Domácí pohár

Slavia - Zlín 3:1

Slavia porazila v osmifinále MOL Cupu Zlín 3:1 brankami Horského, Madsena a Olayinky z penalty. Ve světle aktuálních zpráv však nepůsobí zrovna příjemným dojmem fakt, že sudí Petřík skandálně nevyloučil Ekpaie za faul z pozice posledního hráče a vítězná branka padla zřejmě po ofsajdu Traorého.

Trenér Jindřich Trpišovský postavil dle očekávání sestavu především z hráčů, kteří nepatří v posledních týdnech do základní sestavy, v některých případech však ze známých důvodů neměl příliš na výběr, a tak na stoperech nastoupili opět Ousou s Kačarabou a na levém beku Oscar. Na pravé straně pak vytvořili dvojici Ubong Ekpai jako obránce a Filip Horský jako záložník, ve středu zálohy hráli Traoré, Samek a Madsen, o ofenzivu se starali zleva Plavšič a na hrotu Lingr. Utkání pro Slavii začalo šokem, Ousou nerozehrál dobře, hosté se zmocnili míče, Poznar zvolnil Tkáče, který neměl problém poslat míč do sítě - 0:1! Naštěstí slávisté nečekali dlouho na vyrovnávací branku, po nedobře rozehraném rohu se udrželi kolem pokutového území, Samek s Madsenem zakombinovali na levé straně, Samek prošel do vápna, naservíroval míč Horskému, který se nemýlil a vstřelil svůj první gól za A tým Slavie - 1:1. V sedmnácté minutě měli zase šanci hosté, Kačaraba dost komicky chyboval a nechal míč pro Poznara, který prudkou pumelicí vyprášil Mandousovi rukavice. O dvě minuty později utekl Ekpaiovi Reiter, pravý bek Slavie jej stíhal, před vápnem se jej snažil tělem odstavit, ale v pádu Reitera jasně fauloval, sudí Petřík však nepochopitelně nepískal a místo červené karty Ekpaiovi udělil žlutou Reiterovi za protesty. Tady rozhodčí, který už v předchozím průběhu několik sporných situací posoudil v neprospěch hostů, zcela jednoznačně Slavii pomohl a soupeře výrazně poškodil. V 29. minutě Samek krásným pasem poslal míč za obranu na Ekpaie, ten poslal skvělou přihrávku na zadní tyč, kde však neskutečně ve vyložené šanci promáchl Horský. Horský spálil i další šanci Slavie, když po dobré práci Ekpaie s Lingrem z rohu malého vápna minul vzdálenější šibenici. Strhnout vedení na stranu Slavie mohl i Traoré, po centru zprava však z voleje přestřelil. V nastaveném čase ještě Horský dal míč do dobré pozice na straně Plavšičovi, ten odcentroval a Madsen hlavičkou olízl tyčku. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Do druhé půle žádný z týmů nestřídal. První šanci druhé půle měli slávisté po faulu Tkáče na postranní hranici vápna, ale centr z přímého kopu neznamenal nebezpečí a Oscarova střela z hranice vápna nebyla vůbec nebezpečná. O chvíli později sehráli slávisté pěknou akci, dostali se do vápna, tam Oscar zřejmě do ofsajdu nahrával Traorému, ten on brankové čáry vracel do malého vápna a po odrazech od dvou hráčů Zlína míč ťukl do sítě Madsen - 2:1, ale šlo o branku s hořkou příchutí a hosté se zřejmě oprávněně hodně zlobili na asistenta i hlavního rozhodčího. Nepřítomnost VARu však znamenala, že se situací již nemohli nic udělat. Slávisté po vstřelené brance zápas kontrolovali, poslali do hřiště postupně čerstvé hráče obvyklé základní sestavy zatímco hosté střídali mladšími hráči bez valných ligových zkušeností. O několik dobrých příležitostí připravily slávisty ofsajdy, Stanciu střílel z 25 metrů nad bránu. V závěru zápasu Stanciu pumelicí doslova sestřelil Vraštila, který byl tak otřesen, že nemohl pokračovat ve hře. A možná právě on na hřišti chyběl, když dostal míč střídající Olayinka za obranu, šel sám na Šišku, udělal mu kličku a spadl, i když o podílu Šiškovy viny na Olayinkově pádu by se dalo také dlouze diskutovat. Sudí Petřík odpískal penaltu a udělil brankáři hostů žlutou kartu. Penaltu proměnil sám Olayinka a uzavřel skóre zápasu na 3:1. Slavia tak bude hrát na jaře čtvrtfinále MOL Cupu, z průběhu zápasu však ve světle zpravodajství posledních dní určitě nemůže mít radost.

4. kolo - Středa 15. 12. 2021 17:00

MOL Cup, 2021/2022
3 - 1
1 - 1
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

9. Filip Horský
53. Mads Emil Madsen
90. Peter Olayinka (pen)

FC Zlín
FC Zlín

2. Tkáč

Komentáře (390)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé