Aktuality z médií

Komentáře (70)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

    první rytíř     před 5 lety 27.06.2019 13:18 |  
    2 0

    Skutečně může hrozit, že sezona ukáže jaká byla nástavba pro kluby, hrající evropské poháry, hloupost. Měla by se omezit jen na týmy hrající o udržení a postup do ligy, když už ji chce někdo mít. Jinak mne malinko jímá hrůza, pokud bychom první ligová kola skutečně měli odehrát bez reprezentantů. Tato slova, pronesená snad v nadsázce, ale možná napovídají, že se bez nich postavíme na hřiště v duelech se Slovanem i Trnavou a možná i Austrií.

    • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

      SirCohen     před 5 lety 27.06.2019 13:20 |  
      3 0

      Což je vlastně v pořádku, že ty zápasy odehrajeme bez nich, sehraní jsou dost a hrát potřebují zejména ti, co nedostávají tolik čuchnout jindy a nováčci, či navrátilci po zranění.

    • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

      slavanda     před 5 lety 27.06.2019 13:25 |  
      6 1

      ... a to si vem, jak by to vypadalo, kdyby Slavia postoupila přes Chelsea a hrála nedej bože třeba i to finále eligy. S naší nadstavbou neslučitelný. V normálním modelu bychom mohli při náskoku v lize pár hráčů pošetřit na poháry, teď to bylo skoro naopak. Tohle potká každého, kdo bude hrát pozdě na jaře pohár, tady se s tím nepočítá? Navíc, z pohledu sportovního fanouška, v dubnu je finiš extraligy a v květnu MS v hokeji. Skoro vždy hrajeme o medaile. Zrušit nadstavbu.

    • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

      bububu (přítel SN)     před 5 lety 27.06.2019 13:57 |  
      5 4

      Promiň, ale tohle je pro mě naprosto lichý argument. Nadstavba mě nepřesvědčila, ačkoliv jsem jí zpočátku fandil, tak zvolený systém je prostě špatný. Ale je naprosto normální, že úspěšné týmy hrají za sezonu hodně zápasů. Třeba takový Genk odehrál v minulé sezoně zápasů 60.

      Jestli chceme být špičkový klub, musíme si zvyknout, že budeme hrát hodně zápasů a pauzy budou minimální. Je proto zapotřebí mít široký kádr a pravidelně rotovat.

      Liga mi dávala větší smysl ve starém módu, ale 30 ligových zápasů za sezonu už je dneska neudržitelně nízké číslo.

      • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

        Markus     před 5 lety 27.06.2019 14:50 |  
        1 1

        Já si to myslím také. Dokonale rozumím obtížím, jaké nám to způsobuje, přesto jsem přesvědčený že právě my a právě teď takto vysokou intenzitu potřebujeme. Potřebujeme najít hráče, co to zvládnou a je třeba se naučit v sestavě rotovat všechny dostupné hráče. Zatím jsme vždy měli na soupisce i hráče, kteří nebyli perfektně připraveni a i tak jsme to zvládli.

        • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

          sasky     před 5 lety 28.06.2019 08:31 |  
          1 1

          Souhlas. V Anglii 38 zápasů liga + dva poháry (FA Cup + ligový), top týmy navíc evropské poháry + jejich hráči repre. Jasně, jejich finanční možnosti jsou úplně jiné, ale zase kupují hráče úplně jiné kategorie. Mají tedy výhodu v tom, že nemají zimní pauzu (ve které, zatímco česká liga stojí, odehrají cca 8 zápasů). Každopádně řešení existují. Buď tedy zkrátit zimní pauzu (třeba o týden), nebo odehrát 1 - 2 vložená kola, případně kombinace obojího. tím jsme schopni zase letní pauzu o 2-3 týdny natáhnout. No a kluby se holt budou muset přizpůsobit tím, že hlavní část kondice se bude nabírat v té skoro dvouměsíční zimní pauze + v průběhu celého roku.

          • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

            kjandourek (admin)     před 5 lety 28.06.2019 08:48 |  
            1 0

            To je nesmysl.... z několika důvodů:

            1. Píšeš to, jako by v Anglii každý tým díky dvěma pohárům odehrál o deset zápasů víc.... ale to odehraje pouze finalista obou pohárů.... pohár je vyřazovačka, takže Pokud do FA cupu vstoupí všechny ligové týmy, tak jich polovina odehraje jenom jeden zápas, a čtvrtina jenom dva.... To není jako když přidáš pět kol všem...

            2. Už loni se ukázalo, že termínová listina co se týče vožených kol je naprosto plná - každou středu se něco hrálo.. když to nebyly Evropské poháry, tak to byl MOL cup, nebo repre zápas... to samé na jaře. Ano, můžeš kalkulovat s tím, že v určité chvíli už naše celky v evropě nebudou, ale nemůžeš s tím na jisto počítat, takže nemůžeš do termínu, kdy se hraje semifinále EL dopředu vložit celé kolo.

            3. loni se zkrátila zimní pauza o dva týdny a ty bys jí ještě zkrátil? To už je opravdu padlé na hlavu... na sníh a na terény, které jsou v únoru totálně na hovno, bys hráče vyhnal ještě o týden dříve?

            4. psal jsem to jinde - Anglie, Španělsko, Francie, Německo, ti všichni mají pauzu 75-90 dní... Chápu, že někteří ještě potom jedou reprezentovat, ale to není každý rok.... jeden jediný klub z každé této ligy musí začít dřív kvůli předkolu nemistrovské části EL, jinak se opravdu mohou připravovat skoro tři měsíce

            • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

              sasky     před 5 lety 28.06.2019 10:28 |  
              0 2

              Klasicky si z mého příspěvku vybíráš jen to co se ti hodí. Takže předně.
              1) Premier league má už v základu o 3 zápasy víc než naše liga i s nadstavbou. Pokud by se nadstavba zrušila, tak je to o 8 zápasů víc! Dále, samozřejmě, že se bavím o finalistech pohárů a pohárových účastnících. Nebudu porovnávat Slávii (finalistu poháru, čtvrtfinalistu EL) s jánevímkým z PL, který odehraje 40 zápasů. Prostě porovnávám týmy s nejvíce zápasy a také s nejvíce reprezentanty.
              2) Kravina. Vložená kola zvládnou v PL, zvládli bychom je také. Jen holt bude potřeba trochu týmy rotovat.
              3) Jak terény na hovno? Na hovno je to pro fanoušky, to jako jo, ale nemá každý stadion povinné vyhřívání? Je pak na LFA, aby si pohlídala regulérnost terénů a vyžadovala správné využití těchto systémů. Jinak se budují stadiony s vyhříváním k ničemu.
              4) Ano oni mají, my nemáme. Tak můžeme a) Něco udělat proto, abychom také měli (vložená kola, zkrácení zimní pauzy), b) trénovat jinak a hlavní penzum kondice nabrat v zimě, c) brečet do novin, jak je to nefér a udělat krok zpátky a tvrdošíjně hrát jenom 30 zápasů, když všechny ostatní ligy zvládají o x zápasů více.
              Systém nadstavby mě popravdě moc netěší, ale více zápasů jenom kvituji. Holt se české kluby (zejm. ty pohárové) musejí naučit i správně rotovat sestavy, využívat regeneraci apod. Prostě pracovat jinak než posledních x desítek zakonzervovaných let. Stěžujeme si, že se český fotbal nikam neposouvá. No bodejť by se posouval, když je to naprosto rigidní prostředí. A když se udělá změna, která na kluby, trenéry a hráče klade o něco větší nároky, tak najednou zase začneme protestovat. Slavia odehrála v minulé sezóně 54 soutěžních utkání (35 liga, 14 Evropa, 5 MOL cup), bez nadstavby by jich bylo 49, tzn. přibylo 10% zápasů. 10% zátěže. Není to úplně málo, ale zase to není nic neřešitelného. Jestliže je "normální" tým 22 hráčů, tak když budu mít kádr 24 hráčů, tak přidám právě těch 10%.

              • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

                kjandourek (admin)     před 5 lety 28.06.2019 10:41 |  
                3 0

                2. Co nechápeš na tom, že termínová listina na podzim už nemá volné středy? To není o nějaké rotaci kádru... celé léto se hrají předkola evropských pohárů, celý podzim se každou druhou středu hrají základní skupiny.... zbytek obsadí MOL cup a repre pauzy...
                Takže nemůžeš celé jedno kolo vložit tam, kde už nějaký náš tým může něco hrát... Já vím, že ty týmy povypadávají, takže se třeba najednou objeví týden, kdy nikdo nic hrát nebude, ale nemůžeš tam prsknout dopředu celé jedno kolo.... Ano, týmy v Anglii hrají i přes zimu, kdy se poháry nehrají, takže klidně mohou vkládat kola do vánočních svátků, nebo celý leden jet na dav zápasy, ale v termínech české ligy už volná středa prostě není - i loni jsme si museli zápas v poháru odehrát během repre pauzy... jindy termín prostě nebyl... a to šlo o jeden zápas, ne o celé kolo!

                Nadstavba je krávovina čistě kvůli prachům, které chce LFA ždímat z televizí a sponzorů, to je celé...

                • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

                  sasky     před 5 lety 28.06.2019 11:16 |  
                  0 3

                  Karle. Už mě popravdě moc nebaví vyvracet tvé lži. Termíny (středy, volné - bez EP, bez repre, bez MOL cupu) v sezóně 2018/2019 - 25.7., 1.8. (u těchto dvou kolize s 2. předkolem LM, do kterého ale žádný český tým nešel!!!), 31.10 (resp. 1.11. - čt), 5.12. (6.12.), pak by teoreticky mohly být dokonce dva termíny 19.12. a 22.12. (počítejme jenom jeden), na jaře potom 27.2. a 8.5. (kolize se SF LM, případně EL, nicméně určitě by se dalo vyřešit). Takže jenom na podzim jsem našel 5 termínů. Ano, většina z nich je mezi dvěma EP zápasy, takže by se musely některé zápasy hrát třeba ve čtvrtek místo ve středu, případně prostě v neděli místo v pondělí. Ale to je přesně ta otázka rotace hráčů. Nehledě na to, že pro zkrácení sezóny o dva týdny potřebujeme za celý rok využít z těch celkových 7 pouze dva termíny. Navíc letos začíná liga o týden dříve než vloni, takže by se měl objevit jeden další termín. A končí se 14.12., kdyby se zařadil zápas ještě 18.12. (nebo 21.12.), tak může být letní příprava o ten týden delší. + využití jednoho středečního termínu a máme na světě ty dva týdny, které našim trenérům chybějí.
                  Ale my dva se na tomhle asi neshodneme. Já hledám cesty, ty hledáš výmluvy, proč to nejde. Jiný naturel holt.

                  • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

                    kjandourek (admin)     před 5 lety 28.06.2019 12:11 |  
                    2 0

                    To je přesně to, co nechceš pochopit: je to oficiální termín Evropského poháru, kde by nějaký náš celek mohl hrát, tudíž do toho termínu nemůžeš naplánovat celé kolo....

                    Můžeš tam šíbovat s jedním zápasem MOL cupu, který si přeloží někdo, kdo poháry nehraje, ale nemůžeš plánovat celé kolo do ofiko termínu UEFY....

                    To není z mé hlavy, to už loni vysvětloval někdo ze svazu - ve finále tam na podzim byla jedna volná středa (toho 31.10.), do které se naházely všechny pohárové zápasy, které si někdo popřekládal a tím to haslo.... další dva prosincové termíny, které jsi našel, už jsou po sezóně....

                    24.12 v šest večer bys hrát nechtěl?.... to by mohly stadiony praskat ve švech...

                    • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

                      sasky     před 5 lety 28.06.2019 13:29 |  
                      0 6

                      Je to marný, je to marný, je to marný. Zase sis prostě vybral jen to, co se ti hodí do krámu. Prosincové termíny mimo sezónu nejsou, sezóna začíná v červenci a končí v květnu.
                      Jasně, došly ti argumenty, tak se mě snažíš zesměšnit. V pořádku, ukazuje to na tebe, ne na mě ;) Končím s tebou diskusi, hezký den.

                      • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

                        kjandourek (admin)     před 5 lety 28.06.2019 13:35 |  
                        4 0

                        jaký má proboha smysl hrát dva dny před vánoci? Jaký má smysl hrát na sněhu a ledu?

                  • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

                    Tochal (přítel SN)     před 5 lety 28.06.2019 14:28 |  
                    4 1

                    Co je tohle za umanutou zabedněnost?

                    Podle termínové listiny pro sezonu 2019/20 jsou volné středy mezi dvěma koly na podzim 17. července (do 1. předkola vážně žádný český tým nejde) a 4. prosince. Do druhého předkola české týmy jdou letos a šly i loni, konkrétně Sparta, takže na tento termín nic plánovat nelze, nemáš zde tedy pravdu.

                    Přidávat zápasy na konec prosince / začátek února je u nás hodně riskantní, jestli sleduješ fotbal a počasí, možná sis toho všiml sám. Případná odložená utkání by pak nebylo kam přesunout, protože na jaře není volná ani jediná středa. Tvrzení, že kolize se SF EL/LM by se případně nějak vyřešila, je taky hodně mimo. Letos jsme od těchto zápasů nebyli moc daleko. A pokud bychom je hráli, kolizi bys vyřešil jak, když žádný další volný termín není? Automatickým přičtením 3 bodů Slavii? To by se mi nám líbilo moc, soupeřům asi méně.

                    Tohle neni o cestách a výmluvách, to je o tom, že si odmítáš připustit objektivní realitu. Kalendář je napěchovaný k prasknutí, už teď není kam vecpat případná odložená utkání, a ty bys chtěl přidávat ještě další. V západních a jižních ligách stihnou více utkání, protože hrají i přes zimu. V severských a východních ligách nikde nehrají více utkání než my, protože prostě nemají kdy. Přírodu neoblafneš.

                    (Termínovka k prostudování zde: http://lfafotbal.cz/upload/file/Term%C3%ADnov%C3%A1%20listina%20FL-SR%202019-20%20schv_LG%2022_11_18.pdf Třeba pak uvěříš, že kjandourek nelže.)

  2. Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

    VanDel     před 5 lety 27.06.2019 14:23 |  
    3 5

    Trenérské školy nemaje, zeptám se možná trochu hloupě - a je vůbec v létě nutná tvrdá fyzická příprava ? Kluci přeci trénují stabilně celou sezonu, takže fyzičku si udržují stále. Teď měli volno zhruba 10 dní, takže pokud se nějak prasácky nepřežírali, tak by na tom měli být fyzicky dobře. Takže v létě by měla probíhat spíš jen herní příprava, aby se dal tým dohromady co se týče sehranosti (příchody + odchody). Hlavní fyzický dril by měl přeci stačit ten zimní, ne ?
    A stále jsme na tom líp jak kluby v západních ligách - ty mají krátkou letní přípravu a zimní vlastně žádnou, protože jedou přes zimu durch prakticky bez pauzy. Tak proč u nás hráči potřebujou bušit fyzičku dlouhodobě v létě a i v zimě ??

    • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

      SirCohen     před 5 lety 27.06.2019 14:31 |  
      11 0

      Abychom pak byli fyzicky nejnadupanější mančaft, co třeba p. Sarri potkal za posledních 20 let:)

    • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

      kjandourek (admin)     před 5 lety 27.06.2019 14:42 |  
      12 5

      Západní ligy mají krátkou letní přípravu?

      Premier League končila 19.5., začíná 9.8. - 82 dní pauza
      Ligue 1 končila 25.5., začíná 9.8. - 76 dní pauza
      Budesliga končila 18.5, začíná 16.8. - 90 dní pauza
      La liga končila 26.5., začíná 18.8. - 84 dní pauza
      Serie A končila 26.5., začíná 24.8. - 90 dní pauza

      Naše liga pro nás skončila 26.5. a začíná 15.7. To je padesát dní...o čtyřicet méně než má k dispozici tým Bundesligy, či serie A

      A to nemluvím o tom, že reprezentanti šli do posledního zápasu 10.6. pro ně je letní dovolená plus příprava "dlouhá" 35 dní!

      • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

        VanDel     před 5 lety 27.06.2019 14:57 |  
        3 6

        Ano, liga jim sice skončila na konci května, ALE velká část hráčů dál pokračovala, anebo stále ještě pokračuje v národních týmech. A-týmy hráli v červnu kvalifikace ME anebo finále ligy národů a momentálně stále probíhá ME do 21 let + Copa América a pohár Afrických národů ! Na všech těchto turnajích mají západoevropské kluby velkou část hráčů ! Když k tomu připočteme, že dost týmů ještě před startem domácí ligy, hrají předkola evropských pohárů, tak tu letní přípravu mají taky setsakra omezenou. Takže tyhle tvoje zmíněné pauzy jsou jenom nějaká čísla na papíře, ale realita je zcela jiná !

        • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

          kjandourek (admin)     před 5 lety 27.06.2019 15:17 |  
          5 4

          Pořád to znamená, že začínají ligu o měsíc později než my....

          Co se pohárů týče, týmy z TOP pět mají čtyři celky rovnou ve skupinách LM a další dva rovnou ve skupině EL...

          pouze jeden tým z každé ligy TOP pět vstupuje do druhého předkola EL (25.7.).... A těmi tými jsou celky, které skončily na sedmém místě.... Espanyol, Wolverhampton, AS Roma, Frankfurt a Štrasburk jsou jediné celky, které mají přípravu pouze o týden a půl delší než my... i to je deset dní navíc...

          Taková je ta Tvoje realita

          • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

            VanDel     před 5 lety 27.06.2019 15:31 |  
            0 6

            Chjo.......ano, jejich liga sice začíná o měsíc dýl, ale velká část jejich hráčů, jak jsem dole napsal, stále ještě momentálně hraje! Takže ve finále budou mít letní pauzu stejnou, ne-li kratší, než naši hráči. Copa América končí 7.7., Pohár africký národů končí dokonce až 19.7 ! Takže všichni hráči, kterých se tento turnaj týká a postoupí do play-off a budou mít cca 2 týdny dovolenou -> konec července. Takže od nástupu do tréninkové fáze do začátku ligy budou mít od 10ti do 20ti dnů.......

            • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

              kjandourek (admin)     před 5 lety 27.06.2019 15:42 |  
              3 2

              Ale to nejsou celé týmy.... to jsou jedinci ....

              tady se bavíme o tom že ten nejodpočinutější z našeho kádru má pauzu (dovolená plus příprava) 50 dní... zatímco hráči z TOP lig, pokud nereprezentují mají klidně devadesát....

              V našem případě to máš tak že 19 hráčů má na dovolenou a přípravu 50 dní (dva týdny dovolené, 35 dní na trénink), šest hráčů mělo dohromady 35 dní (týden dovolené - což je dost málo - 28 dní na přípravu) plus Deli, který má ještě dovolenou, protože se připravoval na Africký pohár, plus Ngadeu, který tam ještě je....

              A teď to srovnej s hráči běžného španělského celku, který má zajištěnou účast v LM,nebo EL.... v kádru mají 30 hráčů, kolik jich z každého celku reprezentuje na Copa Americe a na Africkém poháru? i kdyby jich bylo deset, tak dvacet lidí má pauzu minimálně 75 dní (od posledního repre srazu), pokud nereprezentovali na kvalifikaci, tak 90...

              To je setsakramentský rozdíl.... i Evropští reprezentanti mají na přípravu 50 dní - skoro dvojnásobek toho, co naši nejméně vytížení....

              • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

                VanDel     před 5 lety 27.06.2019 15:58 |  
                0 4

                No jedinci.....když vezmeš španělskou, francouzskou, anglickou a italskou ligu dohromady, tak to je několik desítek hráčů.

                Když to tedy srovnám s hráči běžného špatnělského týmu, který má zajištěnou účast v LM anebo EL. Ano, v kádru má 30 hráčů a na těchto zmíněních turnajích mají třeba 10 hráčů -> to je třetina. A jistě uznáš, že tito reprezentanti nebudou v drtivé většině žádní náhradníci, ale naopak hlavní stavební kameny toho týmu. Takže v té přípravě tomu trenéru hodně chybí -> tudíž je ta týmová příprava dost nabouraná. Takže jestli má nějaký jiný hráč, který odehraje v sezoně 50% času oproti tomu reprezentantovi, delší čas na přípravu o dva až tři týdny, myslím toho trenéra nijak extra netankuje. Jeho hlavně musí mrzet absence těch hlavních tahounů..............Ale prostě, už se takovým těžkostem a komplikacím v zahraničí dávno přizpusobili a umí si s tím poradit. A to je to hlavní o co mi jde.

                • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

                  kjandourek (admin)     před 5 lety 27.06.2019 16:29 |  
                  3 1

                  Real Madrid má na soupisce tři Brazilce, jednoho Uruguayce plus gólmana z Kostariky - jinak evropany
                  Barcelona je na tom hůře: jeden Kolumbijec, tři Brazilci, Uruguayec, Chilan Argentinec - takže sedm lidí

                  Liverpool: tři Brazilci, Kamerunec, Guniean, Senegalec, Egypťan
                  Mancity: tři Brazilci, Chilan, Argentinec, Alžířan, Ghaňan...

                  To jsou tak nějak ty nejlepší týmy těch nej lig - nikde to nedošlo do deseti a to ani netuším, jestli odjeli reprezentovat všichni....

                  Podle mě to prostě je rozdíl... a to nemluvím o tom, že ne každý rok je pohár Afrických národů a Copa America v létě... a ty soutěže začínají a končí stále stejně...

                  To už pak ty rozdíly budou přesně takové, jako v mém prvním příspěvku...

                  • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

                    padre     před 5 lety 27.06.2019 18:00 |  
                    5 0

                    Pozor, Afrika to hravala v zimě (evropske), však také Michael přijel jako vitez v r. 2017 snad někdy koncem února. Čemu ale fakt nerozumím - proč musí hrát Afrika kontinentální sampionat každé dva roky?

                  • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

                    Kukič     před 5 lety 28.06.2019 18:32 |  
                    2 0

                    Zdá se mi to nebo stačí mít v kádru tři brazilce a jste top ? :)

      • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

        sasky     před 5 lety 28.06.2019 08:37 |  
        0 1

        Ano, mají delší letní pauzu, ale nemají žádnou nebo minimální zimní pauzu.

        • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

          kjandourek (admin)     před 5 lety 28.06.2019 10:55 |  
          2 0

          Holandská liga: v létě pauza 86 dní, v zimě měsíc....
          Belgická liga skončila 17.5. začíná poslední týden v červenci - pauza 70 dní, v zimě mají měsíc

    • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

      mis3     před 5 lety 27.06.2019 15:41 |  
      3 0

      je potřeba i určitá regenerace

    • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

      Veta (přítel SN)     před 5 lety 27.06.2019 17:25 |  
      4 0

      Při našem zatížení prakticky není. Taky to Trpiš vmacknul do týdne a nejspis to je něco mezi aktivací organismu a lehkým zlepšením.

      Obecně platí, že kondice by se měla držet na křivce nahoře procesem celoročně a ne ten náš starý zažitý cyklus s dvěma přípravnými obdobími a dělání kondice v nich.

      Na druhou stranu mi přijde, že Trpiš (když se podívám třeba na zimní přípravu) tyhle dva názory zkombinoval a jede tvrdou přípravu i velké nasazení a udržení kondice v průběhu roku. Osobně mě překvapuje relativně malý počet zraněných v tomto období a jestli to potvrdí i v dalším, že nejde o náhodu, tak to je podle mě hodně specificky úspěšný styl na smeknutí klobouku.

      • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

        sasky     před 5 lety 28.06.2019 08:39 |  
        1 0

        Souhlas! Jinak k těm zraněním. Doufám, že se nepotvrdí Šmícova slova, že po takhle náročných sezónách přicházela zranění zejména v sezóně následující. Nevybavujete si někdo, jak na tom byl se zraněními třeba Liberec pod JT?

        • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

          kjandourek (admin)     před 5 lety 28.06.2019 14:31 |  
          0 0

          Liberec pod JT takhle těžkou sezónu neměl.... nikdy nehrál na jaře tři kola EP nadstavbu a finále domácího poháru... Takže těžko porovnávat...

    • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

      sasky     před 5 lety 28.06.2019 09:04 |  
      2 3

      Je to jak to píšeš. Samozřejmě, občas je potřeba nabrat nějaký tréninkový objem, který se v týdenním (nebo dokonce jenom několikadenním) cyklu prostě udělat nedá (superkompenzace), ale zase to není stoprocentní mantra. Jednak se opravdu dá udělat hlavní kondiční blok v zimě, jednak máš stále možnost kondici trénovat po celý rok a jednak máme dostatečně široký kádr na to, abychom byli schopni rotovat a dotrénovávat intenzivně i v roce. No a jako poslední věc. Sarriho poznámka o kondici Slávie je sice super, ale rád bych se dočkal jednou okamžiku, kdy budeme schopni soupeře (nemyslím zrovna velikosti Chelsea) přehrát také fotbalem a ne ho prostě uhonit :) Takže jenom v skrytu duše doufám, že naši mládežničtí trenéři pracují zejména na fotbalových kvalitách, ne jen na atletice :)

      • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

        necich     před 5 lety 28.06.2019 11:32 |  
        0 0

        Jsem přesvědčen, že to se nestane. Zejména proto, že je tak nastaven systém výchovy. Pokud se bude od útlého dětství lpět na výsledcích, pokud se bude již v přípravkách nadávat hráči, že zavinil branku byť se snaži to řešit tzv. fotbalově tak se to prostě nestane. Syn jednoho kamaráda chodil na fotbal, byl nadšen, trenéři je nechali tzv. hrát fotbal, vštěpovali jim "fér plej", respekt k soupeři apod. Začali hrát nějakou soutěž, dostávali nakládačky neboť soupeři chtěli vyhrávat za každouý cenu, takticky jinde. Již od mala taktické fauly, zdržování, simulace, prostě hlavně vyhrát. Nemluvě o chování rodičů, kteří se nestydí křičet něco ve smyslu: sundej ho, sejmi ho, stáhni ho apod. Potom se nelze divit, že hráč ve dvaceti řeší situaci pouze odkopem na tribunu, držením za dres, filmováním apod.

        • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

          necich     před 5 lety 28.06.2019 11:35 |  
          0 0

          Ten kluk se na to vykašlal a šel hrát baseball. Je spokojený, baví ho to a nemůže se dočkat tréninku.:)

        • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

          sasky     před 5 lety 28.06.2019 13:23 |  
          0 0

          To je bohužel moje představa tréninků v mládeži no :( Bohužel si "trenéři" honí svoje ego na dětech. A bohužel nejen trenéři, ale i rodiče. Sem tam se nějaký osvícený trenér najde, ale ten to má potom v klubu, u rodičů a nakonec z důvodů popsaných Tebou hrozně složité.

  3. Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

    vlk30 (přítel SN)     před 5 lety 27.06.2019 14:50 |  
    3 0

    Velmi zajímavý rozhovor trpiš to prostě umí vysvětlit, no a trochu alarmující slova, když cituje štístka. Takže se dá konstatovat klišé hlavně zdravíčko.

  4. Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

    (#58882)     před 5 lety 27.06.2019 15:07 |  
    5 7

    Dovolím si poznamenat,že ono to totiž nefunguje tak,že v lednu a únoru do mne trenér něco nahustí a s tím vydržím po celý rok.Stejně tak není možné,abych to,nač jsem potřeboval třebas tři neděle treninku,zvládl nějakým zhuštěním do kratšího období.To je prostě fakt.To musí vědět každý trenér,ale nahlas to říká jenom Trpišovský.A naprosto diletantské počínání fotbalových bafuňářů je proto nadstavba ve fotbalové lize.Kdyby FAČRu jenom trochu záleželo na tom,aby české oddíly byly v evropských soutěžích úspěšnější,tak nadstavbu by měl odpískat a ne pokračovat.To je fakt.

    • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

      VanDel     před 5 lety 27.06.2019 15:14 |  
      3 6

      Nefunguje ? Ale funguje ! Jak píšu níže, západoevropské kluby mají pouze jednu přípravu za rok-v létě a pak z ní žijí celou sezonu ! Nebo chceš snad říct, že jsou na tom západoevropské kluby s fyzičkou špatně ?

      • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

        Veta (přítel SN)     před 5 lety 27.06.2019 17:21 |  
        5 0

        Vždyť nejste v rozporu. Západní týmy do sebe nenahustí fyzicku v žádné přípravě. Zimní nemají a v létě se schází postupně (jako my), mají spoustu propagačních aktivit a seznamují se / sehravaji. Fyzicku do sebe dostávají a udržují ji v průběhu celého roku a to velkým počtem zápasů a intenzivními tréninky.

    • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

      bububu (přítel SN)     před 5 lety 27.06.2019 16:21 |  
      6 9

      To je blbost. Naopak zvýšení počtu zápasů nás přibližuje vyspělým fotbalovým zemím. Buď rozšíříme ligu, nebo musíme hrát nějakou formu nadstavby. 30 ligových zápasů za sezonu je směšně nízké číslo, které se nevyskytuje v jakékoliv kvalitní fotbalové lize na západ od nás.

      • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

        sasky     před 5 lety 28.06.2019 10:34 |  
        1 2

        Souhlas. Nehledě na to, že nám to dává výhodu, že těch 5 zápasů navíc si zahraješ s týmy z popředí tabulky, ne s Příbramí nebo Duklou. + v těch zápasech každému o něco jde (titul x poháry), může se stát, že budou karty jednoznačně rozdané např. mezi 1. a 2. místem po základní části, ale určitě nedojde k tomu, že by byla všechna místa 1-6 zafixovaná a nebylo by tak o co hrát. Neříkám, že by to byla nějaká super záležitost, ale v rámci možností to celkem ujde. Určitě bych to ještě minimálně 2 roky nechal, aby se kluby přizpůsobily právě třeba šíří kádru a přípravnými obdobími a vyhodnocoval bych to až posléze. Ne po 1. roce.

        • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

          bububu (přítel SN)     před 5 lety 28.06.2019 12:58 |  
          0 1

          34 když už. Ano, 4 zápasy jsou dost podstatný rozdíl.

          • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

            kjandourek (admin)     před 5 lety 28.06.2019 13:03 |  
            2 2

            Takže 30 je směšné číslo a 34 už ne? Tak to potom ano... to je rozdíl jako hrom :-)

            • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

              bububu (přítel SN)     před 5 lety 28.06.2019 17:18 |  
              1 2

              Když to není podstatný rozdíl, tak proč tedy potom vadí nadstavba? Touto optikou 5 zápasů sem, 5 zápasů tam...

              • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

                kjandourek (admin)     před 5 lety 28.06.2019 18:38 |  
                3 0

                Protože v nadstavbě nepřibyly obyčejné ligové zápasy, ale zápasy proti těm nejtěžším soupeřům nahuštěné do dvou týdnů... což je těžší, než pět zápasů proti Brnu, či Budějovicím, což by byli třeba dva soupeři navíc o které by se rozšířila liga...

  5. Letní pauza

    Grobar     před 5 lety 27.06.2019 16:34 |  
    5 5

    Tak Itálie, Francie Španělsko, koneckonců i Anglie mají pro fotbal mnohem lepší klimatické podmínky pro fotbal než my. Proto si Anglie a spol může hrát prakticky celou zimu. Je třeba si uvědomit že u nás se zkracuje letní pauza hlavně díky divákům, jelikož nejvíce lidí na fotbal chodí překvapivě v pěkném počasí za to listopad prosinec únor nejsou zrovna návštěvnosti nakloněni. 30 ligových zápasů za sezónu je prostě málo. Myslím že za to naší funkcionáři zaslouží pochvalu, ale tady se prostě musí házet na všechno hnůj. Kdyby to bylo na mě tak se MS a ME hraje v zimě a to včetně kvalifikace. A liga od března do Listopadu a byl by čas i na dovolenou pro hráče. Já fotbal miluju a nebaví mě ty letní zimní pauzy, klidně ať se hranou mistráky celý rok.

    • Re: Letní pauza

      vlk30 (přítel SN)     před 5 lety 27.06.2019 18:31 |  
      1 1

      Už vidím v lednu ty návštěvy

      • Re: Letní pauza

        kalex     před 5 lety 28.06.2019 09:20 |  
        1 0

        MS v zimě a proč né zrovna v rusku. Tak proč né, že?

        • Re: Letní pauza

          padre     před 5 lety 28.06.2019 09:53 |  
          2 0

          To víš no, global warming řádí ...

  6. Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

    Mimoň     před 5 lety 27.06.2019 19:21 |  
    1 3

    2 týdny dovolené po více jak 60 zápasech? je to extrém. reprezentanti budou mít 3 týdny přípravu, ano člověk fyzicky zrepetá, ale co hlava? Vždyť je to na palicu!!!

  7. Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

    Virgil1956     před 5 lety 27.06.2019 19:21 |  
    2 2

    Je třeba si uvědomit jednu věc. My tady nehrajeme s top hráči, takže pokud chceme být úspěšní v Evropě, musíme hrát více fyzický fotbal, na který je potřeba natrénovat. Fotbalově přehrát Sevillu nebo Chelsea prostě nemůžeme, to je snad každému jasné. Osobně se velmi obávám závěru podzimu, myslím, že tam ztratíme hodně v lize a možná i v poháru. Krátká dovolená a krátká letní příprava, to je něco, na co v příští sezóně dojedeme. Rád se budu mýlit.

    • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

      sasky     před 5 lety 28.06.2019 09:10 |  
      2 2

      Ale krátkou dovolenou a krátkou letní přípravu mají všechny týmy v lize. A přeci jen kádr Slávie je jednak mnohem širší než zbytku ligy, jednak fotbalově kvalitnější a jednak také fyzicky lépe disponovaný a připravený. Osobně věřím ve větší rotaci hráčů na podzim než tomu bylo vloni.

      • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

        kjandourek (admin)     před 5 lety 28.06.2019 09:21 |  
        3 1

        A potom v předkole LM narazíme na Ajax, kterému liga skončila 15.5. a další sezónu začal 9.8. .... Takže průměrný hráč tohoto celku měl na dovolenou a přípravu 86 dní.... V zimě mají měsíc... kdyby došlo i na oblíbenou mantru, že tedy nemají pauzu v zimě

        • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

          padre     před 5 lety 28.06.2019 09:51 |  
          0 0

          A teď si vezmi, že některé ligy, zejm. na severu, hraji systém jaro - podzim!

        • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

          sasky     před 5 lety 28.06.2019 10:50 |  
          1 3

          Fajn, když přistoupím na dvou hru. Takže v létě mají bratru 3 měsíce (ať nežeru) a v zimě měsíc. To jsou 4 měsíce. ČR - skončila liga 26.5., začíná 15.7. - 7 týdnů pauza, zimní 2 měsíce. To je bez cca týdne také 4 měsíce. To ti jako validní argument nějak nevychází Karle.
          A další věc. Hele, co dělají fotbalisti, když hrají do 26.5. místo do 15.5. Jistě sedí doma na zadku a netrénují, že? To samé od toho 15.7. (začátek české ligy) do 9.8. (začátek Ajaxu).
          Na druhou stranu, zatímco Ajax bude mít odehrané 2 ostré zápasy, tak my jich budeme mít rovnou 6, tzn. budeme v plné jízdě.

          • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

            kjandourek (admin)     před 5 lety 28.06.2019 10:59 |  
            6 1

            Ajax může dopřát všem svým hráčům dva až tři týdny dovolené, potom bude 14 dní nabírat jenom kondici a pak může měsíc a půl ladit herní styl... není se co divit, že potom na konci sezóny vypráská z ligy mistrů Real...

            My tady máme kondici na pět dní bez reprezentantů, a systém budeme ladit na soustředění týden, zatímco reprezentanti budou dohánět kondici, takže s námi ani nehrají přáteláky...

            Klidně se může stát, že i když budeme rotovat sestavou jako blázen a obětujeme první kola, kdy budeme hrát bez reprezentantů, tak v září budeme mít plnou marodku a hráče totálně grogy...

            • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

              Grobar     před 5 lety 28.06.2019 14:33 |  
              0 3

              Takže podle tvojí logiky, by měly vyhrávat ligu mistrů kluby hlavně z Ruska, Švédska, apod. Neboť tam mají nejvic času na dovolenou a přípravu. Vždycky jsem myslel že nejvíc těm hráčům dávají mistrovské zápasy. Ale očividně je to dovolená a běhání v parku. To že Ajax vypráskal Ajax kvůli dovolené a přípravě je ten nejsměšnější argument.

              • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

                Grobar     před 5 lety 28.06.2019 14:34 |  
                0 0

                Oprava Real

              • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

                kjandourek (admin)     před 5 lety 28.06.2019 14:37 |  
                1 0

                Možná sis toho nevšiml, ale hned na začátku jsem uváděl, že TOP ligy mají volno nejdelší .... :-)

                PS: není to samozřejmě jenom o času na přípravu...

  8. Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

    profesor     před 5 lety 28.06.2019 13:20 |  
    2 10

    Teď jsem se dočetl, že Stoch dostal souhlas k jednání se Soluní. Byla by to velká škoda kdyby odešel. Proč se nepustí Zmrhal se Škodou je jasné, nikdo je nechce. Za to přivádíme další kopyto Hovorku. Ten se mi nelíbil ani ve Spartě . A když jsem v přípravě viděl Ševčíka tak mne napadají různé myšlenky. Chceme hrát důstojnou roli v LM, ale s Hovorkou to nepůjde ani náhodou a jestli odejde Míchael a Deli tak můžeme to hned zabalit.
    Vím, že jedno tréninkové utkání není rozhodující, ale ve mně ta prohra porád je.

    • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

      fps     před 5 lety 29.06.2019 09:44 |  
      0 6

      "Za to přivádíme další kopyto Hovorku. Ten se mi nelíbil ani ve Spartě . A když jsem v přípravě viděl Ševčíka tak mne napadají různé myšlenky. Chceme hrát důstojnou roli v LM, ale s Hovorkou to nepůjde ani náhodou a jestli odejde Míchael a Deli tak můžeme to hned zabalit. "
      tak takto to přesně vidím i já, a nemám vůbec co bych dodal

  9. Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

    houston (přítel SN)     před 5 lety 28.06.2019 15:41 |  
    4 8

    Takže, do Rakous jede Zmrhal, kterej už rok neměl v kádru být a Langhamer sedí na prdeli v Xaverově ? Nedivme se, pokud takový kluk vezme kramle někam do blbý juniorky na ostrovy nebo jinam. Nejsem pro jeho utavení, ale čuchat k áčku si zaslouží. Proti Budějovicím to dokazoval.

    • Re: Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem ještě nezažil.

      Faltič     před 5 lety 28.06.2019 16:05 |  
      2 1

      Langhamer ještě neměl dovolenou, musí si taky odpočinout. Jinak se Zmrhalem souhlasím.

  10. Slovan Bratislava - Slavia

    fps     před 5 lety 29.06.2019 09:39 |  
    0 3

    budou to dneska někde dávat v TV? jako by se to ani nehrálo, ani na slovenských TV nikde nic?

    • Re: Slovan Bratislava - Slavia

      padre     před 5 lety 29.06.2019 09:51 |  
      3 0

      Zkus mrknout na nedělní program ...

      • Re: Slovan Bratislava - Slavia

        fps     před 5 lety 29.06.2019 10:02 |  
        0 3

        promiň, myslel jsem zítřejší zápas, má to být správně takto "budou to ZÍTRA někde dávat v TV? jako by se to ani nehrálo, ani na slovenských TV nikde nic?"

          • Re: Slovan Bratislava - Slavia

            fps     před 5 lety 30.06.2019 10:14 |  
            1 1

            moc díky za upřesnění a odkaz

            • Re: Slovan Bratislava - Slavia

              p!erreCORE     před 5 lety 30.06.2019 10:44 |  
              1 0

              Nemáš zač. Jen radu si dovolím. Až příště budeš hledat info o Slavii, koukni nejdřív na oficiálky, většinou tam je. A pokud ne, tak většinou není :)