Ženský fotbal

Slávistky čeká odveta Ligy mistryň

Fotbalistky Slavie čeká ve středu v Edenu odveta čtvrtfinále LM s Lyonem, první měření sil skončilo pro českého mistra vysokou prohrou. Na domácí půdě se pokusí svěřenkyně trenéra Mišovce proti favoritovi celé soutěže o lepší výsledek a odejít se vztyčenou hlavou.

Slavia v odvětě může nasadit do hry Kožárovou s Bartovičovou, které v Lyonu nemohly nastoupit kvůli karetnímu trestu. Připravena by také měla být do základní sestavy Benýrová a brankářská jednička Votíková.

"Úspěch by byl výkon, který by nevedl k takovému vysokému rozdílu jako první utkání. Bude to samozřejmě těžké, ale věřím, že jsme se z minulého utkání poučily. Přála bych si, aby to v odvětě byla vyrovnanější partie," sdělila novinářům kapitánka Blanka Pěničková před úterním tréninkem.

Nastoupit v odvětě již může i útočnice Tereza Kožárová. "V odvětě chceme uhrát lepší výsledek než v Lyonu. Na utkání se těším, je to svátek zahrát si proti takovému týmu. Dáme do toho vše, popereme se o to a doufám, že nás poženou i fanoušci, kteří jsou tady v Edenu vždy naším dvanáctým hráčem," prozradila střelkyně domácích.

Střeleckou formu Tereza Kožárová předvedla v Liberci, kde o víkendu vstřelila tři branky. "Teď jsem sice nějaké branky dala, ale utkání s Lyonem je úplně jiný level. Je jedno, kdo dá gól, hlavně když alespoň jednoho dáme," přeje si česká útočnice Kožárová před odvetou.

Trenér Mišovec uznal sílu soupeře a připravuje tým na odvetu. "Chceme hrát lepší hru a uhrát lepší výsledek. Uvědomujeme si kvality soupeře a reálnou možnost dalších věcí. Lyon nám vstřelil až moc branek, ale tentokrát bychom mohli změnit hru, také se nám vrací tři hráčky do sestavy, tak uvidíme," konstatoval trenér slávistek Anton Mišovec.

A co bude pro trenéra úspěchem ve druhém měření sil? "Úspěch by bylo neprohrát, kdybychom vyhráli, to by byl obrovský úspěch. Soupeř je na úplně jiné úrovni než my, ale pro nás je již odměna to, že jsme se do čtvrtfinále dostali. Věřím, že v Edenu bude opět skvělá atmosféra, že přijdou fanoušci a my se jim odvděčíme dobrým výkonem," pokračoval domácí lodivod Mišovec.

Před novináře předstoupil i francouzský trenér Gérard Precheur. "Jsme Olympique Lyon, každé utkání chceme vyhrát, představit se dobře před diváky a ukázat dobrý fotbal. Kádr máme široký a čeká nás těžké utkání v lize, takže sestavu prostřídáme. Víme, že Slavii se vrací hráčky do sestavy a i díky tomu, že hrajeme venku, očekáváme těžší duel," prozradil trenér Lyonu Precheur.

Mezi největší hvězdy Lyonu patří jistě Eugénie Le Sommer. "Výhru 9:1 v prvním utkání nás nesmí uspat a máme motivaci vyhrát i tady v Praze a podat dobrý výkon. Chceme hrát ve stejném tempu, když hrajete za Lyon, pokaždé chcete hrát nejlépe a dát do toho vše. Očekáváme, že odveta nebude snadná, když se Slavii do sestavy vrací hráčky, které nemohly v prvním zápase nastoupit, ovšem jsme na to připravené," upozornila francouzská záložnice Le Sommer.

Zdroj: zeny.fotbal.cz

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)