Ženský fotbal

Slávistky porazily Plzeň

Fotbalistky Slavie si připsaly další tři body, když v dnešním utkání ve velkém vedru porazily Plzeň 4:0. Tři branky vstřelila Divišová, jednu přidala Svitková. Dorostenky vyhrály nad stejným soupeřem 2:0.

Zápas hraný ve velkém vedru přinesl nečekaný průběh. Od začátku měly sice slávistky míč na kopačkách, ale chyběl pohyb, přesnost a větší nasazení. Důsledkem toho jsme si nedokázali vytvořit šanci a hosté se nemuseli ani moc nadřít při bránění. První velkou šanci si vytvořila Adéla Radová v 18. minutě, ale brankářku Sladkou neprostřelila. Slávistky se pokoušely o střelbu, ale hodně nepřesně. Až v 28. minutě orazítkovala břevno Benýrová. Minutu na to po centru Chlastákové hlavičkovala Kožárová jen do náruče brankářky. Nevýraznou hru se trenér pokusil oživit dvojím střídáním. Ve 36. minutě předvedla pěknou střelu Divišová, ale parádní zákrok předvedla Míša Radová. Zahrozit jsme ještě dokázali po rozích, Budošová ani Pincová nezakončily mezi tyče.

Ve druhém poločase byl projev stále stejný, holky se do šancí nedostávaly. Zahrozila pouze Divišová, z otočky se však netrefila. Rozhodla nakonec 68. minuta, Divišová prostrčila mezi obranou na Svitkovou, která si poradila a umístila míč k tyči. Zlomový okamžik zápasu, holky pak ještě přidaly další tři branky. Po rychlé akci se do úniku dostala Divišová, poradila si s obranou a skórovala křížnou střelou. V posledních pěti minutách ještě Divišová dvakrát rozvlnila plzeňskou síť.

Slavia - Plzeň 4:0 (0:0)
Slavia: Sladká - Tomášková, Necidová, Budošová, Benýrová - Malinová (32. Svitková), Bartovičová (60. Houzarová), Juračková (32. Pincová), Chlastáková (87. Němečková) - Divišová, Kožárová (80. Šušolová)
Branky: 68. Svitková, 73., 85. a 90. Divišová


Dorostenky:
Děvčata v důležitém zápase dokázala zabojovat a získat tři body. Do první šance se dostala Pakostová, ale možná až zbrkle vystřelila. Pak o sobě také dala vědět Plzeň, prvním varováním byla střela Mrázové nad břevno. Poté se do jasné pozice dostala Kratochvílová, ale zde nás podržela Horáková. Druhý poločas si dlouho žádný tým nedokázal vytvořit šanci ze hry. Bylo tedy zřejmé, že kdo první skóruje, tak vyhraje. A v 71. minutě jsme zahráli rohový kop a trochu i se štěstím skórovala Jášová. Pojistku navíc v 78. minutě přidala Pakostová, když se trefila z dálky.

Slavia - Plzeň 2:0 (0:0)
Slavia: Horáková (41. Horáčková) - Blažejová (53. Hrtánková), Bohatová, Adámková, Mrkvičková (68. Komárková) - Novotná (13. Šebrlová), Jášová, Čiperová, Šuleková (41. Hilbertová) - Pakostová, Vydrová (59. Šanderová)
Branky: 71. Jášová, 78. Pakostová

Komentáře (4)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. MOL cup

    goofy38     před 9 lety 30.08.2015 18:22 |  
    0 0

    OT: s Ústí n. L. jsme se setkali v poháru minulý rok né? Já doufám, že dneska Kolín vyhraje, je to pro nás snažší soupeř.