Fortuna liga

V sobotu začíná liga

Již tuto sobotu se otevírají brány nového ročníku Gambrinus ligy. Slavia zahájí sezonu doma proti Viktorii Žižkov od 17:15.

První zápas je vždy důležitý, to ví i Patrik Gedeon. "Chceme první zápas zvládnout, podle toho se bude vše vyvíjet." V jiném dnešním článku už byla zmínka o tom, že někteří hráči nenastoupí, proto by nakonec sestava neměla být moc odlišná od té, kterou jsme viděli na jaře. Skoro všichni noví hráči mají nějaké zdravotní potíže, a tak jedinou šanci má Pavel Fořt, který však pravděpodobně nastoupí až ve druhém poločase. A jak bychom tedy mohli nastoupit?

Brankář:
Radek černý - Asi nemá cenu debatovat, je to jasná jednička a dobře mu bude sekundovat Matúš Kozáčik.

Obrana:
Lukáš Došek - Pravá strana bude jeho i v této sezoně, má ji snad předplacenou. Na jeho straně však někteří mohou naskočit, ale proti Žižkovu určitě ne.
Adam Petrouš - To je jistota. Kdyby nenastoupil, bylo by to jen kvůli zranění.
Radek Bejbl - V závěru jarní sezony se na tomto postu zabydlel a nepustil tak do hry Müllera, na soustředění se dvojice Petrouš-Bejbl ještě více sehrávala, takže nemá cenu diskutovat.
Tomáš Hrdlička - Toto je jeho post, i když zde občas nastupoval Skácel, ten však nastoupí v záloze. A Müller by na této straně nenastoupil, proto Hrdlička bude hrát.

Záloha:
Karel Piták - V Poháru čMFS nastoupil ve druhém poločase jako posila a hned se to projevilo ve zkvalitnění hry. Proto není pochyb, že nastoupí i v sobotu.
Richard Dostálek - Asi nemá cenu komentovat, jasná záležitost.
Patrik Gedeon - Úplně stejná záležitost jako u Dostálka, je to klíčový hráč.
Rudolf Skácel - Sice jsem původně předpokládal, že by nemusel nastoupit, ale poté, co jsem se na tiskovce dozvěděl, že Lukeš nebude hrát, tak bylo jasné, že Ruda Skácel nastoupí.

Útok:
Evandro Adauto - V přípravě nejlepší střelec, na jaře přibržděn v rozletu, takže teď bude moci pokračovat, o jeho pozici v základní sestavě teď nelze debatovat.
Pavel Kuka - Konečně by mohl opět nastupovat v základní sestavě, pokud nebude mít zdravotní problémy. Navíc při neúčasti Tomáše Doška se nedá očekávat, že by nastoupil v základu Pavel Fořt, nic proti němu, ale ještě se potřebuje zlepšit.

Tak jsem to trochu rozepsal, kdo by mohl nastoupit a proč, teď tu sestavu napíšu v klasickém zobrazení:
černý - L.Došek, Petrouš, Bejbl, Hrdlička - Piták, Dostálek, Gedeon, Skácel - Adauto, Kuka

Pojďte se v sobotu sami na vlastní oči přesvědčit, kdo nastoupí, jak budeme hrát po letní přestávce. A neděste se tím, jak jsme hráli v poháru čMFS, tam nastoupil úplně jiný tým. Jsme silní a Žižkov to pocítí.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)