Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

Slavia vstoupila do "skupiny smrti" Ligy mistrů skvěle, když po odvážném výkonu remizovala na půdě Interu Milán 1:1.

Nejprve si řekněme, kdo proti nám stál. Inter má slavné jméno a Ligu mistrů vyhrál relativně nedávno. V posledních letech byl ale ve velkém útlumu a v Evropské lize, kterou Italové často dávají na druhou kolej, ho dokonce porazila Sparta. Mezi oběma soutěžemi i týmy Interu bych ale viděl zásadní rozdíl. Milánští mají nového silného majitele a nyní jsou na začátku budování špičkového mančaftu, který by je měl vrátit zpět na výsluní italského a evropského fotbalu. Za mě mají druhý nejsilnější mančaft v Itálii (po suverénním Juventusu), i když je možné, že letos ještě nebudou stačit na sehranější Neapol. Za posily si mohou dovolit utratit obrovské sumy a hráče jako Lukaku, Alexis Sánchez či Godín by ještě před pár lety chtěla nejužší špička celé Evropy. A i nyní mají patřičný lesk, zvlášť v porovnání s českým fotbalem. Nejde navíc jen o nesourodý tým hvězd, Inter totiž vede jeden z nejrespektovanějších trenérů světa Antonio Conte. Jistě, je tu i druhá strana mince, tedy že jde o z velké části nové mužstvo, které má za sebou teprve pár soutěžních zápasů. Nesehranosti hvězdného týmu ale dokázala Slavia takřka v maximální možné míře využít.

Na stadionu Giuseppe Meazzy se prezentovala tím nejlepším ze svého repertoáru. Skvělý pohyb, napadání, součinnost i snaha o rozehrávku od vlastního brankáře bez zběsilého nakopávání. Výkon i výsledek 1:1 lze považovat za skvělý a výš v tomto století v rámci slávistického fotbalu řadím jen vyřazení Ajaxu a Sevilly. Objevily se názory, že je obrovská škoda, že Slavia ztratila vedení až v nastaveném čase a že by si zasloužila vítězství. Škoda to samozřejmě je, ale realisticky musím přiznat, že remíza zápasu odpovídá. U mě převládá velká spokojenost. Vyrovnávací trefa přeci jen přišla v době, kdy se pak hrálo ještě 6 minut, takže to nebyl šok v úplně posledních vteřinách. A také je přiznat, že gólových šancí měl Inter více. Kdyby své dobré možnosti v první půli proměnili de Vrij či Martínez, tak se zápas mohl vyvíjet úplně jinak. Slavia pak měla skvělou pasáž po vstřelené brance, kdy nad opařeným Interem doslova dominovala. Druhou branku se nám ovšem přidat nepodařilo a závěr naopak patřil domácím, kteří ze značného tlaku nakonec vydřeli vyrovnání. Takže pro mě spravedlivý výsledek. A právě toho si cením. Nejde o remízu probráněnou či zázračnou, ale zaslouženou. Slavia se slavnému a silnému Interu na jeho půdě zcela vyrovnala!

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 9 - Jeho výkonnost roste, tuhle sezonu má zatím skvělou a je naší jasnou oporou, po které fanoušci tak toužili. Až si říkám, že jestli výkony potvrdí i v dalších zápasech Ligy mistrů, tak bude téměř nemožné ho udržet. S Interem předvedl celou řadu velmi dobrých zákroků, střely při závěrečném tlaku pokrýval jistě. Zaskvěl se proti hlavičce Lukakua (gól by ale nakonec neplatil pro drobný ofsajd). S rozehrávkou pomáhal v maximální možné míře a proti napadajícímu Interu to měl hodně těžké. Zvládl to ale výborně s jen jediným drobným zaváháním, když před půlí trefil Součka a míč se odrazil na roh. S inkasovanou brankou nemohl nic dělat.

Vladimír Coufal - 7 - V posledních týdnech jeho forma kulminuje. Velmi dobrý zápas odehrál Cuf i s Interem. Kvalita dozadu i dopředu.

Ondřej Kúdela - 8 - Zápas zvládl s přehledem. Ondra je klidná síla. Nezaujal sice tak jako parťák Hovorka vyhráváním hlaviček s Lukakuem, ale i on poctivou prací přispěl ke kompaktnímu výkonu našeho týmu a zejména obrany. Ví, kde se postavit, kdy vystoupit, kdy zahrát do těla... Nenápadný, ale o to více zkušený a kvalitní stoper.

David Hovorka - 9 - Top výkon! Kdo by byl čekal, že drobný Hovorka bude vyhrávat hlavičkové souboje se světovou extratřídou a poloobrem Lukakuem? Místní úderka skeptiků z diskuse tedy určitě ne. Přesto věřím, že při zápase s Intrem David ohromil i je. Zahrál skvěle, nebál se ani výjezdů dopředu a pro mě se stal hráčem zápasu, ačkoliv konkurenci měl v povedených výkonech našich hráčů více než velkou. Co chybělo k desítce? Třeba vstřelená branka po standardce, nebo alespoň udržená nula a o to větší úspěch v podobě vítězství. I s devítkou si ale David za Inter zaslouží absolutorium.

Jan Bořil - 7 - Podobně jako Coufal, tak i Bořil na druhé straně předvedl nadstandardní výkon jak dozadu, tak dopředu. Škoda že ve druhé půli v nadějné možnosti ve vápně soupeře nestřílel a ještě si přehazoval míč na druhou nohu.

Tomáš Souček - 8 - Defenzivně výborný výkon. Hlavně v závěru při tlaku Interu bylo vidět, jak moc Tomáš pomáhá obraně při hlavičkových soubojích. Kromě toho se i velmi dobře zapojoval do rozehrávky. Škoda faulu před vyrovnávacím gólem, ale tam už bylo těžké zastavovat rozeběhlého soupeře čistě. Do zakončení se tento ročník už tolik nedostává (včera jen jednou při přetaženém rohu), ale to je tím, že má na hřiště více obranných úkolů.

Ibrahim Traoré - 8 - Hrál velice dobře a s velkým přehledem dokázal podržet a rozdat míče. Patřil ke stěžejním hráčům v tom, abychom dokázali hrát vyrovnanou partii a jen neztráceli míče a nebyli pod tlakem. Jeho vynucené střídání po zranění kotníku jsem považoval za velký problém, ale Zelený ho překvapivě skvěle zastoupil.

Lukáš Masopust - 7 - Odvedl hodně práce pro tým a dostal se do dvou dobrých finálních pozic. Při té první přihrával na Olayinku, který mu ale nejspíš nepříliš vhodně cukl dozadu. Za stavu 1:0 pak střílel z hranice vápna a tam určitě mohl zamířit lépe.

Josef Hušbauer - 7 - V těžkých venkovních zápasech v evropských pohárech loni příliš prostoru nedostal, nyní ale ukázal, že pro ně může být variantou. Pepa je v začátku sezony ve velmi dobré střelecké formě a včera obstál i na horké půdě na San Siru. Dobře se zapojoval do kombinace a jeho deficit v rychlosti pohybu tentokrát nikterak vidět nebyl.

Nicolae Stanciu - 8 - Myslím, že ukázal, že je hráčem evropské úrovně. Jak pohybově, tak prací s míčem. V první půli nepříjemně střílel z přímého kopu, v zápase měl spoustu skvělých přihrávek. Velice se mi líbilo i jeho příkladné napadání ve sprintu - Nico není žádná hvězdná primadona, ale poctivý hráč. Měl sice pár ztrát, ale nešlo o nic strašného a při nealibistickém způsobu hry se jich lze jen těžko vyvarovat. U inkasovaného gólu nestihl včas dostoupit skórujícího Barella, ale těžko to považovat za výraznější chybu. Šlo o odražený míč, na který se špatně reaguje, soupeř to trefil hodně šťastně a Stanciu tam ještě byl relativně brzy. Asi neměl nadskakovat, ale to je detail, který mají zažitý spíše bránící hráči a šlo o mžik a přirozenou reakci.

Peter Olayinka - 9 - Trenérský tým o něm prohlásil, že v Evropě dosud nikdy nezklamal a Peter tento výrok v Miláně dvojnásobně podtrhl. Jeho příkladné napadání je již známé, tentokrát se mu ale i velmi dařilo při kličkách a individuálních akcích. Dobrým průnikem a přihrávkou na Zeleného rozjel gólovou akci, kterou pak i dobrým dohráním situace završil vstřelenou brankou. Takže výtečný výkon. K desítce chyběl kousek, jako když v první půli nezachytil náběh soupeře při standardce a byla z toho dobrá šance.

Jaroslav Zelený - 9 - Tohle střídání bylo sakra překvapivé a sakra povedené! Zelený Slavii vytrhl trn z paty, když musel střídat Traoré, který po hodinu hry z podstatné části držel střed hřiště. Zelený ho ale zastoupil naprosto plnohodnotně a na nezvyklém postu odvedl svůj nejlepší výkon ve Slavii! Ničeho se nebál a od vstupu na hřiště hrál kreativně a sebevědomě. Bylo těžké ho odstavit od balónu a dostával se i do zakončení. Po jeho povedené střele dorazil míč do sítě Olayinka! Zajímavou možnost měl ještě jednu, ale tam měl spíše hned střílet než se pokoušet o kličku, kterou mu vystihl obránce. Celkově ale velká paráda a obrovské překvapení!

Júsuf Hilál a Lukáš Provod nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce. Závěr zápasu jim ale příliš nevyšel.

1. - Úterý 17. 09. 2019 18:55

Liga mistrů, 2019/2020
1 - 1
0 - 0
Inter Milán
Inter Milán

90+3 Barella

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

64. Peter Olayinka

Komentáře (76)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

    Harvey     před měsícem 18.09.2019 17:29 |  
    16 7

    Od té doby co k nám přestoupil Gádži máme na hřišti vždy dva kapitány. On tu pásku ani nepotřebuje a prostě vidíš jak tomu na hřišti šéfuje. Když si vzpomenu na tu kritiku, která se tady na něho i realizační tým snesla při přestupu. Přitom on v součtu dovedností převyšuje Deliho i Ngadeua. O době adaptace nemluvě. Okamžitá posila.
    Mimochodem Suaréz musel bejt happy když zjistil, že Vaniak už pověsil rukavice na hřebík a Standa Vlček už sleduje zápasy od lajny. To ještě netuší, že mu do těla bude hrát Hovorka. Přísahám jestli ho Suaréz pokouše, tak si může objednat zubaře :)

    • Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

      pehacko     před měsícem 18.09.2019 18:26 |  
      5 2

      ten si o ty jeho svaly vylame zuby a bude od nej klid...

  2. Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

    vlk30 (přítel SN)     před měsícem 18.09.2019 17:46 |  
    4 4

    Já jsem to maximálně zjednoduší všichni za 9! Protože po nějakém čase souhlasím s demokratem Mádlem, který napsal, že to byl nejlepší výkon českého týmu v tomto století na venkovním hřišti nějakého opravdu top týmu v Evropských pohárech. Je vidět že když se nesere s trojkou v žíle do politiky a netrefuje se do Číny potažmo do JT tak vyplodí i rozumný názor.

  3. Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

    pinochet     před měsícem 18.09.2019 17:47 |  
    6 6

    Mně nepřijde spravedlivý, že mají Coufal, Bořil a Masopust stejně vysokou známku. Oba krajní obránci si dle mého zaslouží o stupeň vyšší, Masopust mi přišel ze základu nejslabší.

  4. Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

    o-cab     před měsícem 18.09.2019 17:50 |  
    4 24

    ja vcera uprimne veril ve vyhru, mel jsem v tipovacce 0;1, takze se uz 20 hodin citim jak po rozchodu.

    s hodnocenim vicemene souhlas. chtel bych vypichnout dve veci:
    1) na akci Masopust/Olayinka v prvni puli bylo videt jak moc potrebujeme nekoho jako Boakye. na teto urovni nemuzeme plytvat sancemi a podle me si stacilo vybrat zda nabehnout za obrance nebo pred obrance a davalo by se do prazdne, nicmene Olayinka zmenil smer dozadu, do mist, kam mic nikdy ani nemohl pres obrance smerovat. velka skoda.

    2) vzhledem k historickemu kontextu zaveru vcerejsiho zapasu muzu bez prehaneni rict, ze me nikdy ve Slavii takto do nepricetnosti nenasral hrac jako vcera Provod. ten clovek tam doslova 15 minut chodil zatimco kolem nej letalo vsechno - nasi hraci, co hrali o 80 minut dele nez on, balon, protihraci. nemam pro tohle jakykoli vysvetleni (taktika) ani pochopeni. Traore se s poskozenym kotnikem snazil vic nez on. kvuli obranne hre utoku jsme ztratili historickou sanci na vyhru na San Siru. Jusuf z meho pohledu aspon jakz takz bojoval a udrzel balony, ale kdybych zde pokracoval o Provodovi tak dostanu cervenou kartu. stacilo kurva behat. nikdy mu toto nezapomenu ani neprominu.

    • Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

      tomslavista     před měsícem 18.09.2019 18:46 |  
      16 3

      Ne nadarmo o střídání Provoda mluvil Trpišovský a bral to na sebe. Ten kluk je u nás krátce a už když na San Siru nastupoval, bylo na něm vidět, že je z toho hodně nervózní. Já bych mu to nevyčítal, prostě se z toho po... Tohle měli vidět a vědět trenéři, že na takovou atmosféru zatím ten hráč nemá, a Trpiš to přiznal, že je to jeho chyba. Určitě bych ho za to nezatracoval, v české lize bude daleko lepší.
      Mě teda víc vytočil Jusuf a souhlasím se Šmicrem, že ten gól a žlutá pro Součka jde z velké části za ním. Ten mě ani v naší lize zatím nepřesvědčil, že má na Slavii. Místo něj měl radši střídat Škodu, to je bojovník a byl by určitě platnější.

      • Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

        eye     před měsícem 18.09.2019 19:04 |  
        12 2

        Taky moc nechápu, proč nešel místo Júsufa na plac Škoďák.

      • Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

        habroš     před měsícem 18.09.2019 22:11 |  
        3 5

        Ahoj, casto sem neprispivam, o to vice ctu. I z meho pohledu jsme ztratili na iniciative po vystridani Olainky a Masa. Ani Yusuf ani Provod nenapadali rozehravku Interu s takovou rychlosti a iniciativou, jako ti dva. A neni mozne omlouvat Provoda tim, ze se rozklepal z atmosfery. Tady stacilo, aby oba 15 minut sprintovali. Vzdyt v prodlouzeni Nico i Husby byli rychlejsi, nez ti dva cerstvi.
        Byl jsem na Provoda taky vytocenej. Snad mu to JiT patricne vysvetli a priste necha na hristi dusi.

    • Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

      eye     před měsícem 18.09.2019 19:01 |  
      13 1

      Achjo. Kluk má pár zápasů v lize a prostě nelze čekat, že takovou chvíli na Sansýru zvládne. JiT sám říkal, že ho tam neměl dávat, že Lukáš nehrál to, na co je zvyklej. Právě kvůli takovým fandům se NĚKDY mladí, méně zkušení hráči nestavějí do extrémně důležitých zápasů, protože pak dostanou vynadáno, že jsou lempli, dřeváci a tragédi, když se jim něco nepovede. Některé to může dost srazit. Anebo si sami vyčítaj, že to nezvládli.

  5. Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

    Tadeáš_Janků     před měsícem 18.09.2019 17:52 |  
    8 1

    Pro zajímavost, dělám si statistiku, jak se českým týmům daří v evropských pohárech proti týmům z Top 5 lig a je zajímavé, že Italské týmy jsou pro nás podle této statistiky zdaleka nejhratelnější. Podle mého bodování proti nim máme 1,6 bodu na zápas (nejedná se o klasické bodování, udělal jsem si vlastní kritéria, podle kterých uděluji body za jednotlivé zápasy). Pro porovnání, u Francie mi vychází 1,2, u Španělska 1,04, u Německa 0,86 a u Anglie dokonce 0,44. Samozřejmě není to moc objektivní a je to jen taková moje statistika, ale stejně je zajímavé, že zrovna na italské týmy se těm našim vcelku daří.

  6. Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

    Lunaris     před měsícem 18.09.2019 18:03 |  
    0 1

    I já jsem si myslel, že Bořil měl v té situaci hned střílet, ale pak jsem viděl záznam, ze kterého bylo vidět, že by mu obránce střelu z první taky zablokoval.

    • Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

      JaraK     před měsícem 19.09.2019 09:58 |  
      1 0

      Na obou statistikách mne zaujalo, že Inter má vyšší známky - já si to překládám tak, že ačkoliv hrál Inter naplno, tak stejně byl rád za remízu a my se můžeme ještě zlepšit:)

  7. Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

    necich     před měsícem 18.09.2019 18:37 |  
    6 9

    Souhlasím s jedinu výjimkou a to, že Hušby byl pro mne lepší Nica.

  8. Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

    Dr. Fe1     před měsícem 18.09.2019 19:39 |  
    8 12

    Všem bych dal desítku, Hovorkovi s Olayinkou pak 12 a Zelenýmu 15.

    Naopak zklamali Jusuf a Provod, ne proto, že nejsou tak dobří, ale že nemakali na 150 procent jako všichni ostatní !!! Těm bych dal tak 5 bodů a to ještě kdo ví jestli., Jestli by spíš nezasloužili pětku jako ve škole, protože tímhle mě opravdu naštvali. Chyby může dělat každej, ale nehrát naplno v zápase v Miláně, kde všichni makají že "blejou krev" to je opravu na pořádnej céres, jak říká plukovník Rada .....

  9. Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

    mart     před měsícem 18.09.2019 20:02 |  
    6 1

    Hodnotit nemuzu, protoze tomu az zas tak nerozumim. Souhlasim, ze hrali vsichni hodne dobre, ... urcite lepe nez sem ocekaval.
    Jen bych se pozastavil nad jednim momentem. Alanor si vsiml, ....asi vsichni si vsimli.
    Cituji : "Slavia pak měla skvělou pasáž po vstřelené brance, kdy nad opařeným Interem doslova dominovala......", ... no a to je spatne (je mi lito).
    Podobna situace byla v Kluzi, po golu to vypadalo, ze se domaci uplne pos.ali, ... a nevytezilo se z toho nic. Nezlob te se, ... To je spatne.
    Tam ma jeste Slavia rezervy.
    Jinak abych nekritizoval, ... urcite na to nemam pravo, tak bych pripomenul Chelsea. Ano, na Stamford Bridge Slavia vyuzila toho momentalniho shocku domacich , a dala jim 2 goly, a treti, ... no, a skory i dalsi.
    Mozna chci bejt moc narocnej, ... ale zase kdyz sem videl co jsou ti kluci schopny hrat, ... tak proste nemuzu bejt nenarocnej.
    zdravi mart

  10. Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

    kalex     před měsícem 18.09.2019 20:17 |  
    3 3

    Top výkon! Kdo by byl čekal, že drobný Hovorka bude vyhrávat hlavičkové souboje se světovou extratřídou a poloobrem Lukakuem? Místní úderka skeptiků z diskuse tedy určitě ne. Přesto věřím, že při zápase s Intrem David ohromil i je. Zahrál skvěle, nebál se ani výjezdů dopředu a pro mě se stal hráčem zápasu, ačkoliv konkurenci měl v povedených výkonech našich hráčů více než velkou. Co chybělo k desítce? Třeba vstřelená branka po standardce, nebo alespoň udržená nula a o to větší úspěch v podobě vítězství. I s devítkou si ale David za Inter zaslouží absolutorium.


    Absolutorium ale Alanore deset je. A jen tak mimochodem nevytřel zrak jen jim, ale i jelitům z pozařeky. A to je kumšt! Blbě to koušou. Fakt blbě!!!

  11. Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

    kapitan.pisoar     před měsícem 18.09.2019 20:29 |  
    3 8

    V minulém hodnocení Jsem tu Petera kritizoval, za to že nenaplnil moje očekáváním, vzhledem k jeho poměru cena/výkon. Po včerejšku rád přiznám svůj omyl a opět dát za pravdu našim trenérům, kteří jak řekli, že jo to hráč pro Evropu, tak se taky stalo. To jeho neustálé napadání a aktivita bylo něco neuvěřitelného. Hlavně díky tomu se Inter vůbec nemohl dostat ke klidné rozehrávce.
    Když potom nastupoval Jusuf, tak sem si říkal, jestli mě i on vyvede z omylu. Bohužel to byl pravý opak Petera. Nějak mi nejde do hlavy, jak mohl nastoupit do takového zápasu v takového rozpoložení. Kde to bez zaujetí odklusal a nakonec jde gól hlavně za ním. Za to by měl jít do Béčka, protože to byl výkon nehodný Slavie a hlavně obrovská neúcta ke spoluhráčům a tomu jak tam celý zápas dřeli.

  12. Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

    cunak     před měsícem 18.09.2019 20:42 |  
    1 3

    Já bych tedy tenro výkon řadil výše než Sevillu, Chelsea a asi i výše než Ajax. Tentokrát jsme totiž nezaskočili silnějšího protivníka běháním, napadáním a rozbíjením- tentokrát jsme hráli fotbal, tvořili hru, sebevědomě a úspěšně. Jediný zápas, který s tím snese srovnání je remíza 2:2 na Villarealu - to jsou podle mne dva nejlepší výkony Slávie v tomto tisíciletí. A hlavní zásluhu na tom mají dva nejlepší fotbalisté našeho týmu - Pepa a Nico. Děkuji našemu trenérovi, že jsme i v takovýchto zápasech schpni hrát fotbal a tvořit hru, to loni ještě nebývalo.

    • Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

      Ragnarok     před měsícem 18.09.2019 21:13 |  
      0 0

      Domácí zápas s Leedsem, Besiktas... Těch hodně kvalitních zápasů je víc.

      • Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

        cunak     před měsícem 18.09.2019 22:52 |  
        1 2

        Přeci jen bych viděl rozdíl v úrovni Leedsu a Beşiktaşe proti Interu a Villarealu.

        • Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

          amon     před měsícem 19.09.2019 09:00 |  
          0 0

          tak, tak. Leeds vedl a 2. půli vypustil. S Besiktasem bylo na Strahově -11C a taková jízda to nebyla

          • Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

            kalex     před měsícem 19.09.2019 18:59 |  
            0 1

            To co tenkrát zahodili Dostálek a hlavně Zelenka, to bylo na pár facek na zahřátí.

            • Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

              amon     před měsícem 20.09.2019 08:56 |  
              1 0

              já si hlavně pamatuju tu hroznou zimu. Šel jsem si pro pivo a než jsem ho donesl na tribunu, tak jsem v tom měl kusy ledu :-) Venku jsme prohrávali, ale pak jsme dali gol a šahali po postupu. Odpustili turkovi pencli

              • Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

                kalex     před měsícem 20.09.2019 09:11 |  
                0 1

                No hlavně nám venku zrušili postupový gól úplně na konci.

  13. Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

    boydapan     před měsícem 18.09.2019 21:20 |  
    14 0

    Nedá mi to nevstoupit příležitostně na fórum, těšil jsem se na výstup hodnocení při večerní kávičce jako ctěný kolega Sokrates (byť ten preferuje ranní). Jestli Gádži nafasoval za eliminaci hromotluka top třídy (opaku se většina slávistické obce před evropskými poháry obávala) devítku, tak jen doufám, že ho za totéž v případě Messiho bude konečně čekat desítka. Svým psychozápalem (i vzhledem ostatně) mi připomíná Martina Pěničku blahé paměti. Myslím, že takový blázen a nakopávač nálady tu byl hodně potřeba. Pravým opakem zdá se býti introvert Jarda Zelený, ale asi právě to mu umožnilo včera vyskočit ze své obráncovské bubliny a ukázat, že máme další překvapivě skvělou alternativu na střed zálohy. Chvilku jsem přemýšlel, jestli to je fakt ten pravý Zelený nebo nějaký Jindrův utajený králík z klobouku, nakonec to bylo totéž. A samostatnou kapitolou byl Nico. Doufám, že se díval Alexandru, aby viděl, že playmaker á la Slavia nepobíhá zběsile po hřišti, aby konečně od někoho dostal balon, ale sám si jej aktivně získává nebo se o to alespoň snaží. Velké hráče dělá pokora a sounáležitost s týmem. Před ostrou evropskou sezonou šest odchodů a vida, mozaika se zase krásně skládá. Moc díky kluci a trenéři – píšete novou slávistickou historii a jste si ji po čertech jisti.

  14. Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

    Sokrates55 (přítel SN)     před měsícem 18.09.2019 21:37 |  
    15 0

    Dobrý večer přeji Vám všem.
    Hodnocení jsem si při dobré kávě přečetl několikrát a dokonce jsem si k tomu ještě pustil ten zápas znovu.
    S hodnocením nemám problém a Alanorovi jako vždy patří poděkování.
    Jen si myslím, že pokud Zelený má zaslouženou 9, tak pak bych ji dal Tomáši Součkovi taky. Tomáš podle mého názoru musel ze všech hráčů nejvíce změnit způsob své hry pro tým. A zvládá to naprosto skvěle. Ani Hovorka s Kúdelou by to neodehráli tak dobře vzadu, kdyby tam nebyl Tom.
    Vysoké známky skutečně velmi dobře popisují výkon všech hráčů a hlavně jejich chuť do hry.
    A vůbec bych nekritizoval mladého Lukáše Provoda. On tam opravdu asi jít neměl a Trpišovský to vzal na sebe.
    Věřím, že Standa Tecl by tam určitě udělal i se svými zkušenostmi víc práce. Naopak bych kritizoval asi více Jusufa. Dobře popsal v rozboru Vláďa Šmicer. Před tou brankou úplně vypustil souboj o míč a Souček pak už musel jít do skluzu a faulu.
    Přesto jsme odehráli velmi dobrý špíl a chápu kluky, že byli smutní, když to těch posledních pár minut už neudrželi na výhru. Takhle se však hraje za červenobílý dres a Slávii. Děkuji klukům moc.
    Do derby je relativně dost času na regeneraci a věřím, že se kluci vyhecují a budou hrát svou hru. Ať si sparťani pindají co chtějí. Kecama ještě nikdo nic nevyhrál.
    Díky za tento mač a všem přeji dobrou noc.
    S úctou k Vám všem
    Sokrates55

    • Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

      boydapan     před měsícem 18.09.2019 21:52 |  
      4 0

      Vážený pane kolego,
      skoro to s tou ranní/večerní kávičkou vypadá, jako bychom to sehráli. :) 
      Mám pouze jedinou výhradu, sparťané nemají moc času pindat, protože sedí u šicích strojů a snaží se se sestrojit plyšáky, protože to je zjevně jediná radost, která jim v současné době zbývá.
      S úctou Vám i celé radostné slávistické rodině.
      boydapan

      • Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

        bongor     před měsícem 19.09.2019 08:41 |  
        1 0

        To je šance pro DK rudého Pepy.Doufám ,že jim za hřiště pokryté plyšákama zavřou králíkárnu aspoň na jeden poločas.

  15. Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

    Honza_K1 (přítel SN)     před měsícem 18.09.2019 21:43 |  
    6 1

    Zamrzí to, ale i tak paráda. Moc jiných variant na střídání nebylo.

    Určitě bych preferoval Škodu před Yusufem, ten mi zatim přijde mizerně.

    No a místo Provoda zabýval už jen Frydrych, oboje by bylo buď a nebo.

    A v neposlední řadě se jedno riskantní střídání povedlo opravdu dokonale.

    Doma je dáme :)

    • Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

      rak (přítel SN)     před měsícem 19.09.2019 00:01 |  
      0 0

      Pokud by hráli jako včera, tak je doma dáme. Obávám se ale, že za ten čas se zlepší a rozhodně nás nepodcení.

    • Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

      slavanda     před měsícem 19.09.2019 17:52 |  
      0 0

      Přesně takhle to mělo být, Škoďák s Frýďou.... Ale po bitvě každý generál, příště už tam půjdou. Po počátečním zklamání převládá hrdost na kluky i trenéry, očekávání věcí příštích....
      Jak je ten svět hned hezčí :D

  16. Rozhodčí

    pinochet     před měsícem 18.09.2019 22:31 |  
    1 6

    Toho sice nikdo neznámkuje a ani zatím nejmenoval, ale dle mého včera výtečný a zasloužil by si 10 taky. Nenašel jsem snad jedinou chybu. Kéž by se mu v neděli alespoň přiblížil výkon Zelinky a spol. Obzvláště mě děsí Ardeleánu na videu...

    • Re: Rozhodčí

      donford     před měsícem 18.09.2019 23:23 |  
      5 1

      Zpětně - na plac měli jít dle mého (chytrého až po zápase) místo Jusufa Škoda a místo Provoda Tecl. Oba by lítali a rvali se jako koně. Přišlo mi už při střídání, že Provod byl velmi zakřiknutý a snad i nešťastný bez sebedůvěry, že má jít na hřiště. Nějak nevěděl, co má vůbec hrát. Ale každopádně měli oba lítat třeba od soupeře k soupeři do zemdlení. To vyklusávání nechápu.
      A také bych se přimlouval, aby Suk dostal známku o stupeň vyšší. Kolik ten zastavil útoků hlavou! Kolikpřihrávek zlikvidoval! Byl vlastně předsunutý třetí stoper. A hru v poli a dopředu za něj ještě víc přebrali Ibra, Hušby a Stanciu. Takže já bych hodnotil čtveřici našich úplně stejně - Kolář, Hovorka, Suk a Olayinka u mě tentokrát za 10. A s jedním ještě moc slouhlasím. Tentokrát jsme vyloženě tvořili hru, vymýšleli si, kombinovali. To nebyla žádná nakopávaná či odkopávaná, to byl suverenní sebevědomý výkon. Hodný LM.

  17. Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

    wimpy     před měsícem 18.09.2019 23:19 |  
    13 0

    Konečně doma. K hodnocení se nemůžu moc vyjádřit, neb z té výšky jsem spolehlivě rozeznal v poli jen Olayinku, po střídání Zeleného a občas Cufa.

    To byla jíííízda!!! :-)))

  18. Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

    rak (přítel SN)     před měsícem 19.09.2019 00:13 |  
    2 0

    Asi se všichni shodneme nakonec i s Trpišem, že tam Provod v této situaci neměl chodit. Prostě každé střídání se nepovede. To ale neznamená, že už třeba proti Spartě by nemohl hrát. Naopak, za Budějky se mu proti nim docela dařilo a talent to je velký. Bylo to pro něj dost náročné, ten raketový růst. Ta nervozita pak i svazuje nohy a nejde o to tam jen lítat sem tam. Asi tam neměl chodit ani Jusúf. Zase se to týká tohoto zápasu. No, jak to vyšlo perfektně se Zeleným, tak ta další střídání už ne.

  19. Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

    Eskaes     před měsícem 19.09.2019 00:22 |  
    5 8

    Objektivně vzato Inter byl fotbalově lepší a měl i víc tutovek. I tak jsme mohli brát 3 body a nebylo by to jen o štěstí. Tohle fotbal prostě přináší.

    Bravo SKS!

    A neodpustím si k Trpišovi: Jusuf vs Baluta, najdi sedm rozdílů.

    Jj hodně mě ten "náš" Bahrajnec naštval.

  20. Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

    Staršina     před měsícem 19.09.2019 00:32 |  
    6 0

    Staršina | před 20 minutami 19.09.2019 00:11 |
    0 0 reagovat
    Tak po návratu , jisté aklimatizaci a projetí naprosté většiny příspěvků si dovolím přidat hodnocení.
    Jak to bylo vidět z tribuny, kde mají kotel AC Milan. Prvních dvacet minut to pod naší tribunou bylo těžké. Nějaké hlavičky a střely vedle. Výborně Kolář. Poté jsme hru vyrovnali a do konce poločasu jsme měli šance i my. Ještě jsem neměl čas zhlédnout záznam, ale zajímalo by mně vypíchnutí míče brankáři Interu. Druhý poločas. jako v Edenu proti tribuně TS. Tedy to byl mazec. Naprosto famózní. Tlak, gól a další gólové šance. Jasné přehrávání soupeře. Po druhém gólu by se už soupeř nezvedl. Bohužel jsme ho nedali. Pak přišla střídání. Nedokázal jsem z tribuny posoudit kdo a jak. Vypadalo to trochu na únavu, možná trochu nezkušenosti z blížícího se vítězství nad gigantem, možná nedůslednost ve předu. Fakt je ten, že v prodloužení byl soupeř více na míči a v tlaku než za celý zápas. Vliv rozhodčích jsem vzhledem k vzdálenosti nebyl schopen posoudit. Jenže i tak jsme měli kontry a já pořád doufal. No nic. Před zápasem bych výsledek bral všemi dvaceti, třiceti atd. Pořád jsem trošku smutný ze ztráty bodů. Doufám, že mně hráči zase uzdraví, až se vrátí z druhého břehu Vltavy.
    Můj emociální zážitek. Kapacita stadionu 82000. Návštěva zápasu zhruba 51000, z toho příznivci SKS 3000.
    Před začátkem zápasu, když domácí zpívali svou hymnu, mi běhal mráz po zádech. Ve druhém poločase, kdy 48000 domácích trpělo němotou také. Nepomohlo ani naše vyvolávání, kde vlastně jsou. Probral je až vyrovnávací gól. Mrazení potřetí. V náš neprospěch. Klobouk dolů, jak to kluci ustáli.
    P.S. Už se těším na Barcu. Doufám, že se po vítězství s mrazením v zádech dostanu v pohodě domů.

    • Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

      Staršina     před měsícem 19.09.2019 00:55 |  
      6 0

      Omlouvám se, že jsem nakopíroval příspěvek z předchozího článku. Záměrně, aby jsem byl pochopen. Já osobně bych každému přidal. Pravdou je, že bych se dostal na hodnocení deníku spart, ale to mi tentokrát nevadí. Poprvé souhlasím s jejich hodnocením. Věřím v jejich hodnocení a věřím jim i v tom, že si nás nespletli s jejich bloudy za řekou, které také hodnotí....
      Vysvětlení proč každému přidat vidím jednoduše. Výkon na hřišti, výsledek proti gigantovi, vliv na oněmění hlediště a co jsem dříve opomněl. Po děkovačce velké množství fanoušků Interu pod námi otevřeně tleskalo našim hráčům za jejich heroický výkon. Přiznám se, že jsem byl opět velmi hrdý za SKS.

  21. Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

    Fačín     před měsícem 19.09.2019 08:05 |  
    5 12

    Tak s hodnocením celkem souhlas, jen dvě poznámky - podle whoscored.com a sofascore.com byl nejlepší na hřišti Tomáš Souček a já s tím souhlasím. Možná nebyl tak výrazný,ale extrémně platný. Jak na zjevení jsem koukal na Zeleného, ten má asi netušené možnosti...

    Pochválil bych trenéra za skvělou taktickou přípravu, kdy jsme eliminovali zbraně Interu a navíc nám zbyl prostor i pro naší kreativitu. Bohužel to celé "zabil" chybným střídáním. Ještě bych pochopil Lukáše Provoda, je to mladý kluk, chtěl mu dát "čuchnout", ale Jusufa jsem nepochopil, tam měl jít rozhodně Milan Škoda, srdcař, co nic nevypustí (navíc platný i při defenzivních standartkách - pro připomenutí, z jedné jsme nakonec inkasovali). Nutno uznat, že si to pan trenér uvědomuje, tak snad takovéhle školácké chyby už přestane dělat, v důležitých zápasech se těch chyb není schopen vyvarovat - viz Chelsea, kde si myslel, že vzadu můžeme hrát jeden na jednoho a za 20 minut to bylo 0:3...Na to mu zatím chybějí zkušenosti.

    A nám jako týmu zatím chybějí zkušenosti, jak dovést vyhraný zápas do konce. Od našeho vstřeleného gólu jsme odehráli fantastickou pasáž, kdy jsme měli přibalit jeden až dva další kusy a odjíždět z Milána s úsměvem na tváři. Místo toho jsme v závěru přenechali aktivitu domácím a dovolili jim vyrovnat. Tak snad se z toho poučíme a nebudeme takové věci opakovat.

    • Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

      Pepino44     před měsícem 19.09.2019 09:03 |  
      13 3

      Tak nelíbí se mi taková kritika trenéra a nejvíce slova "školácké chyby. Mám takový dojem, že kdyby v hodnocení zápasu neuvedl, že to třetí střídání byla jeho chyba, tak se to přešlo mlčením a nikdo si toho ani nevšiml. Když na to sám upozornil, tak je zde mnoho generálů po bitvě, kteří by to udělali lépe. Proto doporučuji těm, kdo jsou tak neomylní a nedopouštějí se školáckých chyb, aby se přihlásili na vedení Slávie, že chtějí trénovat a že by to zvládli lépe.

    • Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

      d0p3     před měsícem 19.09.2019 09:29 |  
      3 5

      Já jen doufám, že nasazení yusufa nebylo jen proto, aby jsme si udělali plus u nějakého toho bahrajnského prince. Věřím že to tak není, ale být to tak může. Nasazení Yusufa takticky chápu, například v Opavě to byl právě Yusuf, který odvrátil všechny rohy a standartky Opavy, možná proto šel na hřiště i proti Interu.

      • Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

        JaraK     před měsícem 19.09.2019 10:24 |  
        1 0

        Ze zvědavosti jsem se na tweet toho prince podíval a má tam k tomu několik tweetů. Kvůli tomu se JiT určitě nenechal ovlivnit, jen že je to další slušná reklama.

    • Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

      sasky     před měsícem 19.09.2019 09:57 |  
      16 2

      Jestli obviňuješ Trpiše ze školáckých chyb a tým z nezkušenosti, tak já zase obviňuji tebe z toho, že jseš pako, které není schopné realisticky uznat, že Inter na konci začal "dupat" a že na hřišti se nepohybovala jenom Slavia, ale jsou tam dva týmy. Chvílemi hrála skvěle Slavia, ale závěrečný tlak Interu byl logický a pod tlak se dostanou i daleko lepší týmy než je SKS. Je škoda, že to SKS nedotáhla ke třem bodům, ale je nutné respektovat sílu soupeře a uznat, že remíza je spravedlivá.

    • Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

      Edenjejenjeden     před měsícem 19.09.2019 10:16 |  
      11 4

      Kdyby nebylo Trpišovského,tak se k podobným zápasům,kde ho takoví "Fačínové" ,budou kritizovat vůbec nedostaneme...

      • Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

        Fačín     před měsícem 19.09.2019 14:01 |  
        2 2

        Zase si nic nepochopil a spousta dalších asi taky ne. Neumíte číst do konce, nebo čtete příliš mezi řádky.

        " No one je tam sice v..e, ale já tam cítím p..o." - delegát z Ivánku, kamaráde

        • Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

          kalex     před měsícem 19.09.2019 14:54 |  
          1 3

          Hele ty toho Jindru pochválíš za Zeleného a pak ho sepsuješ za Provoda s Jusufem. Myslím, že toto měli kolegové na mysli. To přece nemohl vědět. Nemyslíš?

          • Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

            Fačín     před měsícem 19.09.2019 15:18 |  
            3 1

            Za Provoda se "sepsul" trenér sám, já spíš nepochopil toho Jusufa. Jako samozřejmě nikdo nemůže vědět, co pak jak dopadne, to je jasný. Mě přišlo logičtější tam dát Milana (hned, ne až "po bitvě").

            Co už, bod z venku bychom před zápasem brali. Prostě je jen škoda, že jsme to nedotáhli. To není kritika, to je jen povzdech.

    • Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

      donford     před měsícem 19.09.2019 13:43 |  
      2 1

      Milý Fačíne, Trpiš již mnohokrát dokázal, že je daleko lepším trenérem než my zde všichni teoretikové dohromady. A umí dokonale namíchat sestavu na očekávané soupeře. A překvapit. A vidím i z z natočených dílů v kabině, že mu hráči věří, že ho poslouchají a v rámci svých dovedností chtějí naplňovat jeho vize i skutky na hřišti. Že to tentokrát nevyšlo s Provodem, tonení tak jeho vinou. Herně i dle mého Provod na svou roli měl. Ovšem psychika je věc druhá, u něj dosud tolik neobjevená a nenastavená v jeho mantinelech. To vše jistě chce čas a trpělivou pracovitost. I já jsem po zápase psal o tom, že měl asi Trpiš raději postavit rváče Tecla. Ale to jsem jako chytrolín (byť s omluvou) psal opravdu až po zápase, kdy jak víš, je už každý generálem či králem. A promiň, usuzovat předem z jednoho střídání, kdy ani on, ani Provod, ani my ostatní přihlížející nevěděli, jak to dopadne, to myslím nedokáže jen tak někdo. Proto beru tvůj výraz o školáckých chybách jako obyčejné hlupství. A mimochodem - co jsi říkal nečekaně objevenému Zelenému v záloze? Ve stejném zápase? Nebyl to pro nás spíš fantom v pozitivním smyslu?

      • Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

        Fačín     před měsícem 19.09.2019 14:04 |  
        1 3

        O Zeleném jsem se ve svém příspěvku zmínil v pozitivním duchu, stejně jako o skvěle připravené taktice. Možná jsi to jen přehlédl.
        Že hráči trenérovi věří, je snad evidentní a je to tak dobře.
        Nejsem naštvaný, nekritizuji, jsem jen smutný z toho závěru, tak jsem hledal co se pokazilo, že jsme to neudrželi.

  22. Pííítr

    Steevee     před měsícem 19.09.2019 09:52 |  
    17 0

    S hodnocením absolutní souhlas. Možná bych někde bod přidal, ale to je detail. Já osobně jsem hrozně rád za Olayinku. Co ten si tady "vyslechl". Zastup místních ODBORNÍKŮ pravidellne nechápe jeho přítomnost v sestavě. Pritom výkon v Milane nebyl v jeho případě žádným překvapením. Behavy, poctivý, odedřený. Mimochodem si všimněte jeho reakci po golech. Jak tím žije. To je presne ten typ hráče, kterého chci vidět v dresu Slavie co nejdyl.

    • Re: Pííítr

      Sokrates55 (přítel SN)     před měsícem 19.09.2019 10:41 |  
      12 1

      Dobré ráno příteli Steevee.
      Já jsem za Pítu taky rád, a popsal si jeho úterní výkon velmi pěkně. A na nás , jako na ODBORNÍKY (vzhledem k tomu, že na SN jsme odborníci všichni do jednoho) nehudruj:-). I Píta občas v nějakém zápase zmastí akci totálně, zrovna tak, jako spousta dalších hráčů. Já byl v úterý dost napružený na Jusufa, ale přesto mám naše kluky všechny rád. Chybovat při zápase, to je součástí té hry a nikdo se tomu nevyhne.
      Reakci po jakékoliv brance mají všichni velkou. Např. Milan Škoda a Pepa Hušbauer s Ondrou Kúdelou se objímali a Pítu málem umačkali. Je důležité, aby nám "dýchal" týmový duch. Aby na hřišti jeden pomáhal druhému a povzbuzovali se navzájem. Vidět Davida Hovorku, jak se povzbuzuje po souboji s Lukakem, to nakopne celý tým.
      Moc bych si přál uzdravení Traorého, protože je to hráč, který obrovsky pomáhá a navíc má velmi dobrý přechod do útočné fáze i s míčem. Také Nico se rozjíždí a moc se mi líbila reakce Pepy, jak tam Nico ve druhé půli vystřelil tesně nad břevno a Pepa mu tam nabíhal do vápna. Nejprve Pepa trochu rozhodil rukama, že mu Nico nepřihrál, ale vzápětí k němu běžel a plácli si rukama. To jsou gesta, která dávají kluky v těchto bitvách dohromady a umocňují chuť to zahrát příště ještě kvalitněji.
      Někdo tu psal, že se Masopust tolik neprosadil, ale on toho nalítal a odpracoval neskutečně moc a kdyby se mu povedlo po půli zvýšit na 2:0, tak byl za PánaBoha. To samé Honza Bořil a na druhé straně fantastický zákrok Ondry Koláře při hlavičce Lukaka (v tu chvilku nikdo netušil, že jde o ofsajd).
      Takhle podobně v roce 1970 na MS v Mexiku vychytal Gordon Banks Pelého a ten zákrok byl vyhodnocen jako nejlepší zákrok celého mistrovství. Kluci udělali Slávii nádhernou vizitku a to je dobře.
      O to více je potřebné, aby v derby kluci bojovali stejným způsobem a hráli svou hru.
      Dneska ve spartu píše Jílek, že on má jinou představu o hře než Trenér Trpišovský. Zároveň zde vypouští jakési avizo, že se má Nico Stanciu na co těšit. O to více je umocněna motivace nás všech slávistu jak na hřišti, tak i v hledišti, aby kluci derby zvládli herně i psychicky a ukázali, jaká je představa fotbalu u nás v Edenu, v SINOBO Stadium.
      Inter Milán je vlastněn také čínským majitelem. Nikde jsem nezaznamenal ani náznak nějakého pohoršení. Zrovna tak je to i s jinými kluby, kde jsou majitelé různí šejkové a nebo jako "druhém břehu" neznámé kyperské společnosti.
      Derby píská rozhodčí Zelinka. Chci věřit tomu, že to bude řídit v duchu pravidel.
      A příteli boydapanovi přeji dobrou a chutnou kávu s tím, aby mu chutnala i v neděli po derby.
      Po všech těch mých nedávno smutných časech je Slávia mou velkou radostí, a s pokorou a vzácností si vážím každého dobrého výsledku a pěkné hry. Věřím, že moje maminka a i můj táta si to tam "nahoře" užívají se mnou.
      S úctou k Vám všem a i nám ODBORNÍKŮM :-))
      Sokrates55
      "Leve fit, quod bene fertur onus" - Břemeno, které se dobře nese, přestává tížit. Ovidius

      • Re: Pííítr

        donford     před měsícem 19.09.2019 11:25 |  
        13 1

        Příteli Sokrate, velmi s tebou souhlasím a jsem rád, žes upozornil na temnou výhružku Jílka vůči Stanciuovi. není to tak drahně let, kdy Rosický před derby vyhrožoval, že Slavii nakopou, rozkopou. Po tom nerozhodném zápase jsme také opravdu měli 3 marody. Kopali do nás jak do hadrů. Tak teď zase pro změnu jejich trenér přichází se skrytými výhružkami. Ne herně, ale psychicky a také prý za pomoci vycpaných myšiček se na nás chystají. :-) Nikdy nikdo bolševikovi nevěřte, že by si to chtěli rozdat na férovku. Nevědí, co to je a neumí to. 70., 80., 90. léta (Košťál, Pelta i spolupracující Horník) nechť jsou pro nás stále mementem. Jsou jako komouši. Zase vylézají, zase podpásovky, zase skryté výhružky. Jen ne poctivá hra. Už se "těším", jak Kanga s Plavčičem budou při každém kontaktu smrtonosně padat na zem a tam umírat, aby vzápětí vyskočili po odpískání s úsměvem na rtech. Typický fotbal amorální IV. cenové skupiny. Nic víc od Sparty nečekejme. Budíž před časem začal s výhružkami jednoduchý Rosický, ale že se přidává i trenér?

        • Re: Pííítr

          rak (přítel SN)     před měsícem 19.09.2019 12:27 |  
          1 7

          Osobně bych Stancia proti Spartě vůbec nestavěl. Ať je v klidu. Jinak hrozí i to, že nám ho někdo zrakví. Někdy příště.
          Měl by hrát Hora, Provod.

          • Re: Pííítr

            kalex     před měsícem 19.09.2019 14:48 |  
            3 0

            Tak to né. Já si přeju, aby hrál a hodil jim tam ze dva kusy. Aby ta rudá svoloč pochopila, kdo se má bát a kdo ne. A Nico to není. Fakt je, že asi bude potřeba důsledně vysvětlit praseti Frýdkovi, že si nic nenecháme líbit. Jen ať to tu svini bolí

            • Re: Pííítr

              Jachym     před měsícem 19.09.2019 17:58 |  
              4 1

              V tomto ohledu je škoda, že v týmu už nejsou naše černé věže. Pamatuji si, že trpasličí Kanga byl ještě menší, když se k němu po nějaké potyčce výhružně přiblížil Šimon...:-))

              • Re: Pííítr

                kalex     před měsícem 19.09.2019 18:51 |  
                2 0

                Jj, ale tak trošku je zbrousit v mezích normy ze startu by nebylo od věci. Jak Frýdka, tak to druhé vemeno. V tomto budou i s Králem chybět.

        • Re: Pííítr

          bongor     před měsícem 19.09.2019 19:42 |  
          3 1

          Oni done nejsou jako komouši,oni jsou komouši.Sraltu stvořili právě oni,bolševici.To co tomu spolku předcházelo,byla skutečná Sparta Praha a té dnešní kašpaři z toaletné nesahají ani po kotníky.

      • Re: Pííítr

        Steevee     před měsícem 19.09.2019 11:55 |  
        5 0

        Ani nevím, na co konkrétně reagovat. Asi není třeba. Tvoje příspěvky se čtou vždycky dobře:-) Jako dodatek k Olayinkovi bych ještě napsal, že o něm teď byl clanek na idnesu. Tam se píše, že ještě před devíti lety si kopal naboso někde v Nigérii. Byli (jako vetsina ostatních) chudí, pokud by nevyšel fotbal, tak de facto bez budoucnosti. Ted veze bod z Interu Milán. To jsou ty pravé příběhy. Pravidelne ho potkávám v nákupáku v Edenu a věřte nebo ne, na něm je prostě i v civilu na první pohled vidět, jak si je vědomy toho, že vzešel z h*vna a jak si vazi toho, co má teď. No a k Nicovi, tomu bych zase speciálně přál úspěch v neděli. Ať po sobě nechá naházet plysove krysy (pokud to udělá rudým bezmozkum dobře), pak ať to v 85. minutě za stavu 0:0 povesi z 25ti metrů do vinglu, zamává a nashledanou zase za rok, letenští zoufalci.

        • Re: Pííítr

          Qope     před měsícem 19.09.2019 12:12 |  
          8 0

          Většina lidí, jak rikas, co přijdou "z hovna"jsou vděční lidé, který si toho váží, že se muzou mít líp ... a není to jen o tech hrající fotbal. Co se Petera týka, tak tomuhle klukovi hrozně fandim. Často se, i zde, dá dočíst, jak je zadarmo drahej, jaký to je poleno, co u nás vubec děla, atd. Tomu absolutně nerozumim. Když už nevěří jemu, tak snad by mohli trochu už veřit "čuchu" našeho trenerského týmu. Navíc tomuhle klukovi je 23 let. Ještě jednou 23 let !!! Troufám si tvrdit, že ty nejlepší sezony má teprve pred sebou. Ano, stál spousty peněz, ale určitě se vyplatí. Každou korunou, která za něj padla ...

          • Re: Pííítr

            bongor     před měsícem 19.09.2019 19:48 |  
            2 0

            Já už jsem na Petrovu hru stejně reagoval už před Interem a teď se ukázalo,že ačkoliv laik,tak jsem pochopil jeho
            přínos pro Slavii líp,než mnozí "odborníci".

        • Re: Pííítr

          Altona     před měsícem 19.09.2019 18:48 |  
          3 0

          Jo. A k tomu podpůrné choreo s krysákem Remym z filmu Rattatouille s šéfovskou čepicí a v sešívaným dresu... To by se vztekli

    • Re: Pííítr

      japhy     před měsícem 19.09.2019 11:04 |  
      5 0

      Jemu ta Evropa prostě sedí. Ve F:L hraje vpodstatě stejně, tady se ale hráč pod tlakem často spokojí s odkopem pryč a útočí spíš do zatažený obrany, tak to tak nevynikne.
      A super je taky Traoré. Jemu je v podstatě jedno, jestli má na zádech někoho z pralesa nebo borce z TOP 5 lig.

      • Re: Pííítr

        donford     před měsícem 19.09.2019 13:02 |  
        9 0

        Mě Peter zaujal od prvního okamžiku. Psal jsem o jeho grimasách, o tom jak prožívá každou vteřinu hry, že je podle vývoje a vlastní hry sluníčko, jindy mrak. Jak nádherně se umí divit i vztekat. Je to i trochu obdoba Evropana Hovorky. Dík TV jsem viděl, jak ten sám pro sebe prožívá každý zdařilý zákrok, jak se hecuje, jen pro sebe řve a tím sama sebe odměňuje a hlavně nabuzuje. Dost ojedinělý případ, spíše viděný při tenise než při týmovém sportu. A to zanícení obou těchto kluků, byť každého z jiného konce světa, to se přenáší možná i na ostatní, vtahuje do hry a do kolektivu. Jo, spolu jsme silnější, i na hřišti.

  23. Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

    japhy     před měsícem 19.09.2019 10:36 |  
    3 2

    Lehce mě začíná znervózňovat postupné se skládání na hromadu středních záložníků nebo jejich alternací - Takács, Ševčík, Traoré. Hromadu přidám jen pro pořádek.
    Je ale fajn, že tam můžeme počítat i se Zeleným, kdy na této kauze mě zaujalo, jak na něj přišli. To jsou ta Jindrova modelová utkání. Už předtím je několikrát zmiňoval, počítám, že jsou pro něj o dost důležitější, než klasické přípravné zápasy.

    • Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

      brooklyn     před měsícem 19.09.2019 13:27 |  
      2 2

      Shanim jeden listek na Spartu.
      Kdyz mate piste na placman@msn.com nebo primo zde diky.
      Pavel

      • Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

        donford     před měsícem 19.09.2019 16:09 |  
        1 0

        Pořád máme do zálohy hodně hráčů, i když je nejistý Takacs a samozřejmě asi "nepoužitelný" Traoré. Kluci si před Spartou oddechnou, je na to přece jen 5 dní. Takže bych neváhal se Sukem, Hušbym, Olayinkou, Stanciuem, Masopustem, Horou, "objevem" Zeleným, Horou, Provodem a třeba jsem ještě na někoho zapomněl. Gól Stanciu, tomu bych to právě teď moc přál, Suk hlavou a možná, že zase Škoda.

  24. Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

    gazza     před měsícem 19.09.2019 17:14 |  
    2 0

    ja bych dal vsem za 9 ,ale jo jeto v pohode

    • Re: Hodnocení slávistů - Inter Milán - Slavia 1:1

      necich     před měsícem 19.09.2019 20:16 |  
      2 3

      I Kolářovi? Neposílas ho jako neschopného zpátky do Lliberce? Nebo se mýlím? V tom případě se omlouvám, ale vsadil bych měsíční výplatu, žes to byl ty..:)

  25. Traoré

    VFL     před měsícem 20.09.2019 06:46 |  
    4 0

    Tak nějak si říkám, že je škoda to, že mu je už 31 . Jelikož mě osobně zaujal na jaře těmi svými výkony hlavně v EL.A když si vzpomenu na ten dvojzápas s Chelsea tak si troufám říct, že on byl nejlepší hráčem Slávie za ty oba dvouzápasy . Jasně třeba Ševčík dal dva hezké góly,ale kdybych měl z toho dvouzapsu vybrat nejlepšího defezivněji laděného hráče tak tím pro mě byl tehdy Ibra(promiň Suku).A když hrál v této sezóně i loni na jaře tak snad až na Kluž kde ne, že by vyhořel ,ale řekněme,že neodehrál svůj standart. Tak zahrál snad vše dobře a to i v zápasech, které nám jak herně či výsledkově nevyšli (mluvím hlavně o posledních dvou zápasech ve Zlíně).Na druhou stranu byli i zápasy hlavně ten první půl rok co se mu nezadařili jako třeba jeho první derby, zápas v Bordeaux či posledních cca 10 minut doma v loňské sezóně s Bolkou.Ovšem po té co se loni v zimě
    uplatnila ne něj opce tak hraje fakt dobře snad si udrží tuto svou vysokou výkonnost udrží co nejdéle a doufejme, že bude úspěšný v dalších zápasech LM domácí soutěž i Mol cupu.A v neposlední řadě mu patří velký dík za góly proti Plzni,Jablonci,Seville a Genk jelikož všechny góly zvrátil nepříznivý stav utkání v náš prospěch(zajistily postup) a hlavně ty jeho góly v nadstavbě nás hodně přiblížili titulu. No jsem rád, že tu je a doufám, že bude pokračovat v těchto výkonech i v dalších utkáních, takže Ibro přeji ti brzké uzdravení a pokračuj nadále v těch výkonech, které v tomto roce předvádíš.A možná si na „stará kolena" zahraješ top soutěž.Jelikož za výkony předváděné v letošním rocs by sis to zasloužil.

    • Re: Traoré

      Boss82     před měsícem 20.09.2019 12:03 |  
      5 3

      Ze všech přestupů, které u nás realizovala dvojice Nezmar - Trpišovský, je I. Traoré největším překvapením v pozitivním slova smyslu. Až na pár výjimek, o kterých jsi psal (a po kterých ho tu už zase někteří vyháněli ze Slavie pryč), nikdy nezklamal a nohy se mu nerozklepali ani na Stamford Bridge nebo na San Siru. Klobouk dolů před hráčem, který hrál ještě nedávno pouze druhou ligu a je už v pokročilejším fotbalovém věku. To, že nakoukl do velkého fotbalu až ve 30 letech, není chyba jeho, ale chyba skautingu lepších klubů, že si ho nevšimli mnohem dříve.

  26. Zamyšlení...

    Boss82     před měsícem 20.09.2019 16:22 |  
    17 3

    Úvodem musím říct, že mi sedí Alanorova hodnocení a rád je čtu. Až na občasné výjimky se s jeho známkami a doprovodnými komentáři vždy shodnu. Líbí se mi i jeho pozápasová shrnutí a názory, které jejich prostřednictvím prezentuje. Jakkoliv si často dělám srandu z místních "odborníků", kteří nesmyslně hejtují naše hráče, trenéra, vedení, tak v případě Alanora se nebojím napsat, že je odborníkem BEZ UVOZOVEK, což je u člověka, který vzešel z řad fanoušků a nikdy nehrál velký fobal (alespoň myslím, že to tu někdy psal), opravdu málokdy vídané. Klobouk dolů - nejen za rozumné názory, ale také za Tvůj celkový příspěvek k vytváření pozitivní atmosféry okolo Slavie, Alanore.

    Vhledem k tomu, že naše remíza na půdě Interu Milán je dosavadním vrcholem působení dvojice Trpišovský - Nezmar ve Slavii, a to nejen z hlediska dosaženého výsledku, ale hlavně hry, kterou jsme se na San Siru prezentovali, tak mi to nedá, abych se nepozastavil nad názory na některé hráče (ale i Nezmara a Trpišovského), které se tu dlouhodobě objevovali. Pěkně mi na to nahrál právě Alanor touto povedenou poznámkou: "Kdo by byl čekal, že drobný Hovorka bude vyhrávat hlavičkové souboje se světovou extratřídou a poloobrem Lukakuem? Místní úderka skeptiků z diskuse tedy určitě ne."

    Začnu právě D. Hovorkou:

    To, co si tady musel tento hráč "vyslechnout" (a nejen tady, ale také při přípravných a prvních ligových zápasech přímo na hřišti) byla žumpa toho nejhoršího kalibru. Téměř nikdo tady ho neměl pořádně nasledovaného, všichni viděli jen jeho sparťanskou minulost, a perlami jako průměrák, není stoper, nemá na Slavii, jsme v prdeli, nemáme pořádné stopery atd., se to tu jen hemžilo. Ani jsem neměl sílu na to všechno reagovat, jen jsem se nemohl dočkat, až D. Hovorka vytře všem místním "odborníkům" zrak. Ten okamžik nastal právě toto úterý a já si to nesmírně užil:-). Jinak, aby mě někdo nenařknul, že si hraju na generála po bitvě, tak tady je pár mých názorů směrem k Hovorkovi v době, kdy ho u nás nikdo nechtěl:

    https://www.slavistickenoviny.cz/clanek/12677-Slavia-si-hleda-sve-misto-na-trhu-Je-vubec-prirozene-odolat-vyprodeji#komentar-515373

    https://www.slavistickenoviny.cz/clanek/12711-Trpisovskeho-jasna-volba-Kvuli-cemu-privedl-Hovorku-do-Slavie#komentar-519767

    https://www.slavistickenoviny.cz/clanek/12711-Trpisovskeho-jasna-volba-Kvuli-cemu-privedl-Hovorku-do-Slavie#komentar-519866

    https://www.slavistickenoviny.cz/clanek/12716-Kluci-jsou-vyborne-pripraveni-tesi-trenera#komentar-520684

    https://www.slavistickenoviny.cz/clanek/12795-Liga-mistru-je-sen-ted-se-ale-soustredime-na-start-sezony#komentar-527512

    https://www.slavistickenoviny.cz/clanek/12827-Teplice-Slavia-1-5#komentar-531421

    Za nos by se měli chytit všichni (čest výjimkám), ale nejvíc ze všeho troll fps, který tu za měsíc vyplodil asi 100 příspěvků na téma, že Hovorka, Kúdela a Frydrych jsou tragédi, nemají ve Slavii co dělat, a že pokud nepřivedem pořádné stopery, tak se do LM nemáme šanci dostat a i v EL budeme dostávat dardy. Obecně ta histerie, která se tu v létě okolo stoperů strhla, byla těžce mimo mísu.

    Pokračovat budu P. Olayinkou:

    Tenhle kluk hrál dobře ve velmi mladém věku už v Dukle, kde mne poprvé zaujal. V Belgii (ve Waregemu) pak šel výkonnostně ještě výš a nastřádal tam výbornou bilanci 11+13 za 32 zápasů. Byl jsem velmi rád, že jsme ho nakonec do našich řad získali, což jsem kvitoval několika příspěvky na toto téma. Pravda je, že se rozjížděl pomaleji, výborný měl hlavně závěr podzimu 2018, ale jaro 2019 mu příliš nevyšlo. Věděl jsem však, že v nohách to má, a že u něj to je hlavně o hlavě. V době, kdy už tady nad tím mnozí zlomili hůl (Gazza, VanDel, JS), jsem stále věřil, že je otázka času, než se probere. No a probral se a to v pravý čas! Několik posledních zápasů hrál velmi dobře a na San Siru pak odehrál doposavad nejlepší zápas u nás. Je to hrozný dříč, pokyny trenéra plní do puntíku, je pořád mladý, věřím, že půjde ještě nahoru, pomůže nám v mnoha zápasech a jednou ho krásně zpeněžíme.

    Dále nemohu nezmínit O. Koláře:

    To bylo řečí pánové Crossi, bossi009 a MNOHO dalších, že Kolář není brankář pro Slavii, že máme slabinu v bráně, že potřebujeme nutně gólmana atd., co? Nechtěli jste slyšet argumenty, že Kolář je z důvodu vynikající rozehrávky pro Slavii ideální brankář, nechtěli jste slyšet, že svým vysokým postavením a výběhy zabrání obrovskému množství šancí soupeře, nechtěli jste slyšet, že čapat rukama umí také výborně, a pranýřovali jste ho za to, že pustil pár samostatných nájezdů nebo životních střel do vinglu. Tak po dvojzápase s Kluží, zápase na San Siru a obecně minimálnímu množství branek, které dostáváme, už vám je doufám jasné, že jste se v Ondrovi mýlili.

    Pak tu máme mé oblíbené téma v podobě J. Hušbauera:

    Kolik ten tady měl a má hejtrů (Belmis, Tolsimir, Malan, JS, VanDel, Romino, Robinator, Veta a další), kteří ho neustále vyhazovali ze sestavy, každé přestupní období spekulovali, jaká z nových posil ho vyšoupne na lavičku a během druhé půlky loňské sezóny byli přesvědčeni, že bude muset ze Slavie odejít, jestli se máme někam posunout (dost zarážející u nejproduktivnějšího hráče nejlepší sezóny v novodobé historii). Při příchodu N. Stancia už slavili, že to je definitivní konec Hušbyho v sestavě, a když už museli uznat, že zahrál dobře v lize, tak opakovali mantru, že na Evropu to stejně absolutně není. Když jsem se ho opakovaně zastával, tak jsem schytával mínusy a od některých (hlavně od "znalce" Belmise) dost brutální urážky... No a výsledek? Hušby je opět naším nejvytíženějším hráčem, nejlepším střelcem, nejkreativnějším ligovým hráčem, a důležitým členem sestavy, která v LM předvedla na San Siru výkon, který někteří novináři a odborníci označují za nejlepší klubový pohárový výkon v historii českého fotbalu. A že prý Hušby nemá na Evropu...pche! A že prý s ním na hřišti se nikam neposuneme...pche!

    Na závěr si nechám duo J. Nezmar - J. Trpišovský:

    Při příchodu J. Nezmara se tu strhla jakási nesmyslná hysterie, že neumí jazyky, tudíž nemůže být sportovním ředitelem Slavie. Zároveň zaznívali argumenty, že co stačí na Liberec nestačí na Slavii a kdesi cosi. Nyní už snad všichni pochopili, jakým odborníkem J. Nezmar je, a že jsme na tuto pozici mohli těžko sehnat někoho lepšího.

    Nedůvěra tu panovala i vůči J. Trpišovskému, jemuž se mnozí smáli za jeho výrok o totálním fotbale a podrobovali ho drtivé kritice v průběhu jara 2018, kdy se hráči teprve seznamovali s jeho trenérskou filozofií. Za všechny musím ještě jednou vytáhnout téměř legendární příspěvek našeho přítele JS, který by v létě 2018 nenechal ve Slavii kámen na kameni, vyhodil Nezmara s Trpišovským a téměř celý kádr:

    https://www.slavistickenoviny.cz/clanek/11664-Slavia-FK-Rostov-2-1#komentar-417696

    Nejvíce zarážející je, že i po obrovských úspěších, kterých zde Nezmar s Trpišovským v rekordně krátké době dosáhli, se tu stále nacházejí skeptici (především poloblázen Fačín), kteří na nich nenechají nit suchou, a kteří podrobují kritice téměř každý příchod hráče, pokud se nejedná o N. Stanciu za 115 milionů Kč. Jen si přečtěte diskuze pod články po příchodech Hovorky, Provoda, Hory, Takácse atd... O tom, že se tu nadává na trenéra za to, že stavěl třeba Zmrhala a Hušbauera na úkor Baluty a MvB, že v letní přípravě tu panovala velká skepse vůči jeho schopnostem, že po remíze v Karviné nebo Opavě ho opět mnozí málem vyhazovali, ani nehovořím. Tohle je něco, co mi opravdu hlava nebere! Po historické sezóně, zisku double a ČF EL by si snad naše sportovní vedení zasloužilo mnohem více důvěry, úcty a respektu. Nemyslíte pánové JS, o-cabe, !!!Fačíne!!! a někteří další?

    Mohl bych pokračovat tím, co si tu musel dříve vyslechnout Souček, jak se v posledním roce opakovaně a předčasně odepisuje Škoda, že Traorého tu po jednom nepovedeném derby půlka lidí vyhazovala, že příchody Kúdely nebo Coufala byly prošpikovány místní mantrou "průměr nestačí" atd., atd... Ale bylo by to jen nošením dříví do lesa.

    Proč to vlastně celé píšu? Ne, není to proto, abych poukázal na to, že jsem měl ve většině případů pravdu, ačkoliv jsem šel názorově proti proudu a proti drtivé většině diskutujících (byť nebudu zastírat, že mě to samozřejmě těší). Hlavní důvod je ten, že mě neskutečně mrzí, že ačkoliv jako slávisté zažíváme naprosto fantastické období, o kterém někteří z nás možná ani nesnili, tak nálada a atmosféra okolo našeho milovaného klubu, ať už je to tady, na sociálních sítích nebo přímo na stadionu, tomu prostě neodpovídá! Pořád nějaké negace, hejt, nadávky, zpochybňování kvality hráčů, zpochybňování schopností vedení od Tvrdíka, přes Nezmara, až po Trpišovského a jeho realizační tým, při zápasech neustálé pořvávání sprosťáren na hráče, tvrdé názorové střety mezi fanoušky, různé konflikty atd., atd... Myslím, že všichni, kdo se takto vůči Slavii nebo na Slavii projevují, by se měli zamyslet, jestli tím svému klubu akorát neškodí, místo aby mu pomáhali.

    Žijeme SEN! Tak pojďme každý svým malým dílem přispět, aby tomu atmosféra a prostředí okolo našeho milovaného klubu odpovídaly.

    Díky všem, kteří ten elaborát přečetli celý:-).

    • Re: Zamyšlení...

      Hesmir (přítel SN)     před 23 dny 30.09.2019 16:30 |  
      1 0

      Pěkné, dokonce podložené. Jen dodám, že jsi zapomněl na to v jaké zemi toto píšeš :) K naší nátuře prostě patří brblat a hovno dělat. Vidíš to na výsledcích voleb, v hospodách, opakovaně v historii. Jediný validní a skutečný fakt a výsledek práce, na který bychom měli brát zřetel, je to co můžeš vidět a cítit. Když sem viděl tribuny proti MB, kolik bylo lidí? TO JE NÁZOR. Že brbleme? Hele, došlo 18TISÍC na Bolku, Bolku, jasný? Že je tady každý Mourinho neřeš. I počty příspěvků, uživatelů SN, atd. co roste je vizitka ŠPIČKOVÉ práce dnešní Slavie.

      • Re: Zamyšlení...

        Boss82     před 15 dny 08.10.2019 12:33 |  
        0 2

        Když mě právě ta česká nátura "brblat a hovno dělat", a že "je tady každý Mourinho", jak jsi výstižně napsal, nesmírně vytáčí:-)! Tudíž to občas nedokážu neřešit...

        Jinak samozřejmě souhlas s Tvým příspěvkem.

        • Re: Zamyšlení...

          Hesmir (přítel SN)     před 14 dny 09.10.2019 09:31 |  
          0 0

          Na tom se shodneme. Každý (ob)čas(to) nevydrží, ale tak nějak si dlouhodobě všímám nejen na této diskuzi, že když je "negativní", "kritický" příspěvek, tak ta odezva - odpor je tak silný, že v té tsunami se nakonec ztratí i ta kritika. Resp, nejde si nevšimnout, že k ní došlo, ale hůř se hledá. Kdyby se přešla "mlčením" nejspíš bych ten příspěvek ani nezaznamenal. Na stranu druhou je to právo a výsada diskuze, od toho tu toto médium je. Já třeba posledně citoval z Cimrmanova Blaníku, když sem si rval vlasy nad spálenýma šancema Masa a Teclíka. A souhlasím tak vlastně s oběma tábory - k většímu prosazení se v Evropě je potřeba takové situace řešit lépe (lepší hráči?), současně na FL máme nadstandardní kádr. Užívejme si to, a ať to dlouho vydrží. Ještě aspoň dva zápasy s nulou prosím :))

          • Re: Zamyšlení...

            Boss82     před 13 dny 10.10.2019 12:15 |  
            1 2

            Já myslím, že ona je kritika a kritika. Jedna věc je napsat např., že S. Tecl zatím není po zranění ve formě a nejde mu to, že P. Olayinka se v určité části sezóny hledal, že ten a ten hráč má určité nedostatky, že se někomu nepovedl zápas, že vyřešil určitou situaci špatně atd.... To je rozumná konstruktivní, kritika, proti které většina lidí nic nenamítá. Ale pak je tu kritika agresivní, stupidní a často ničím nepodložená, např.: "Olayinka je hrozný provar, dřevák, který neobejde ani kužel.", "Kolář není brankář pro Slavii, máme v bráně hroznou slabinu.", "Hušbauer nestačí na zlepšující se Slavii a nemá na Evropu, musíme se ho zbavit.", "Hovorka je sparťan a mrňavý průměrák, v žádném případě nebrat!", "Kůdela, Frydrych a Hovorka nemají na Slavii, potřebujeme pořádné stopery." atd., atd.... Já bych to snad ani nenazýval kritikou, jsou to v podstatě takové ubohé výkřiky do tmy, urážky hráčů, nesmyslné odsudky a ničím nepodložené hospodské kecy. To je to, co mě vytáčí, a projevují se tak většinou stále do kola ti samí.

            Vrcholem pak je navážení se do J. Trpišovského (nejlepšího trenéra v historii Slavie a jednoho z nejlepších trenérů v historii českého fotbalu), ze kterého tu občas pár NUL (Fačín, občas JS a pár dalších) dělá amatérského diletanta. A to je prostě k zblití!

            Taky mě trápí, že takové tutovky, jako jsme měli proti Dortmundu, zahodíme. Taky mě trápí, že se stále ne a ne pořádně chytit žádný z našich útočníků. V tom s Tebou zcela souhlasím. A jasně, vždycky můžeš mít o něco lepší hráče, kteří by ty situace řešili zase o něco lépe. Ale když si uvědomím, jak OBROVSKÝ posun jsme za poslední 4 roky udělali, podívám se na počet trofejí, které jsme za tu dobu nasbírali, mrknu se na aktuální tabulku a vybavím si výborné zápasy s TOP kvalitou v nejlepší soutěži světa, tak si vždycky řeknu: "Nebuď nenažranej, važ si toho, kam to Slavia dotáhla, a užívej si to." A to samé radím i ostatním.

            Ano, byla by to paráda, kdyby Ondra vymazal z historických tabulek Čecha:-)! Snad to vyjde.

SN na Facebooku

Oficiální Facebook žen