Evropská liga

Los Evropské ligy: AS Řím, Šerif Tiraspol, Servette Ženeva

Ve 13:00 proběhl v Monaku los základních skupin Evropské ligy. Slavia byla nasazena do druhého koše a los určil její soupeře takto: AS Řím, Šerif Tiraspol, Servette Ženeva. Slavia začne v Ženevě, následují zápasy doma s Tiraspolem, v Římě a doma s AS Řím, v Tiraspolu a poslední zápas v půlce prosince doma se Servette.

Slavia byla vylosována do skupiny G s AS Řím. Ze třetího koše jí byl vylosován za soupeře Šerif Tiraspol a ze čtvrtého koše švýcarský tým Servette Ženeva.

Termíny zápasů:
21. 9., 18:45 Servette Ženeva - Slavia
5. 10., 21:00 Slavia - Šerif Tiraspol
26. 10., 21:00 AS Řím - Slavia
9. 11., 18:45 Slavia - AS Řím
30. 11., 21:00 Šerif Tiraspol - Slavia
14. 12., 18:45 Slavia - Servette Ženeva

Před losem:

V prvním koši se těžko hledají hratelní soupeři. S mnoha kluby z prvního koše se Slavia už v nedávné minulosti utkala, jde o AS Řím, Ajax, Villarreal, Leverkusen a Rangers. Ve třetím koši je největším strašákem Brighton, těžkým soupeřem by jistě byl i Freiburg nebo belgický Royal Union. V posledním koši je mix papírově velmi hratelných týmů jako Bačka Topola, Aris Limassol nebo Häcken, s nepříjemnými týmy jako AEK, Panathinaikos nebo Raków.

1. koš: West Ham, Liverpool, AS Řím, Ajax, Villarreal, Leverkusen, Atalanta, Rangers
2. koš: Sporting, Slavia, Rennes, Olympiakos, Real Betis, LASK, Marseille, Karabach
3. koš: Molde, Brighton, Tiraspol, Royal Union, Freiburg, Sparta, Maccabi Haifa, Sturm Graz
4. koš: Toulouse, AEK Athény, Bačka Topola, Servette, Panathinaikos, Raków, Aris Limassol, Häcken

Los bude probíhat tak, že se z každého koše budou postupně losovat týmy a zařazovat do abecedně prvních dostupných skupin. Týmy ze stejných zemí se v jedné skupině potkat nemohou. Důležitým faktorem při losu bude párování klubů. Základní skupiny jsou rozděleny na červené (A-D) a modré (E-H). Pokud jeden klub daného páru byl nalosován do jedné barvy, druhý klub musí být automaticky zařazen do druhé barvy.

Páry, které ovlivní los Evropské ligy jsou následující:
West Ham - Liverpool, AS Řím - Atalanta, Villarreal - Real Betis, Leverkusen - Freiburg, Slavia - Sparta, Rennes - Marseille, Olympiakos - Panathinaikos, LASK - Sturm Graz

Komentáře (262)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé