Ženský fotbal

Divišová se Slavií porazily Pardubice

Fotbalistky Slavie po postupu v Lize mistrů do osmifinále v klidu zvládly ligové utkání proti Pardubicemi a vyhrály vysoko 11:0. Největší hvězdou byla Petra Divišová, která vstřelila neuvěřitelných osm branek! Dnes hrály se stejným soupeřem také dorostenky, bohužel prohrály 1:2. VIDEO - Osm branek Petry Divišové!

Deváté kolo nejvyšší soutěže žen proti sobě postavilo týmy Slavie a Pardubic. Slávistky vůbec poprvé v letošní ligové sezóně nastoupily na umělé trávě v Edenu. Poslední vzájemný duel obou soupeřů se hrál letos 23. srpna, pražanky si tehdy z pardubického Letního stadiónu odvezly výhru 11:0. Pardubické hráčky k dnešnímu utkání přicestovaly v roli jasného outsidera, v tabulce jim patřila poslední příčka, navíc bez jediného vstřeleného gólu. Před zápasem tak o sobě například hned deset slávistek mohlo tvrdit, že v letošním ročníku mají více vstřelených branek než celé Pardubice dohromady. Tímto posledním duelem před reprezentační přestávkou Slavii vyvrcholil velmi nabitý program, kdy svěřenkyně trenéra Mišovce absolvovaly 7 utkání během 22 dní (4x liga, 2x LM, 1x příprava).

Úvodní branky se šest desítek přítomných diváků dočkalo v 8. minutě. Divišová, která oproti zvyklostem nastoupila na levém kraji zálohy (zatímco Chlastáková na pravém), dostala od Němečkové přihrávku do běhu, pronikla až k vápnu soupeře, kde si míč zasekla do středu na střelu pravou nohou a otevřela gólový účet dnešního zápasu - 1:0. O dvě minuty později trefila Němečková břevno. Skóre se opět měnilo ve 14. minutě, střelu Chlastákové brankářka Havlíková jen vyrazila, načež Petra Divišová míč do branky dorazila - 2:0. Ve 22. minutě dala po centru Benýrové z levé strany Pěničková hlavou na 3:0, jednalo se o první gól slávistické kapitánky v letošní sezóně. Za další dvě minuty centr Pěničkové z pravé strany prošel až na malé vápno soupeře, kde nepokrytá Divišová zkompletovala hattrick a zvýšila už na 4:0. Gól na 5:0 po přihrávce Svitkové obstarala znovu Divišová. Poslední vážnější akce v prvním poločase přišla ve 44. minutě, po přiťuknutí od Kožárové tvrdě vypálila Svitková, Havlíková ale stačila míč vyrazit na roh.  

Ve druhém dějství se ke střelám dostaly Chlastáková, Svitková, Juračková, Malinová a Divišová, jejich pokusy ale šly buď mimo, nebo je nově příchozí pardubická brankářka Soukupová kryla. Slávistkám se v této fázi hry nedařilo proměňování ani vyložených šancí, v 71. minutě po centru zleva od Houzarové zakončovala Svitková v dobré příležitosti nad. V 73. minutě střílela z malého vápna Kožárová, patnáctiletá Soukupová, která navíc odchytala i celé utkání dorostenek, ale skvěle zasáhla. I další střelu z malého vápna o minutu později od Divišové Soukupová chytila. Změna skóre nastala až v 75. minutě, centr z pravé strany od Svitkové usměrnila hlavou mezi tři tyče Divišová - 6:0.  Za dvě minuty se jednatřicetiletá Divišová přestavila i v roli přihrávající, její nabídku přeměnila v 7:0 Kožárová. Sešívaný brankostroj se rozjel naplno, v 79. minutě zahrávala Svitková rohový kop, balon na přední tyči hlavou tečovala Kožárová na tyč zadní, kde byla opět kdo jiný než Divišová - 8:0 a druhý hattrick pro strakonickou rodačku. Deset minut před koncem Svitková narýsovala kolmici za obranu na Kožárovou, ta se v samostatném úniku na hostující brankářku nemýlila - 9:0. V 82. minutě vyslala Malinová do vápna Divišovou, a ta k bližší tyči pod padající gólmankou upravila na 10:0. Slávistky neměly dost, stále chtěly hrát a byly hladové po dalších gólech. Při pardubické rozehrávce jich se jich hned pět vydalo sprintem napadat své soupeřky, následoval rychlý zisk míče a přihrávka Kožárové na další gól Divišové - 11:0. To se psala 84. minuta. V 87. minutě po kombinaci Svitkové s Němečkovou, pro kterou to byl v letošní sezóně první celý odehraný ligový zápas, byla v další šanci nezastavitelná Divišová. I v další příležitosti o minutu později byla Divišová, ale svůj gólový účet už rozšířit nedokázala. Tečkou za utkáním byly dvě zakončení Kožárové v 89. minutě, nejprve nohou a poté hlavou, ani jedno se neujalo a tak stejně jako v létě skončil duel výhrou slávistek 11:0.  

Největší hvězdou zápasu byla osmigólová Petra Divišová, která má aktuálně ve slávistickém dresu na kontě 199 ligových branek. Zároveň se s celkem šestnácti góly posunula do čela tabulky střelkyň 1. ligy. Pardubické fotbalistky se celé utkání jen bránily v hlubokém bloku, na útočnou polovinu se dostávaly opravdu jen velmi sporadicky. Za posledních 10 let se Slavia s Pardubicemi utkala dvacetkrát, všechna měření sil slávistky vyhrály (celkové skóre 147:0).
Report: Grindery

Slavia - Pardubice 11:0 (5:0)
Slavia: Votíková (46. Sladká) - Juračková, Necidová, Budošová (46. Tomášková), Benýrová (46. Malinová) - Chlastáková (57. Dlouhá), Pěničková (65. Houzarová), Němečková, Svitková, Divišová - Kožárová
Branky: 8., 14., 24., 39., 75., 79., 82. a 84. Divišová, 77. a 80. Kožárová, 22. Pěničková


Dorostenky:
Dorostenky zápas s Pardubicemi nezvládly. Herně se vůbec nedařilo, i když zvlášť první poločas to ještě nebylo tak špatné, bohužel jsme dostali laciné branky. V 15. minutě po chybném odkopu brankářky se do úspěšného zakončení dostala Reinberková. Slávistkám se brzy podařilo vyrovnat, nejdříve z úhlu střílela Vydrová a ve 22. minutě stejná hráčka protlačila míč do vápna, kde Mrkvičková krásně z prvního doteku vymetla šibenici pardubické branky. Bohužel ve 37. minutě po rohu soupeře a zmatcích ve vápně se k míči dostala Reinberková a zblízka skórovala. Druhý poločas už prakticky nic nenabídl, ani jeden tým si nevytvořil žádnou šanci, k vidění bylo hodně nepřesností, špatný první dotek. Za zmínku stojí hlavička Adámkové po rohu, ale brankářka byla pozorná. Slávistkám se nepodařilo ani vyrovnat, po třetí v sezoně prohrály a zkomplikovaly si boj o přední příčky.

Slavia - Pardubice 1:2 (1:2)
Slavia: Horáčková (41. Horáková) - Komárková (41. Šebrlová), Bohatová, Hájková, Hrtánková (41. Šanderová) - Mrkvičková (65. Adámková), Čiperová, Jášová, Vydrová (56. Šuleková) - Hilbertová, Pakostová
Branky: 22. Mrkvičková - 15. a 37. Reinberková

Komentáře (6)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Divišová se Slavií porazily Pardubice

    Eluin (přítel SN)     před 9 lety 18.10.2015 17:27 |  
    0 0

    Divišová = ženský Bican!!;-)

    • Re: Divišová se Slavií porazily Pardubice

      dubas     před 9 lety 18.10.2015 20:51 |  
      0 0

      Nevíš kdo v ženské lize vede tabulku střelkyň:-) Nádhera a velká gratulace.

      • Re: Divišová se Slavií porazily Pardubice

        jane (admin)     před 9 lety 19.10.2015 09:04 |  
        0 0

        Tabulka před víkendem je tady https://souteze.fotbal.cz/turnaje/stats/1191 , předpokládám, že Petra šla do čela. Doufám, že předvede formu proti soupeři v LM, kterého se dozvíme dnes ve 13:30!

    • Re: Divišová se Slavií porazily Pardubice

      Nosorozec     před 9 lety 19.10.2015 00:02 |  
      0 0

      Divišová válí! Jen tak dál! :)

    • Re: Divišová se Slavií porazily Pardubice

      Barra     před 9 lety 19.10.2015 00:57 |  
      0 0

      Kam se hrabou Lewandowski a Aguero se svymi peti goly - to je uz jine kafe! Super Petro, a samozrejme take gratulace kolegynim, bez kterych by se tento huzarsky kousek stezi povedl.

      • Re: Divišová se Slavií porazily Pardubice

        bongor     před 9 lety 19.10.2015 17:38 |  
        0 0

        Tak co ji zkusit mezi chlapama?