O Slavii

Slávisté na hostování

Po několika odehraných ligových kolech jsem udělala statistiku slávistických hráčů, kteří jsou na hostování. Zajímá vás, kdo zatím nastoupil ve všech zápasech a kdo je nejlepší střelec?

Na hostováních je v celkem čtyřech zemích a pěti ligách jedenáct hráčů z kádru áčka a béčka, přičemž ne všichni stáli na stejné startovní čáře, někteří z nich odešli ze Slavie až těsně před koncem přestupního termínu, takže mají logicky odehráno méně zápasů ve svém dočasně novém klubu.

Asi nejlépe ze všech si vede Ján Kozák v 1 FC Košice, což je poněkud překvapivé, vzhledem k výkonům, které ve Slavii podával. Košický trenér mu dal důvěru v útoku a zatím se mu tento krok vyplácí, Kozák je společně s Obšitníkem nejlepším střelcem klubu, má na svém kontě tři branky.
Obrovskou smůlu měl další slávista, který měl hrát v Trenčíně - Filip Stibůrek. Na Slovensku byl jen čtyři dny a hned v prvním zápase si zlomil kotník, takže ho na podzim už na trávníku neuvidíme.

Obránce udělali v maďarském Ujpešti ze záložníka Daniela Tchuře. Na levém kraji obrany nastoupil ve čtyřech zápasech domácí ligy, naopak do zálohy byl přesunut při duelech poháru UEFA s Klaksvíkem. Není nezajímavé, že Tchuř je v klubu podle hodnocení redaktorů ujpeš?ského oficiálního webu na třetím místě v průměru obdržených známek. Mimochodem, na první příčce tohoto bodování se většinou vyhřívá další čech, Radek Slončík.

V řecké lize jsou odehrána teprve dvě kola, klub Gorana Sankoviče Panionios zatím obsadil osmou příčku. Webové stránky Panioniosu nejsou bohužel psány latinkou, takže se nedá zjistit, jak si Goran vede.

V Gambrinus lize má Slavia dva hráče, Marcela Ličku a Lumíra Sedláčka. Marcel Lička se příliš neprosazuje, většinou je vystřídán nebo je usazen na lavičku náhradníků. Také on, stejně jako Daniel Tchuř, si mohl zahrát pohár UEFA, ve dvou zápasech proti Domagnanu se objevil na hřišti celkem 124 minut.
Lumír Sedláček dal o sobě pořádně vědět v prvním kole, kdy se mu podařilo vstřelit hattrick. Od té doby se sice střelecky neprosadil, ale přesto dostává od trenéra Tobiáše důvěru a nastupuje v základní sestavě na postu středního záložníka.
Ve druhé lize působí pět hráčů, od začátku soutěže v ní jsou Michal, Kreuz a Kalivoda. Z této trojice se nejvíc daří Davidu Kalivodovi, třikrát z pěti zápasů byl vyhlášen nejlepším hráčem svého týmu a dal jeden gól. Toto vše mu může být útěchou, protože Kounicím se jinak nedaří získávat body a plácají se ve spodu druholigové tabulky.
Z dvojice Michal-Kreuz se na hřiště víckrát dostal Lukáš Kreuz, jednou byl také vyhlášen nejlepším hráčem svého týmu a dále má průměr 0,5 branky na zápas. Tomáš Michal hraje spíše jen sporadicky.
Až do třetího kola mohl nastoupit Petr Švancara v Opavě, a je nutno říct, že se uvedl v novém klubu trochu rozporuplně - dal sice branku, ale obdržel i červenou kartu. Ve svém druhém zápase mu nebyla jedna branka uznána, takže vyšel naprázdno, ve třetím se ale opět prosadil.
Až těsně před vypršením přestupního termínu se přesunul do Pardubic Jakub Mejzlík. Ve svém prvním zápase byl na hřišti jen 22 minut, ale už si stihnul připsat gólovou asistenci.
D. Kalivoda
Dolní Kounice
430/450
1/5
J. Kozák
1.FC Košice
692/720
3/8
L. Kreuz
Most
231/450
2/4
M. Lička
Žižkov
338/630
0/6
T. Michal
Most
111/450
0/2
J. Mejzlík
Pardubice
22/90
0/1
G. Sankovič
Panionios
?/180
?/2
L. Sedláček
české Budějovice
434/450
3/5
F. Stibůrek
Trenčín
69/90
0/1
P. Švancara
Opava
270/270
2/3
D. Tchuř
Ujpeš?
540/540
0/6

Poznámka: první sloupec znamená počet odehraných minut / maximálním počtem minut, které hráč mohl strávit na hřišti
Druhý sloupec vyjadřuje počet branek / počtem zápasů

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)