Ženský fotbal

Slávistky porazily Bohemku

Fotbalistky Slavie si připsaly tři body po výhře nad Bohemians 5:0. Tři branky vstřelila Svitková, po jedné přidaly Chlastáková a Kožárová. Dorostenky porazily Brno 2:1 i díky brance v poslední minutě.

Holky po prohraném derby chtěly napravit reputaci. Bohužel kvůli zranění chybí obě gólmanky, proto dostala příležitost Horáčková z dorostenek. První šanci si vytvořila Kožárová po přihrávce Divišové, jenže zblízka trefila brankářku do obličeje. Bohemka zahrozila v 9. minutě po standardní situaci, ale centr do malého vápna odvrátila Pincová. Do vedení jsme se dostali ve 21. minutě, po centru Pěničkové připravila Kožárová míč Svitkové, která zamířila k tyči. Do velké šance se dostala Kožárová, ale nevyzrála na Malíkovou. Ve 28. minutě po pěkném centru Divišové skórovala Chlastáková, trefila se z voleje do protipohybu brankářky. Po dvou minutách centr Pincové Kožárová přenechala Svitkové a sama před brankářkou zamířila přesně k tyči. Ve 35. minutě po centru Chlastákové v jasné pozici hlavičkovala Kožárová, ale bohužel míč nestlačila pod břevno. O minutu později Pěničková zrychlila hru na Divišovou a po následném přízemním centru se Kožárová konečně dočkala.

Na začátku druhého poločasu jsme byli k nucenému střídání Divišová, když jí nevybíravým zákrokem přejela Ondrůšková a navíc si nevysloužila ani kartu. V dalším průběhu hry jsme si nebyli schopni vytvořit výraznou šanci, naopak Bohemka se snažila zahrozit po rohu. Až v 63. minutě se k nebezpečné hlavičce dostala Kožárová, brankářka však byla pozorná. V 73. minutě Bohemka chybovala, míče se zmocnila Benýrová, před vápnem posunula ke Svitkové a přesnou střelou k tyči završila hattrick. Bohužel jsme si za druhý poločas moc šancí nevytvořili.

Slavia - Bohemians 5:0 (4:0)
Slavia: Horáčková - Tomášková, Necidová, Budošová, Pincová - Divišová (49. Němečková), Bartovičová (63. Benýrová), Svitková, Pěničková (90. Dlouhá), Chlastáková (63. Malinová) - Kožárová
Branky: 21., 30. a 73. Svitková, 28. Chlastáková, 37. Kožárová


Dorostenky:
Dorostenky proti třetímu týmu loňské sezony neodehrály dobré utkání. Celkově k vidění nebylo moc k vidění, týmy se na šance nadřely, často chyběla přesnost. V podání slávistek i větší pohyb a důraz v osobních soubojích. I proto první větší příležitost měla až ve 25. minutě Vydrová, ale z úhlu zamířila přímo na brankářku. Ve 31. minutě jsme se dostali do vedení, Bohatová přihrála Vydrové, která z levé strany poslala přízemní centr, na který si naběhla Jášová a skórovala. O chvíli později hostující Lišková hlavou trefila břevno. Druhý poločas fotbalovou krásu nepobral, takže ani není o čem psát. Důležitým momentem se stala 69. minuta, když vyrovnala hostující Lišková i díky špatné komunikaci. Nakonec se štěstí přiklonilo na naší stranu, v 80. minutě po rychlé akci se před brankářku dostala Komárková a i když měla míč na dlouhou nohu, špičkou kopačky dokázala skórovat.

Slavia - Brno 2:1 (1:0)
Slavia:
Horáková - Hájková (41. Mrkvičková), Bohatová, Adámková, Šanderová - Novotná, Čiperová (72. Šebrlová), Jášová, Vydrová (41. Šuleková) - Komárková, Pakostová (41. Blažejová, 46. Hrtánková)
Branky: 31. Jášová, 80. Komárková - 69. Lišková

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)