Evropská liga

AS Řím - Slavia 2:0

Slavia hrála třetí zápas základní skupiny Evropské ligy na stadionu AS Řím. Domácí dali dva góly v úvodu a utkání pak bez problémů dovedli do vítězného konce.

Realizační tým tentokrát naordinoval týmu rozestavení 3-4-2-1, ve stoperské trojici nastoupili Holeš, Ogbu a Vlček, na krajích hřiště Douděra a Dumitrescu a pod hrotem van Burenem hráli Masopust a Schranz.

Slavia vstoupila do očekávaného zápasu v Římě nejhorším možným způsobem. Holeš ztratil míč před vlastním vápnem, El Shaarawy posunul míč na Boveho, který měl spoustu času na střelu před vápnem. Využil toho dokonale a trefil růžek Mandousovy branky - 1:0 pro AS. Pražané byli rychlou brankou zaskočeni. Když se zdánlivě oklepali a vyrovnali hru, tak v 16. minutě El Shaarawy opět obehrál Holeše, vyslal za obranu Lukakua, který z mírného úhlu zakončil nekompromisně pod břevno - 2:0. Hra pak byla opticky vyrovnaná, což vyhovovalo domácím, kteří bezpečně kontrolovali vedení a nepouštěli Slavii do žádných šancí. Ve 30. minutě po rychlém brejku střílel aktiví El Shaarawy, ale jeho nepříliš razantní střelu v klidu pokryl Mandous. Ve 33. minutě přišla první šance slávistů. Schranz dobře pronikl do vápna, pak přenechal míč Oscarovi, který měl míč pod sebou, a nedokázal tedy dát střele větší razanci, aby překvapil Svilara. Ve 36. minutě udělal chybu i Mandous, který špatně rozehrál. Lukaku se už už dral do tutovky, když dokázal míč skvěle odpravit v poslední chvíli Ogbu. Hráči AS pak také ztratili míč před vlastní brankou, Oscar nabil Van Burenovi, proti jehož skákavé střele zakročil s vypětím všech sil domácí brankář. Pěknou patičkou pak začal náš brejk Masopust, Van Buren ale situace prováhal a nic z toho nebylo.

Víc se v první půli nestalo a domácí favorit mohl jít do šaten spokojen. Slavia mu dvě branky sama nabídla, AS pak v poklidu kontrolovalo průběh zápasu.

Trenér Trpišovský nemohl být spokojen a o pauze logicky střídal. Místo Masopusta vyběhl na hřiště Jurásek. Slávisté se pokusili do druhé půle vstoupit aktivně. Po průniku Van Burena ale pokazil nadějnou situaci špatným centrem Dumitrescu. Snahu Slavie ale domácí rychle otupili a zápas se vrátil do kolejí z první půle. V 60. minutě pálil Lukaku z hranice vápna zhruba o metr vedle tyče. O minutu později se Cristante dostal narážečkou sám před Mandouse, kterého se pokusil lobovat. Náš brankář ale míč zachytil a zachránil Slavii od další inkasované branky. Při další akci byl už po střele El Shaarawyho ze střední vzdálenosti překonán i on, zachránilo ho ale břevno! Zápas v tu dobu dostal grády, na druhé straně vyslal Jurásek do tutovky Schranze, ten ale tváří v tvář brankáři trestuhodně přestřelil! Tempo pak opět opadlo. Náš realizační tým se pokusil oživit hru dalšími střídáními, ale zápas se už spíše jen dohrával. V nastaveném čase se pak ještě Belotti prohnal kolem Vlčka, Mandouse ale z úhlu nepřekonal.

Slavia tak v Římě favorizovanému AS podlehla 0:2. Branky mu vlastními chybami sama nabídla v úvodu zápasu, domácí pak průběh utkání kontrolovali a bez problémů ho dotáhli do vítězného konce. Nejlepší zprávou večera tak z hlediska Slavie byla remíza konkurentů Tiraspolu a Ženevy.

3. - Čtvrtek 26. 10. 2023 21:00

Evropská liga, 2023/2024
2 - 0
2 - 0
AS Řím
AS Řím

1. Bove
17. Lukaku

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

Komentáře (398)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé