Ženský fotbal

Slávistky znají potenciální soupeře v Lize mistrů

Pamatujete na ženskou Ligu mistrů v Edenu? Soupeřem byla Barcelona, děvčata vzdorovala a odměnou jim byl potlesk tribun a velká návštěva. Letos začátkem října si to mohou zopakovat, už jsou známy potenciální soupeři pro první kolo.

Slavia bohužel nemá příliš vysoký koeficient kvůli neúčasti v pohárech v posledních pěti letech. Za loňskou účast v prvním kole jsme získali tři body a jelikož národní koeficient oproti loňsku trochu poklesl, má Slavia 13,560 bodů (3 body klubový + 10,560 národní). Účastí v prvním kole máme zajištěn opět nárůst bodů.

Pro zajímavost Sparta má nyní 43,560 bodů (33 bodů klubový + 10,560 národní). Příští rok však přijde o 8 bodů za sezonu 2010/2011.

Česko má nyní pouze jednoho účastníka oproti loňsku, dva týmy do LM jdou, pokud je ČR do 8. místa. Už v průběhu sezony však bylo jasné, že o toto postavení přijdeme kvůli úspěchům Barcelony a dánského Bröndby.

Slavia je tedy nenasazená, takže může narazit např. na vítěze Ligy mistrů Frankfurt, finalistu z francouzského hlavního města PSG, dlouhodobě silný Lyon či německý Wolfsburg. V osudí bude také německý Bayern Mnichov, se kterým holky sehrály přípravné utkání v zimní přípravě před rokem a letos v červenci si spolu opět zahrají v přípravě. Opět mohou narazit také na Barcelonu. Hratelným soupeřem by mohla být třeba italská Verona. Určitě nenarazíme na týmy Chelsea či Atlético Madrid.

První zápasy se odehrají 7. či 8. října, odvety jsou na programu o týden později. Domácím hřištěm by měl být opět Eden. Další podrobnosti naleznete na stránkách uefa.com.

Komentáře (2)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky znají potenciální soupeře v Lize mistrů

    spino     před 9 lety 11.06.2015 22:40 |  
    0 0

    Vysvětlí mi prosím někdo, jak může Šimáně, který nemá s klubem témeř nic společného určovat, kdo bude klub řídit a vybírat sportovní manažery? Pokud je to znamení pro jeho brzký příchod do klubu, tak OK, ale jinak???

    To se zase Aleš po půl roce špatně vyspí a všechen ten Šimáněho managment vyhází jako Romaněnkovy a Chvalovského koně. Už by to opravdu chtělo změnu majitele! Takovéhle případné kočkopsy jsou k ničemu.

    • Re: Slávistky znají potenciální soupeře v Lize mistrů

      Borris     před 9 lety 12.06.2015 06:08 |  
      0 0

      Souhlas. Už toho co se děje ve Slávce a kolem Slávky mám fakt až po krk! Přesně díky těmhle všem špínám a bordelu se prostě nikdy nemůžeme nikam sportovně posunout. Ať už jde fakt Řebíček do hajzlu a prodá Slávku konečně někomu normálnímu. Ty jeho kopance už nás stály tolik promarněných sezón, že už je mi z toho fakt zle.