O Slavii

Odchody a příchody

Pojďme si zrekapitulovat, jak vypadal v zimní přestávce pohyb hráčů v kádru A-týmu a B-týmu.

Odchody

Jako první fotbalista odešel záložník Tomáš Kuchař, který ve Slavii odvedl za pět let kus práce, nicméně na podzim odehrál jen třetinu ligových utkání v základu a jeho přáním bylo zkusit si fotbal v zahraničí. O jeho služby se ucházel ruský klub Ščennik Jaroslavl, se kterým probíhala dlouhá jednání, problémem bylo odstupné, které Slavie požadovala a které se ruští zástupci snažili snížit. Nakonec se dohodli na částce přibližně sedmi milionů korun.

Do druholigového Xaverova přestoupil obránce Jan Penc, tento přesun byl uskutečněn v rámci přesunu Matěje Krajčíka právě z Xaveorva do Slavie. Penc se objevil jednou na lavičce áčka, jinak hrál pravidelně za B-tým a byl jeho kapitánem. Mluvilo se o něm jako o perspektivním fotbalistovi, takže asi až čas ukáže, jestli nebyla chyba ho ze Slavie pustit. Trenér B-týmu Luděk Klusáček k tomu říká: "Honza byl stabilním hráčem základu, takže nám bude chybět, ale na druhou stranu mu přeji, že si zahraje druhou ligu."

Třetím hráčem, který dal Slavii vale, byl obránce Darko Šuškavčevič. Přišel k nám z týmu našeho někdejšího soupeře v Poháru UEFA Vojvodiny Novi Sad a příliš se neprosadil, za trenérů Cipra, Jarolíma a Pešiceho se do základu přeci jen občas dostal, ale s příchodem Miroslava Beránka se objevoval na ligovém trávníku stále méně a celý podzim 2002 odehrál v B-týmu. Odchází do řeckého týmu Panionios Athény za částku, která nebyla blíže specifikována. Dá se říci, že je trochu zázrak, když fotbalista hrající třetí ligu přestupuje do týmu první řecké ligy.

Z béčka se vypravili dva hráči na hostování do druholigových klubů - gólman Martin Slavík do Pardubic (již dříve hostoval v druholigovém Mostě), kde se potkal s obráncem Slavie Jakubem Mejzlíkem, který je tamtéž na hostování již od podzimu. Druhým hráčem, který dočasně změnil dres, je Jindřich Stejskal, hostuje v divizním Motorletu.

Jinak na soupisce pro Pohár UEFA jsou i Hottek, Kratochvíl, Kotrba a Nachtman, jako třetí brankář Podaný. Původně je jako třetí brankář uveden Martin Slavík, ale jelikož je na hostování, tak se celá situace dala vyřešit jen tím, že byl dopsán hráč z dorostu, což lze i dodatečně.


Hráči, kteří jsou na hostování: Ján Kozák (1. FC Košice), Daniel Tchuř (Ujpeš?), Jakub Mejzlík (Pardubice), Tomáš Michal, Lukáš Kreuz (oba Most), Marcel Lička (Viktoria Žižkov), Lumír Sedláček (české Budějovice), Petr Švancara (Opava), Goran Sankovič (Akretitos).


Příchody

Z hostování v Dolních Kounicích byl vrácen David Kalivoda, z hostování v Trenčíně se vrátil Filip Stibůrek, i když vlastně za Trenčín odehrál jen jeden zápas a zlomil si nohu. Zranění si léčil celý podzim v čechách a do zimní přípravy již naskočil ke slávistické rezervě.

Přestupy byly jen dva, větší pozornost upoutal příchod Matěje Krajčíka z druholigového Xaverova. Krajčík absolvoval s áčkem celou zimní přípravu, objevil se ve většině přípravných zápasů. Tento týden podepsal smlouvu Slavii na 3,5 roku.

Druhou posilou, která se zatím ukázala v útoku či záloze béčka, je jednadvacetiletý Tomáš Hašler, který přišel z divizního Štětí. "Chceme, aby v béčku hráli hráči, kteří jsou perspektivní i pro A-tým, tuto podmínku Hašler splňuje. Může hrát i v záloze, ale přišel především proto, aby nám pomohl v útočné fázi, dáváme málo gólů," prozradil Luděk Klusáček, co od nové posily čeká.

Dlouho se spekulovalo o tom, že by nás měl posílit záložník Petr Voříšek z Teplic, Slavie nebyla ochotná dát za něj víc než dvacet milionů korun, což nevyhovovalo Teplickým, kteří měli vyšší požadavky na odstupné. Proto z přestupu sešlo. Dále se však jedná i s dalším hráčem, do čtvrtka by se měly kluby dohodnout na jeho příchodu v létě. Do letní přípravy by měl do Slavie zamířit i mladý Martin Latka z českých Budějovic, který vyhrál první místo v anketě o nejlepšího dorostence.

Komentáře (2)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Kdo to asi bude?

    (host)     před 21 lety 02.02.2003 19:49 |  
    0 0

    Tak kdo to asi bude? Marně si lámu hlavu s tím, který hráč by mohl v létě přijít... neví někdo něco bližšího??? Třeba jestli je to hráč z první ligy či z nižší soutěže? Jestli se jedná o hráče jednadvacítky nebo jiného repre výběru? Jestli to bude obránce záložník nebo útočník??? Napadají mě jména tří hráčů, kteří by přicházeli v úvahu: Lafata, Krmaš nebo Fořt... všichni chtěli do léta zůstat ve svých klubech a všichni by se hodili...

    • Re: Kdo to asi bude?

      pogin     před 21 lety 03.02.2003 18:45 |  
      0 0

      Me by moc potesilo kdyby to byl Koubsky ze Zlina,vybornej obrance a myslim ze v obrane nas tlaci bota nejvic....