí pro Slavii symbolicky - nezvládla silvestrovské derby

    travel (přítel SN)     před 9 lety 31.12.2014 17:54 |  
    0 0

    Taky přeji všem příznivcům Slavie vše nejlepší do Nového roku, pevné zdraví a aby Slavia a stadion měly stejného vlastníka a zase nám dělala radost.

  7. Re: Rok končí pro Slavii symbolicky - nezvládla silvestrovské derby

    Dobi     před 9 lety 02.01.2015 11:52 |  
    0 0

    Víte, mně na tom vadí jedna věc, že se z toho stává PRESTIŽ. To původní myšlenkou silvestrovského derby nebylo. Emoce stárnutím vyprchávají, klubismus si zachovával to pozitivní v srdíčku a cílem bylo potkat kamarády ze stejného i opačného dresu. Kolik je jen různých přátelství mezi obyčejnými slávisty a sparťany na odbočkách! sedají si k jednomu stolu, občas se vyvěsí parte pi porážce jednoho či druhého, ale i ta parte smutnější, když z jednoho nebo druhého tábora odejde někde navždy a kamarádi jej vyprovodí na poslední cestě... Tak to fungovalo po léta a až v posledních letech se to vyhecovalo. Nebudeme si nalhávat, že to špatné vzniklo na Letné, už jsem o tom psal... A je smutné, že NĚKTEŘÍ naši se k tomu připojují... Nezbývá než připomenout nesmrtelného Karla Poláčka a jeho Muže v offside. Pan Načeradec, kterého mistrně zahrál slávista Hugo Haas, pravíval: Doktor mi doporučil nějaký sport, a tak chodím na fotbal...
    Je třeba zajímavé, že úspěšným střelcem je Miroslav Příložný, který v lize zase tak moc nezaznamenal. Přišel jako naděje z Jablonce, kde hrál ještě pod jménem Prieložný (tatínek pocházel ze Slovenska) a až pak si počeštil jméno. On je vlastně kouskem historie Slavie i někdejšího Československa. Příkladů bychom našli více - Patrik Berger, Kadraba, které ctí oba tábory... Jaký rozdíl s některými dnešními poturčenci! Já třeba nejsem rodilým slávistou, začal jsem jako fanda severočeských klubů (Liberec, Teplice / Litvínov, Chomutov) A měl bych po nich plivat, že jsem oblékl č-b dres? Ano, mám k nim kladnější vztah, nikdy nezahodím tu minulost a jsou mi blžší než třeba Plzeň či Jihlava nebo Budějky...Ale ta nenávist? POkud i ze mne někde "vyhřezne", je to jen důsledek jednání druhé strany!

    • Re: Rok končí pro Slavii symbolicky - nezvládla silvestrovské derby

      Jiri1     před 9 lety 02.01.2015 12:30 |  
      0 0

      Budu na Vás reagovat, tyto derby jsou už desítky let neformálním rozloučením hráčů seniorů ze sezonou, hráči to začali brát vážně ve chvíli , kdy je možno na derby vsadit a vyhrát slušné peníze , tomu často odpovídají výsledky , možná i ten letos, kdy se na poslední chvíli omluvilo neuvěřitelné množství Slávistů. I proto se to třeba zveřejnilo na poslední chvíli u některých vůbec.
      Dnes už se prostě nejen na hřišti , ale i v hledišri hraje jinak, o tom by Vám mohli někteří fanouškové obou stran vykládat, to že hráči vyjma dobře vyzásobené VIPKY a slušného startovného mají i další benefity svědčí třeba to, zase někteří akcí tzv. staré gardy drží zuby nehty a nelze jim to vyčítat.
      Prostě doba je taková , o čest a slávu už se zadarmo nehraje ani v této kategorii a to platí o rozhodřích, kteří se této akce drží už léta a dělají při tomto derby náhradníky .....

      • Re: Rok končí pro Slavii symbolicky - nezvládla silvestrovské derby

        Edwardtheiron     před 9 lety 02.01.2015 12:58 |  
        0 0

        Nesmysl! Žádná kancelář na tohle nevezme větší částku a kdo zná princip, tak ví, že nejde vsadit hodně peněz ani po menších částkách. Sázkovky nejsou hloupé a jsou určeny k tomu, aby vydělávaly peníze, ne aby sloužily k výdělkům. Mimochodem, právě teď bylo vidět, že to co píšeš není pravda. Ráno byl kurz na Slavii 2,3, chvíli před zápasem už byl jen 1,8 a to v době, kdy už bylo známo, že nebude hrát Šmicer, Berger nebo Skácel. Kdyby se v tu chvíli sázelo na Spartu, jde ten kurz přesně opačným směrem.
        K tomu, co píše Dobi asi tolik: Tu velkolepou taškařici ze Silvestrovského derby udělala kdysi televize Nova. Ta to po svém vzniku začala vysílat a udělala z toho něco jako společenskou záležitost. Do té doby si hráči chodili jen tak zahrát a jak kdysi někdo z nich zmínil, občas se stalo, že někteří přišli domů až na Nový rok. :-)

        • Re: Rok končí pro Slavii symbolicky - nezvládla silvestrovské derby

          Jiri1     před 9 lety 02.01.2015 13:11 |  
          0 0

          Píšeš tady zase nesmysly, dobře informovaný sázkař ti řekne , že kurz byl nastaven velmi slušně a že jsou bývalí hráči se tím velmi slušně zivící.
          Jinak se na tom dá vydělat i menšími částkami, jde o to , jakou máš představu o výdělku, pamatuji se , že jistému bývalému hráči Dukly stačilo objiždět jen zápasy nižších soutěží a vydělal.

          • Re: Rok končí pro Slavii symbolicky - nezvládla silvestrovské derby

            Edwardtheiron     před 9 lety 02.01.2015 13:25 |  
            0 0

            UF ! Kdyby šlo více vsazených peněz na Spartu, zvyšoval by se kurz na Slavii, ne opačně. Ale nevylučuji, že si sparťané vsadili ráno za dvě stovky a vyhráli pětikilo. Ovšem v žádném případě na tohle nelze sázet v řádech desetitisíců. Co se týče bývalého hráče Dukly, nižší soutěže jdou obvykle sázet jen jako akovka a i tady se vklady hlídají. Zjevně o sázení nic nevíš.

      • Re: Rok končí pro Slavii symbolicky - nezvládla silvestrovské derby

        Dobi     před 9 lety 02.01.2015 21:50 |  
        0 0

        V tomhle určitě nejsme v rozporu - mně totiž vadí, že se původně z přátelské akce soupeřů/kamarádů stala prestiž, komerce, sázkařina... Bohužel se to člověčenství vytrácí... Já si pamatuji třeba zájezdy k moři či na Balaton, kde se vždy udělala parta bez ohledu na národnost a klubovou příslušnost. A byla-li možnost, tak se končilo i fotbálkem nebo méně volejbálkem či přehazovanou. Nejvíce bývalo Pražáků, a tak jsem vždy hrál za venkov, když to šlo, tak hlavně za Severočechy. Na Balatonu mě pokopala jedna holčina z Podkrkonoší v družstvu Pražáků, ale vůbec jim to nepomohlo, tým Ústí-Jablonec-Litoměřice vyhrál vše. A pak jsme si večer sedli ke kytaře, pak se šlo na dýzu, chytli jsme ještě v krámku barack- a cseresznye-pálinku a po snídani šli k vodě a blbli třeba v kartách - Slovák-Neslovák... A žádnou sázkařinu jsme k tomu nepotřebovali... Ať se na mě nikdo nezlobí, ale i tohle žel zmizelo!