Ženský fotbal

Pohár KFŽ: Bruntál - Slavia 0:12

Po čtvrtfinále Ligy mistryň postoupily slávistky i do čtvrtfinále domácího poháru, když smetly Bruntál dvanáctigólovým rozdílem. Hned osm branek zaznamenala Tereza Kožárová. Fotografie na facebooku žen.

Bruntálské fotbalistky letos v poháru začínaly v předkole, v srpnu na domácí půdě přehrály Sázavu poměrem 7:1. Následovalo první kolo, ve kterém remizovaly s Čáslaví 1:1, z postupu se radovaly až na pokutové kopy. Stejně tak vyhrály na penalty i druhé kolo proti Pardubicím, když po základní hrací době skončilo utkání 2:2. V lize je Bruntál na 6. místě v MSLŽ (8 účastníků, 3. nejvyšší soutěž) s bilancí pěti výher a pěti proher (skóre 20:21). I třetí kolo poháru KFŽ hrál Bruntál na domácí půdě, slávistky, které byly nasazeny rovnou do třetího kola, musely absolvovat více jak 300 kilometrů dlouhý výjezd.

Slavia se do tempa dostávala pozvolna, první větší šanci měla v 16. minutě Svitková, když z dálky nastřelila tyč. Gól přišel o čtyři minuty později, Divišová vybojovala standardní situaci těsně před hranící vápna, sama pak musela být ošetřována za postranní čárou, přímý kop domácí gólmanka Švajdová jen vyrazila, míč si ve vápně jako první našla Kožárová, která otevřela gólový účet dnešního utkání - 0:1. Druhou branku zaznamenala opět Kožárová, ve 23. minutě poslala míč z hranice vápna po zemi k pravé tyči - 0:2. Čistý hattrick Terezy Kožárové přišel ve 26. minutě, když se po rohu Svitkové opět dokázala nejlépe zorientovat ve vápně a doklepnout míč do brány. Za další tři minuty vyslala Svitková kolmici za obranu na pravou stranu na rozběhlou Divišovou, ta předložila do vápna na Kožárovou - 0:4. Kožárová byla při chuti, ve 35. minutě si seběhla na další kolmici Svitkové a po zemi podél brankářky upravila na 0:5.  

V prvním poločase si vyměnily pozice na krajích zálohy Divišová a Jášová, o přestávce došlo ještě k většímu přeskupení řad. Malinová šla z pravého obránce na pravou zálohu, na pravou obranu se zasunula Jášová. Divišová se vysunula na hrot a Dlouhá zaujala místo na levé straně zálohy. Úvodní gól druhého dějství přišel 6 minut po pauze, střelu Svitkové domácí brankářka jen vyrazila, balon se navíc ještě odrazil od tyče, jako první si ho každopádně našla kapitánka Divišová a zvýšila už na 0:6. V 52. minutě Kožárová zužitkovala přihrávku Svitkové - 0:7 a druhý hattrick pro čtyřiadvacetiletou slávistickou útočnici. V 59. minutě Čiperová pasem ze středu hřiště našla na pravém křídle Malinovou, která se zakončením neměla problém - 0:8. Švajdová ale nelovila jen míče ze své sítě, proti ložence Svitkové z bezprostřední blízkosti vytáhla parádní zákrok, až se z publika ozvalo "gólmanka má na ligu!". Domácí se osmělily, v 64. minutě šly dvě bruntálské hráčky samy na Horáčkovou, střelu Lackové sešívaná brankářka dokázala vyrazit, následně si poradila i s dorážkou Bizonové - dva výborné zákroky v rychlém sledu od sedmnáctileté Horáčkové. Dvacet minut před koncem si domácí gólmanka Švajdová zakřičela s tím, že si jde pro balon, jenže podlouzla, míč úplně minula a Divišová měla před prázdnou bránou snadnou práci - 0:9. Reputaci si Švajdová napravila o čtyři minuty později, když vychytala velkou šanci Dlouhé. V 75. minutě přihrála Němečková na Kožárovou, reprezentační útočnice se ani tentokrát nemýlila - 0:10. Sedm minut před koncem se gólově prosadila i Dlouhá - 0:11. V 84. minutě přidala hráčka zápasu Kožárová už svoji osmou branku - domácí Dorňáková ve vápně zfaulovala za žlutou kartu Divišovou, míč si na penaltu postavila Kožárová a poslala ho k levé tyči, Švajdová sice vystihla směr, ale na tvrdou a přesně umístěnou ránu neměla nárok.

Hráčky Bruntálu byly většinu utkání v hlubokém bloku na vlastní polovině, nejlepší výkon v domácím dresu podala záložnice a kapitánka Jarošová, která si proti slávistkám často dovolila i nějakou tu kličku. Dobře zahrála i obránkyně Balážová, přesnými skluzy překazila několik vyložených šancí favorita, útočnice Maiwaldová pak svou rychlostí párkrát vystrašila obranu hostů. Celkově však měla Slavia zápas pevně ve svých rukou, i když k utkání nastoupilo i několik dorostenek v podobě Adámkové, Čiperové, Pakostové, Mrkvičkové či Horáčkové, která si v poháru KFŽ připsala svou vůbec první nulu. Na duel přišla velmi slušná návštěva 453 diváků, kdyby se hrálo v létě, přišla by dle domácích činovníků i tisícovka. Ve čtvrtfinále čeká na Slavii druholigová Zbrojovka Brno, hrát se bude na jaře. Dnešní utkání bylo zároveň pro slávistky posledním mistrovským utkáním v kalendářním roce 2015. V roce, ve kterém v základní hrací době slávistky prohrály jen dva zápasy.


FC Slavoj Olympia Bruntál - SK Slavia Praha 0:12 (0:5)
Branky: 20., 23., 26., 29., 35., 52., 75., 84. Kožárová, 51., 70. Divišová, 59. Malinová, 83. Dlouhá
Diváci: 453
Bruntál: Švajdová - Helekalová, Steffková, Varyšová, Balážová - Lacková, Schoberová, Jarošová (K), Šandová (54. Bizonová), Dorňáková - Maiwaldová (59. Maková)
Slavia: Horáčková - Malinová, Němečková, Šušolová, Adámková (74. Mrkvičková) - Divišová (K), Svitková (62. Pakostová), Čiperová, Jášová - Dlouhá, Kožárová

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Pohár KFŽ: Bruntál - Slavia 0:12

    Pepino44     před 8 lety 23.11.2015 13:00 |  
    0 0

    Kožárová do A mužů, nebo na hrad.