Ženský fotbal

Slávistky v nadstavbě porazily Slovácko

Fotbalistky Slavie zahájily úspěšně nadstavbovou část 1.ligy žen, když v domácím prostředí porazily Slovácko 3:1. Dvě branky vstřelila Budošová. Za týden je na programu první důležité derby se Spartou, hraje se na Letné v sobotu od 11:15. Dorostenky v neděli prohrály v derby se Spartou 1:5

Slávistky proti třetímu celku tabulky nastoupily s kapitánkou Budošovou, Pěničková byla připravena na lavičce. Hned v úvodu se do šance dostala Svitková po dobrém napadání, ale střela nakonec nebyla přesná. Po rohu se k odraženému míči dostala Kožárová, ale Růžičková byla v brance pozorná. Slavia měla vytrvalou převahu a vytvářela si šance, jen v koncovce se tolik nedařilo, některé akce to chtělo lépe vyřešit. V 19. minutě se slávistky dostaly do přečíslení, ze kterého nakonec byla střela Chlastákové. Z následného rohu se nejdříve ke střele dostala Kožárová, dorážející Budošová již míč dopravila do sítě.

Ve 30. minutě unikala po pravé straně Divišová, předložila míč Svitkové, ale ani jí se nepodařilo skórovat. Ve 36. minutě jsme kopali penaltu, bohužel Kožárová trefila břevno. Málem se potvrdilo pravidlo nedáš - dostaneš, z následné akce se totiž před brankou ocitla Lyun Skogerboe, ale její střelu v poslední chvíli zblokovala Bartovičová na roh. V závěru prvního poločasu ještě byla sama před brankářkou Kožárová, která jí vychytala a po standardní situaci se k zakončení dostávaly Budošová s Necidovou, ale skóre jsme nezvýšili.

Druhý poločas začal aktivitou slávistek a hned ve 47. minutě z rohového kopu Svitkové se podruhé v zápase prosadila Budošová. Bohužel nadějné vedení jsme dlouho neudrželi, když se z ničeho nic před brankou ocitla Fabová a přesně zamířila k tyči. Pro hostující Slovácko snížení bylo oživením a od té doby se více tlačilo dopředu. Hra měla spád, oba týmy chtěly přidat branku, ale obrany byly pozorné. K jedné střele se dostala Svitková. V 66. minutě mohlo být vyrovnáno, ke střele Fabové na zadní tyč se dostala Jordan a zblízka málem zakončovala do prázdné branky, ale Votíková senzačně do střely strčila nohu a zabránila skórování. Po pár minutách jsme potvrdili vedení, po brejku Kožárová posunula míč doprava na Skálovou, která přes malé vápno přihrála Svitkové, pro kterou nebyl problém skórovat. V závěru ještě dva brejky neproměnily Pěničková a Divišová. Skvělý výkon předvedla brankářka Slovácka Růžičková, která svůj tým hodně podržela.

Slavia - Slovácko 3:1 (1:0)
Slavia: Votíková - Tomášková (63. Malinová), Necidová, Budošová, Juračková (46. Pěničková) - Divišová, Cahynová, Bartovičová, Svitková (73. Matějková), Chlastáková (68. Skálová) - Kožárová (86. Hu)
Branky: 20. a 47. Budošová, 71. Svitková - 51. Fabová


Dorostenky:
Do zápasu holky nastoupily dobře, vytvořily si první šanci. Nejdříve Vydrová trefila ze standardní situace břevno, po chvilce ze závaru mohli skórovat Vydrová i Houzarová. Z následného přečíslení zakončovala Mášová. Ve 12. minutě se Sparta ujala vedení, když po centru z levé strany zakončovala střelou mezi nohy Valentová. V další šanci hlavičkovala osamocená Čížková přímo do náruče Horáčkové. Po zbytečné ztrátě ve 24. minutě a následném přečíslení zvýšila vedení Stašková. Sparta byla efektivní a před koncem poločasu přidala třetí branku, když Mášová obešla brankářku a z úhlu dostala míč do sítě. V závěru po krásné střele trefila Čiperová břevno.

Druhý poločas jsme nezačali vůbec dobře a hned ve 43. minutě se prosadila mladá Charouzová, když byla volná ve vápně a svou střelu umístila přesně k tyči. O chvíli později mohla korigovat Skálová, ale její prudká přízemní střela skončila těsně vedle tyče. Sparta potvrdila vedení v 51. minutě, když Mášová využila zaváhání brankářky. Oba týmy následně prostřídaly, čehož jsme se snažili využít. Nejdříve z úhlu střílela Šuleková. Poté v 69. minutě po individuální akci Houzarové skórovala Komárková hlavou do protipohybu brankářky. V závěru zápasu měly šanci Komárková s Hilbertovou, ale nic z toho nebylo. Sparta vyhrála zaslouženě, pro holky teď bude důležité utkání s Plzní v boji o třetí místo.

Sparta - Slavia 5:1 (3:0)
Slavia:
Horáčková (59. Horáková) - Blažejová (35. Mrkvičková), Lacková, Adámková, Šuleková - Hrtánková - Houzarová, Pakostová (57. Hilbertová), Čiperová, Vydrová (47. Sovany) - Skálová (67. Komárková)
Sparta: Zuchová (54. Zelená) - Dvorská, Kavalová, Dudová, Čížková (60. Kotrčová) - Stašková (60. Grešová), Kovaříková, Valentová (41. Siváková) - Mášová (60. Prokůpková), Mikešová (41. Charouzová), Khýrová (60. Koubová)
Branky: 35. a 51. Mášová, 12. Valentová, 24. Stašková, 43. Charouzová

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)