Ženský fotbal

Dorostenky utrpěly debakl na Slovácku

Dorostenky Slavie nezvládly zápas na Slovácko a odjíždí domů s vysokou prohrou 0:7. Domácí se tak dostali v lize do vedení, slávistky téměř jistě skončí čtvrté.

Domácí Slovácko nastoupilo s posilami z A týmu, čímž bylo jasně dané, jak je tento zápas důležitý. Navíc bojují se Spartou o titul a nemohlo si dovolit ztratit body. Na Slavii se před výkopem přilepila smůla, z různých důvodů muselo dojít ke dvou změnám v základní sestavě. Od začátku zápasu byly karty rozdány, Slavia hrála ze zabezpečené obrany, domácí kombinační hrou se tlačili do zakončení. A také si vytvořili první příležitosti, ale Kamila Dubcová z dobré pozice přestřelila. V 8. minutě využili domácí závar před naší brankou a nakonec se nechytatelnou střelou prosadila Kamila Dubcová. Hned poté jsme museli udělat další změnu v sestavě. Houzarová mohla vyrovnat, dostala se do úniku, ale nakonec byla vytlačena ze střelecké pozice a míč získala brankářka. V 25. minutě K.Dubcová středem vyslala do brejku M.Dubcovou a v zakončení si bez problémů poradila s Nedvědovou. Do konce poločasu domácí ještě párkrát zahrozili, na druhé straně Pakostová se málem dostala do zakončení, ale nakonec se vytlačila do zámezí.

Druhý poločas domácí sice měli více míč, ale do zakončení se nedostávali. V této fázi hry byla šance soupeře trochu zaskočit, ale do výrazné šance jsme se bohužel nedostali. V 54. minutě měla velkou šanci Fabová, ale Nedvědová vyrazila, následný pokus M.Dubcové po rohu opět zneškodnila. Slávistky měly možnost zahrát standardní situaci, střelu Novotné brankářka chytla. Rozhodnutí zápasu přišlo v 59. a 60. minutě, nejdříve skórovala Fabová a následně ze standardní situace přesně K.Dubcová. Bohužel musela následně odstoupit kapitánka Němečková a na defenzivě to bylo znát. Sice ještě jeden pokus měla Vydrová, kdy se Růžičková musela protáhnout, ale pak se na nás začal valit jeden útok za druhým. Dvakrát se ještě prosadila M.Dubcová, čímž završila hattrick a jednou Kubicová. Slávistky odešly s debaklem a po výhře Brna nad Spartou jsme prakticky ztratili šanci na třetí místo. Naopak Slovácko nyní vede ligu.

Slovácko - Slavia 7:0 (2:0)
Slavia: Nedvědová - Hájková (47. Vydrová), Němečková (61. Mrkvičková), Adámková, Bohatová (8. Hrtánková) - Blažejová - Novotná, Čiperová, Sehnálková - Houzarová - Pakostová
Branky: 25., 71. a 79. M.Dubcová, 8. a 60. K.Dubcová, 59. Fabová, 77. Kubicová

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)