Ženský fotbal

Slávistky si poradily s Duklou

Fotbalistky Slavie po vítězství v Lize mistrů zvládly zápas v lize a porazily Duklu 7:2. Hattrick vstřelila Malinová.

Po vítězství v Lize mistrů nastoupily holky "jen" do ligového zápasu, trenér nechal na lavičce Chlastákovou a Divišovou, na soupisce nebyla Pincová s Kožárovou. Slávistky do zápasu vstoupily aktivně a vytvořily si šance, ale střela Benýrové byla slabá a další akce jsme nedotáhli. Až v 11. minutě se ujala skvělá nahrávka Tomáškové za obranu na Bartovičovou, která obešla brankářku a z úhlu ještě našla na brankové čáře Malinovou. Bohužel vedení dlouho nevydrželo, po ztrátě míče se ve 13. minutě umístěnou střelou k tyči prosadila Kozlíková. V dalším úseku se nám moc nedařilo, kombinace vázla a k ohrožení branky nedošlo. Až ve 27. minutě Svitková vysunula Malinovou, která se dostala až k brance a zakončila k tyči. Jenže vedení opět nevydrželo, po špatném odkopu brankářky bývalá kapitánka dorostenek Slavie Kozlíková poslala míč šikovně na odkrytou branku a míč skončil v síti. Do konce poločasu jsme již nedokázali z několika náznaků šancí akci dotáhnout a skórovat.

Do druhého poločasu Mišovec poslal do hry Votíkovou a Divišovou, která si vytvořila velice rychle dvě tutovky. Nejdříve šla sama na branku, poté hlavičkovala z malého vápna po rohu, pokaždé jí vychytala Dolejšová. Až v 59. minutě se jí podařilo skórovat po centru Malinové. Slavia měla převahu, k čemuž pomohla střídání. V 66. minutě se po rohu prosadila Chlastáková nekompromisní střelou pod břevna z pěti metrů. V 72. minutě po přízemním centru Svitkové před brankářkou zakončovala Divišová, jenže trefila její nohy. Pátou branku Slavie vstřelila Chlastáková v 83. minutě, když jí krásně uvolnila Svitková a mohla tak jít sama na branku. V 86. minutě chybovala Dolejšová, když si zakřikla o míč, jenže tam byla dříve Divišová a následně byla faulována. Penaltu proměnila Tomášková. Po další minutě z levé strany centrovala Malinová, míč se k ní vrátil, tak jej následně napálila na branku a završila tak hattrick.

Dukla - Slavia 2:7 (2:2)
Slavia: Sladká (46. Votíková) - Tomášková, Necidová, Budošová, Benýrová - Houzarová (56. Chlastáková), Bartovičová, Juračková (46. Divišová), Pěničková (73. Němečková), Malinová - Svitková (88. Dlouhá)
Branky: 11., 27. a 87. Malinová, 66. a 83. Chlastáková, 59. Divišová, 86. Tomášková z pen. - 13. a 29. Kozlíková

Komentáře (2)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky si poradily s Duklou

    dubas     před 9 lety 11.10.2015 08:39 |  
    0 0

    Pěkná práce holky, už aby i kluci tak začali drtit všechno co se jim postaví do cesty.

    • Re: Slávistky si poradily s Duklou

      Jachym     před 9 lety 12.10.2015 16:54 |  
      0 0

      Přesně tak, chlapi s bídou ukopali s Duklou bod... :-)