Ženský fotbal

Slávistky vyhrály na Slovácku

Ve stejný čas jako se hrálo mužské derby nastoupily fotbalistky Slavie na hřišti Slovácka, kde ubojovaly důležitou výhru 2:1. Již za deset dní holky čeká Liga mistrů (7.10. 18:45) v Edenu!

Nedělní odpoledne na staroměstském Širůchu nabídlo divákům šlágr šestého kola první ligy žen - třetí Slovácko hostilo druhou Slavii. Základní sestava Slavie doznala oproti poslednímu ligovému zápasu s Bohemians dvou změn, v brance nastoupila Sladká místo Horáčkové a místo zraněné Kožárové hrála Juračková. Na hrotu operovala Divišová, a právě ona se ve druhé minutě dostala do první šance, domácí gólmanka Růžičková ale včas vyběhla a zabránila jí skórovat. V osmé minutě zahrávala Pěničková roh, domácí obrana míč na poprvé odvrátila, ovšem znovu jen na kopačky slávistické kapitánky, ta svým centrem našla na malém vápně nepokrytou Budošovou, která ale zamířila hlavou nad. Úvod zápasu patřil slávistkám, v 15. minutě vyslala Necidová dlouhým nákopem z vlastní poloviny do šance Divišovou, která míč cpala na přední tyč, ale skórovat se ji nepodařilo. Vynahradila si to o tři minuty později, na pravé straně si posadila na zem Chlumovou, následně měla volný prostor směrem k brance a tentokrát se už nemýlila, míč zapadl ke vzdálenější tyči - 0:1. Jednalo se už o šestý gól Divišové v letošní sezóně, čímž se osamostatnila na třetí příčce tabulky střelkyň 1. ligy. Ve 23. minutě mělo Slovácko autové vhazování pár metrů od půlící čáry, pro míč si došla nepokrytá Strnadová, pokyn trenéra Mišovce "dostup, dostup!" byl slyšet až na tribunu, nikdo ale Strnadovou včas nedostoupil, ta si navedla míč na střed a krásnou dalekonosnou ranou do šibenice vyrovnala na 1:1. Hned o necelé dvě minuty později se slávistky dostaly k rohu, centr Pěničkové brankářce Růžičkové vypadl z rukavic, míč propadl až na zadní tyč, kde byla připravená Budošová - 1:2. Po 26. minutách hry Necidová opět dlouhým míčem ze stoperu hledala Divišovou, její střelu však Růžičková kryla. Šance střídala šanci. Ve 30. minutě po standardní situaci Pěničkové orazítkovala Budošová hlavou břevno. O dvě minuty později zahrozilo i Slovácko, po levé straně utekla Janků, předložila do vápna na Fabovou, jejíž zakončení jen těsně minulo vzdálenější tyč. V 35. minutě předvedly na levé straně hřiště pěknou akci Juračková s Chlastákovou, následnou střelu Juračkové skvělým zákrokem lapila Růžičková.

Druhý poločas už byl značně nervóznější, šancí ubylo, nepřesností přibylo, míč byl více ve vzduchu než na zemi. Po příchodu Pincové za Divišovou v 57. minutě se Necidová posunula do útoku a její místo na stoperu zaujala právě Pincová. V 74. minutě zápasu se pokusila zahrozit z velké dálky z přímého kopu Svitková. O minutu později se ke slovu dostaly i domácí fotbalistky, roh Strnadové usměrnila Paz hlavou jen těsně mimo. V 78. minutě mohlo šest desítek přítomných diváků sledovat, jak se míč po ose Kristýnová - Strnadová dostal do vápna až k Janků, vyrovnat se jí ale nepodařilo. Závěr duelu patřil domácím hráčkám, které měly větší držení míče a dokázaly své soupeřky dostat pod tlak. Na závěrečnou desetiminutovku se na hřiště dostala Jášová, pro aktuálně nejlepší střelkyni slávistických dorostenek to byly vůbec první minuty v letošní sezóně za A-tým. K vypjatému a nervóznímu závěru utkání přispěla i hlavní rozhodčí Suchá, která po faulu právě nově příchozí Jášové ukázala nesprávně žlutou kartu Pincové. Ve dvouminutovém nastavení už se Slovácko k vážnějšímu ohrožení branky Sladké nedostalo, a tak si mohou slávistky do Prahy z horké moravské půdy odvézt cenné tři body.
Report: Grindery

Slovácko - Slavia 1:2 (1:2)
Slavia:
Sladká - Tomášková (90. Němečková), Necidová, Budošová, Juračková (46. Houzarová) - Bartovičová, Pěničková, Svitková (80. Jášová), Benýrová, Chlastáková (69. Malinová) - Divišová (57. Pincová)
Branky: 23. Strnadová - 18. Divišová, 25. Budošová

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)