Ženský fotbal

Slávistky porazily Liberec

Fotbalistky Slavie si pár dní před Ligou mistrů připsaly výhru 2:0 nad Libercem. O branky se postaraly Svitková a Divišová.

V sedmém kole první ligy žen hostila na Xaverově domácí Slavia liberecký Slovan. Poslední vzájemný souboj obou celků proběhl 12. srpna, v generálce na ligu slávistky svého soupeře přehrály poměrem 8:0. Za sešívané dnes vůbec poprvé v letošní sezóně nastoupily v základní sestavě brankářka Votíková a záložnice Jášová. Ve Slovanu ze Slavie do 30. června 2016 hostují dvě hráčky - Šárka Brázdová a Markéra Sehnálková. Obě dvě mohly proti svému kmenovému klubu nastoupit a byly také v základní sestavě.

Úvodní gól zápasu přišel v 9. minutě, Pincová hlavou vrátila před branku liberecký odkop a po nedorozumění hostující obrany se k míči dostala Svitková, která prostřelila vyběhnutou gólmanku Pižlovou. V 17. minutě znovu Pincová nabila Benýrové, ta se odhodlala ke střele z velké dálky a po jejím pokusu zazvonila tyč liberecké branky. Slavia vysoko napadala a dostávala tak své soupeřky pod tlak, při jednom výkopu od vlastní branky si dokonce hráčky Slovanu míč proti pravidlům rozehrály ve vlastním vápně a rozhodčí musela nechat nařídit rozehrávku opakovat, tak moc byl soupeř zatažený. Ve 27. minutě střílela po přihrávce Svitkové Malinová. O dvě minuty později si v jednom souboji domácí kapitánka Pěničková poranila zápěstí a musela být ošetřována za postranní čarou, i v deseti ale byly slávistky nebezpečné. Roh Svitkové levou nohou prodloužila Benýrová, míč se dostal až na zadní tyč, kde mohla navýšit vedení Budošová, její pokus ale mířil mimo. Ve 34. minutě Svitková zahrávala další roh, první centr liberecká obrana odvrátila opět jen k nohám Svitkové, která z prvního doteku poslala další ostrý pas do vápna, míč si našla Pěničková, jejíž pokus jen těsně minul bližší tyč Pižlové. O minutu později zahrozila střelou zpoza vápna Necidová, Pižlová ale byla na místě a nebezpečnou ránu dokázala vytěsnit mezi tři tyče. Ke konci poločasu se ke slovu dostal i Slovan, vypracoval si dva rohové kopy, ale jak z centru Matějkové, tak z druhé strany Brázdové nic nebylo. V poslední minutě první půle ještě Pěničková vybojovala přímý volný kop z nebezpečné vzdálenosti, balon si postavila Svitková, spoluhráčky prodloužily zeď tak aby Pižlová nic neviděla, a tak se jen ohlédla jak jí nad hlavou zazvučelo břevno.

Do druhého poločasu si trenér Mišovec připravil trojí střídaní a nově příchozí Divišová se hned ve 47. minutě dostala z pravé strany k nebezpečné střele, Pižlová její pokus vyrazila k Benýrové, ale ani její pokus mezi třemi tyčemi neskončil. Po brejku se k ohrožení slávistické branky dostaly i hráčky ze severu Čech, střela Fritzové ale mířila mimo. V 59. minutě zahrávala Svitková levačkou další z dnešní série rohových kopů, Pincová svůj hlavičkový pokus ale nedokázala usměrnit mezi tři tyče. O tři minuty později se aktivní Svitková dostala až do vápna, její střela ale minula vzdálenější tyč. Skóre se znovu měnilo v 64. minutě, centr Svitkové z levé strany našel ve vápně hlavu Divišové, která se nemýlila - 2:0. Za dalších deset minut mohla opět po centru Svitkové zvýšit vedení Budošová, hlavou ale střílela mimo. V 76. minutě dostala po nevybíravém zákroku na Benýrovou hostující Skálová žlutou kartu, z následného přímého kopu Svitkové mohla soupeře potrestat Šušolová, její střela ale minula levou tyč. V 81. minutě se ke slovu opět dostal Slovan, po přihrávce Skálové zakončovala Jarchovská. Tři minuty před koncem hrací doby zahrávala rohový kop Divišová, na přední tyči byla Pěničková, její pokus ale šel mimo. Po brejku se do šance dostal i soupeř z Liberce, zajímavě vypadající centr Brázdové ale před nabíhající Jarchovskou do svých rukavic skryla Sladká. Hlavní rozhodčí Šálková nenastavovala ani minutu a utkání tak skončilo hubenou výhrou favorita 2:0.
Report: Grindery

Slavia - Liberec 2:0 (1:0)
Slavia: Votíková (46. Sladká) - Juračková, Necidová (63. Šušolová), Budošová (78. Houzarová), Benýrová - Jášová (46. Divišová), Bartovičová, Pincová, Pěničková, Malinová (46. Chlastáková) - Svitková
Branky: 9. Svitková, 63. Divišová

Komentáře (6)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky porazily Liberec

        před 9 lety 03.10.2015 13:26 |  
    0 0

    Gratulace

  2. Re: Slávistky porazily Liberec

    currahee54 (přítel SN)     před 9 lety 03.10.2015 13:27 |  
    0 0

    Velká gratulace a teď se připravte na středu.

  3. Re: Slávistky porazily Liberec

    Kornovo     před 9 lety 03.10.2015 15:39 |  
    0 0

    ahoj, jaktoze se tolikrat stridalo? babsky fotbal ma jina pravidla nez chlapsky?

    • Re: Slávistky porazily Liberec

      Richi (admin)     před 9 lety 03.10.2015 15:50 |  
      0 0

      u žen je možné střídat 5x ... je to z toho důvodu, aby si holky více zahrály, přeci jen není tolik zápasů jako u chlapů.

      v Lize mistrů však pouze 3x

      • Re: Slávistky porazily Liberec

        Kornovo     před 9 lety 03.10.2015 15:57 |  
        0 0

        dik

      • Re: Slávistky porazily Liberec

        alois_veliky (admin)     před 9 lety 03.10.2015 21:27 |  
        0 0

        od minulého nebo předminulého roku se může pětkrát střídat i v nižších mužských soutěžích