Ženský fotbal

Slávistky jsou v poháru druhé

Fotbalistky Slavie ve finále Poháru KFŽ podlehly Spartě na penalty 4:5, když v základní hrací době skončilo utkání 0:0. Slavia se tak nyní ještě více zaměří na ligu, kde má pětibodový náskok.

Derby žen, letos již druhé. Před třemi týdny slávistky doma porazily Spartu 5:4, čímž se hodně přiblížily ligovému titulu. Tři kola před koncem mají stále pětibodový náskok. Střih - finále poháru - nové derby. Sparta stejná sestava, jen jiná gólmanka. Slávistky? Kapitánka Pěničková - zraněná. Bartovičová po zranění na lavičce. Cahynová v Americe. Příležitost tedy dostala dorostenka Houzarová či Němečková, poprvé v podobně těžkém zápase od začátku. S ohledem na stav v lize byl cíl slávistek jednoduchý - držet bezbrankový stav, zahrozit ze standardních situací a případně uspět v penaltovém rozstřelu.

Rozhodně se dnes nedal čekat střelecký koncert a od prvních minut to bylo patrné. První závar byl před naší brankou, kdy po rohu hlavičkovala sparťanská hráčka, ale míč nakonec skončil v náruči Votíkové. Na druhé straně jsme se dostávali do přečíslení, Svitková prováhala vhodný okamžik nahrávky na Divišovou, která se ocitla v těsném ofsajdu, jinak by šla sama na branku. O chvíli později před sparťanskou brankou vznikl závar, ale nakonec situaci vyřešila brankářka odkopem. První větší nebezpečí přišlo ve 23. minutě před brankou Slavie, po rohovém kopu se k odraženému míči dostala Krejčiříková a těsně minula branku. Nečekaná šance se ocitla i na druhé straně, Tomášková dokázala šikovně odcentrovat a ve vápně pohotově tečovala Svitková, bohužel míč mezi tyčemi neskončil. Pořádné drama nastalo v závěru prvního poločasu. Ve 38. minutě se sama před brankářkou ocitla Mocová, její střelu k tyči skvěle nohou vyrazila Votíková. K míči se však dostala Szewieczková, vrátila zpět před branku na Mocovou, ale i její druhý pokus senzačně Votíková zneškodnila. Ve 40. minutě došlo ke středu Budošové s Ringelovou ve vápně a následovala penalta! Tu však skvěle "slávistický Vaniak" vyrazil a následná dorážka exekutorky Bertholdové skončila nad břevnem.

Druhý poločas byl ještě více taktickým bojem než první. Slávistky se snažily pozorně bránit, kde dominovala zkušená Budošová. A právě ona i zažehnala první větší závar před naší brankou. V 61. minutě jsme se dostali do vedení, když střela Kožárové skončila v síti. Nakonec však byl odpískán ofsajd Benýrové, která míč lehce tečovala. Zápas přinášel řadu osobních soubojů, velkého nasazení, nikdo si nedovolil nic vypustit. Sparta měla míč více na kopačkách, snažila se rozhodnout v základní hrací době, slávistky se stále více upínaly k penaltovému rozstřelu. Po jednom z rohů se k zakončení dostala Irena Martínková, ale mezi tyče nemířila. Šest minut před koncem se z velké dálky do míče opřela Krejčiříková, míč skončil na břevně, ale nakonec asi i za brankovou čárou, naštěstí se pokračovalo. Dramatickou bitvu tedy rozhodovaly pokutové kopy.

První začínala Sparta a první dvě desítky proměnila. Až teprve Irena Martínková trefila tyč. Hrdinkou mohla být Votíková, která si na míč párkrát sáhla a při jednom z pokusů málem byla úspěšná, přesto se míč dokutálel do sítě. Za Slavii minula Malinová a v rozhodující sérii trefila nohy Sloupové Benýrová. Sparta tak vyhrála v poháru, ale jak holky hned na hřišti dali najevo - cílem je prvenství v lize a účast v Lize mistrů. A zde všichni věříme, že se budou radovat slávistky. Proto je přijďte podpořit do dalších zápasů a hlavně poté v dalším derby, které se uskuteční v neděli 7.6. od 15 hodin na Strahově.

Sparta - Slavia 0:0, 5:4 pen.
Sparta: Sloupová - Bartoňová, Bertholdová, Vyštejnová, Odehnalová - Ringelová, Krejčiříková, I.Martínková, Szewieczková - L.Martínková, Mocová (72. Matoušková)
Slavia: Votíková - Tomášková (86. Bartovičová), Necidová, Budošová, Juračková - Houzarová (78. Holečková), Svitková, Benýrová, Němečková (60. Malinová), Divišová - Kožárová
ŽK: 30. Krejčiříková - 40. Budošová, 78. Necidová
Penalty proměnily: Bartoňová, L.Martínková, Odehnalová, Matoušková, Szewieczková - Svitková, Budošová, Kožárová, Divišová
Penalty neproměnily: I.Martínková - Malinová, Benýrová

Komentáře (6)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky jsou v poháru druhé

    spino     před 9 lety 24.05.2015 20:05 |  
    0 0

    Bohužel zasloužená porážka. Sparta byla ve všem lepší a náš bezbrankový stav držela pouze vynikající brankářka Votíková. Asi bude lepší, když už tam nebudu chodit, protože v poslední době vždycky když přijdu, holky prohrají. :D

    • Re: Slávistky jsou v poháru druhé

      (host)     před 9 lety 24.05.2015 21:22 |  
      0 0

      S ohledem na sestavu jsem spokojen, že uhrály remízu. Penalty jsou loterie. Cílem je vítězství v lize, odkud se jde do Ligy mistrů. A zde jsme hodně blízko, to bude důležité!!! Richi

      • Re: Slávistky jsou v poháru druhé

        spino     před 9 lety 24.05.2015 21:26 |  
        0 0

        JJ, to je mi jasné. Jen mám dotaz ještě k jedné věci. Simona Necidová na stoperu nastupuje poslední dobou pravidelně, nebo to byla výjimka? Mně tam vůbec neseděla, podle mě by měla hrát v útoku.

        • Re: Slávistky jsou v poháru druhé

          (host)     před 9 lety 24.05.2015 21:33 |  
          0 0

          S ohledem na fakt, že chybí Pincová, tak se hledal druhý stoper. Necidová tam již několik zápasů odehrála, zkoušela se i Pěničková. Ale derby před třemi týdny jsme s Necidovou zvládli. Ano, měla tam několik situací, kdy je měla řešit odkopem, ale pořád je to mladá holka. V systému hry hrajeme spíše na jednoho útočníka a tam je v tuto chvíli jedničkou Kožárová.

          • Re: Slávistky jsou v poháru druhé

            spino     před 9 lety 24.05.2015 21:46 |  
            0 0

            JJ, v pohodě, už jsem ji viděl hrát v útoku, tam je hodně dobrá. To nebylo nic proti ní...

        • Re: Slávistky jsou v poháru druhé

          Grindery     před 9 lety 24.05.2015 21:34 |  
          0 0

          Hraje tam celý jaro.