Evropská liga

Šerif Tiraspol - Slavia 2:3

Slavia získala v Tiraspolu cenné vítězství, když v nastavení rozhodl z penalty Tijani.

Trenérský tým, který se na místě musel obejít bez indisponovaného Jindřicha Trpišovského, postavil ofenzivně laděnou sestavu v rozestavení 3-5-2. Kapitánem byl tradičně Jan Bořil. Domácí Šerif se pak musel obejít bez dvou vyloučených hráčů z předchozího utkání. Odčinit prohru z Edenu 0:6 se domácí pokusili v rozestavení 4-5-1 a s jediným hráčem moldavské národnosti v základní sestavě.

Sešívaní začali na chabě zaplněném stadionu dobře. Po centru Douděry se míč ve vápně odrazil k Masopustovi, který chytře nabil na hranici vápna Zafeirisovi. Norský středopolař vypálil dobře, ale překonaného Kovala zachránila tyč! V 15. minutě sklepl dobře dlouhý míč Van Buren na volej Jurečkovi, jehož prudkou střelu dokázal Koval vytěsnit na roh. Následně se ještě zkoumala teč rukou ve vápně a hlavní rozhodčí byl dokonce zavolán k monitoru. Situaci ale jako penaltovou neposoudil. Slavii to příliš mrzet nemuselo, protože brzy skórovala i bez pokutového kopu. Bořil ze strany centroval do kapsy mezi obranu a brankáře a Jurečka dokázal pohotovou patičkou rozvlnit síť! Červenobílí pak diktovali tempo hry a domácí hráči se za půlku dostávali jen sporadicky, přičemž Mandouse neohrožovali. Ve 37. minutě mohl vedení zdvojnásobit Dumitrescu, ale po skvělém centru Van Burena bohužel jenom nechal zblízka vyniknout brankáře. Slavia za to byla potrestána v samotném závěru první půle. Po standardce z hloubi pole dokázal nejvýš vyskočit Tovar, který umístěným míčem k tyči nedal Mandousovi šanci zasáhnout.

Pražané začali aktivně i druhou půli. Zafeiris z mírného úhlu pálil ve vápně jen vedle, na centr Provoda pak o decimetry nedosáhl před prázdnou brankou Bořil. Bohužel udeřilo paradoxně podruhé na druhé straně. Ankeye na straně přesprintoval Ogbua a přihrál Mbekelimu do vápna. Toho jen stínil Dumitrescu, takže ofenzivní hráč soupeře neměl problém v jasné pozici trefit poloodkrytou branku - 1:2 z pohledu Slavie. Po hodině hry mohl po dobré přihrávce Provoda srovnat Douděra, ale jeho zakončení jen lízlo břevno. Trenéři se pak pokoušeli o změnu do závěru, když vystřídal Wallem Dumitresca a později i Chytil s Tijanim Jurečku s Van Burenem. V 77. minutě byl před vápnem faulován Zafeiris a tentýž hráč pak přímý kop trefil přes zeď krásně k tyči - 2:2! Závěr byl vypjatý a na hřišti se odehrálo několik menších potyček. Když se zdálo, že vše směřuje k remíze, tak předvedl zkrat Artunduaga, který nesmyslným skluzem sestřelil ve vlastním vápně Provoda. Nařízenou penaltu pak prudkou ranou k tyči proměnil střídající Tijani a zajistil Slavii cennou výhru 3:2! Ta má o to sladší příchuť, protože konkurenční AS Řím jen remizovalo v Ženevě 1:1. Slavia má tak před posledním zápasem na dosah senzační 1. místo ve skupině.

5. - Čtvrtek 30. 11. 2023 21:00

Evropská liga, 2023/2024
2 - 3
1 - 1
FC Šeriff Tiraspol
FC Šeriff Tiraspol

45. Tovar
56. Mbekeli

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

19. Václav Jurečka
78. Christos Zafeiris
90. Muhamed Tijani (pen)

Komentáře (366)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé