Fanoušci Slavie

Rožďalovice se (ZASE) hlásí

Je tu červenec, jeho třetí sobota a s ní i pou? (v tomto kraji se někdy říká jen "pout") v městečku mezi Jičínem a Nymburkem, Rožďalovicích.

Při setkání odboček v Třebové nebyli sice v turnaji nejúspěšnější, je to jen sport, náhoda a bůhvíco další. Ale byli nejvíce vidět. V tom dobrém slova smyslu. V tom nejlepším slova smyslu. A jako jediní přivezli 2 manšafty - A a B... Protože právě oni nepatří mezi "uslintané strejce" - omlouvám se každému, koho tento výraz urazí; pomalu i já mezi ně patřím, protože se čas od času obracím více k minulosti než přítomnosti. Rožďalovičtí jsou ale partou fyzicky, duševně i jinak mladých lidí, kteří umějí, chtějí a znají, jak Slavii propagovat! A jejich další velkou akcí je místní derby Slavia-Sparta v rámci poutě. Jsou to fajn lidi. SLÁVISTI! Sobotní odpoledne v Rožďalovicích patří zase jim. Nám všem!!! Nemáte-li zatím program, přijeďte! Autem to není daleko, vláčky fungují až do pozdních večerních hodin! Budou Vás vítat! Rádi Vás zde uvidí! Dobro došli! Na shledanou!!! Michal Dobiáš, jednatel výboru FO-odboru přátel Slavie

Komentáře (3)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Rožďalovice se (ZASE) hlásí

    mpik     před 21 lety 15.07.2003 19:42 |  
    0 0

    Porad nevim co to jsou ty odbocky....

    • Re: Rožďalovice se (ZASE) hlásí

      (host)     před 21 lety 16.07.2003 08:45 |  
      0 0

      Jednoduše řečeno - odbočky jsou samostatné kluby fanoušků (většinou organizovaných pod Odborem přátel-fotbalovým oddílem, což je i nadále největší občanské sdružení fanoušků Slavie), kteří se podle místa bydliště popř. nějakého zájmu autonomně organizují. Jak jsem již psal, vychází to z tradice, kdy Slavii bylo nejhůře (1964) a i touto cestou šel sice skromný, ale vždy vítaný tok peněz do Slavie (tehdy 20 000 Kč byl třeba pěkný peníz i na koupi hráče...). Takže: odbočka je terminus technicus pro organizovanou skupinu přátel - členů FO-OP z určitého místa. Přijeď do Rožďalovic, uvidíš! Rád si s Tebou popovídám - patřím k těm, kteří se snaží hledat nové formy slávistického žití a soužití!!!

      M.Dobiáš

      • Re: Rožďalovice se (ZASE) hlásí

        mpik     před 21 lety 18.07.2003 11:09 |  
        0 0

        Děkuji za podrobné vysvětlení, ani jsem nevěděl, že něco takového existuje a to mi je 28, Slavii fandím odmalička a na většinu zápasů chodím. Co je programem té akce v Rožďalovicích? Na živo to bohužel nemohu zjistit, jsem tento víkend na kole po jižních čechách, ale zajímá mne to.
        Ahoj Martin P.