O Slavii

Silvestrovská remíza

Slavii se v silvestrovském derby nepodařilo oplatit Spartě porážku z minulého roku a zápas tak skončil jen remízou 3:3.

Už od rána sněžilo, ne sice moc, zato vytrvale, takže zanedlouho vypadali jak diváci, tak i hráči jako sněhuláci. Hráči měli ještě o důvod víc si stěžovat, letos totiž slávistický kustod Václav Petrák nebyl na derby přítomen a tak ani nemohl přinést deky, na které by si hráči mohli na střídačce sednout. Nakonec tuto nepříjemnou situaci vyřešili tím, že si sedli na bundy, které jim však scházely na těle. Oproti spar?anům však měli ještě jednu nevýhodu – nemohli si zastrčit dresy do kalhot, protože by nebyla vidět na dresech reklama, jak neustále opakoval manažer Jan Mareš.
Zápas začal v 11:20, oproti minulým rokům ho přenášela TV Nova, a nemohla nevyužít propagace svých moderátorek Jany Novákové a Lucie Borhyové, které měly čestný výkop. Hned poté se už začal hrát fotbal, na obou stranách se představila známá jména, ve slávistickém týmu nakonec nechyběl kouč Slavie Miroslav Beránek, naopak za slávistickou lavičkou stáli a radili kamarádům tradiční účastníci, Josef Pešice Juraj Šimurka. Hlavním bavičem lavičky byl Ivo Lubas, neustále si dělal srandičky ze svých spoluhráčů a při úvodním gólu zápasu Miroslava Beránka se hned hlásil, aby mu byla připsána teč na této brance.
Velkou nevoli vyvolávaly výroky hlavního sudího Zvoniče, kterému slávisté vyčítali, že jim upřel několik rohů, což zamrzí hlavně díky pravidlu, že za tři rohy se kope penalta. Situace došla až tak daleko, že si pomezní arbitr Draštík pohybující se v okolí slávistů na výroky svého kolegy stěžoval. Vše vypadalo jako legrace, ale manažer Jan Mareš byl opravdu dost naštvaný.
O poločasové přestávce prohlásil Josef Pešice, že už má velký hlad a že by už chtěl jíst, čímž rozesmál všechny přítomné. Konala se tradiční soutěž střílení do šampaňského zavěšeného v bráně, spar?anský Marek Trval láhev opravdu trefil, zatímco slávista Miroslav Beránek vyšel naprázdno, tedy co se týče šampaňského, protože vstřelil jediný slávistický gól ze hry.
Ve druhém poločase jsme viděli čtyři góly, Petr Herda dal dva góly z penalty a za Spartu skóroval Jan Berger z penalty a Jiří Kabyl. Pak už jen následoval slavnostní přípitek hráčů, fotky na památku a podpisy početným lovcům autogramů.


Slavia - Sparta: 3:3

Branky: 18. Beránek, 31. Peter Herda z penalty, 50. Peter Herda z penalty - 20. Berger z penalty, 35. Berger z penalty, 37. Kabyl. Rozhodčí: Zvonič.

Diváků: 2000.

Sestava Slavie: Allert - Peter Herda, Jeslínek, Klusáček, Pauřík, Knoflíček, Beránek, Janů, Šimůnek, Lubas, Medynský, čermák.


Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Silvestrovská remíza

    Zizu     před 21 lety 01.01.2003 05:21 |  
    0 0

    NOVA KURVÍ FOTBAL ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !