Fortuna liga

Slavia - Jablonec 4:3

Slavia urvala výhru 4:3 s Jabloncem až v nastaveném čase. Dvěma góly se blýskli Wallem a Jurečka.

Trenér Trpišovský vsadil na osvědčenou sestavu, a tak zimní posily Zima  a Zmrzlý zůstaly v úvodu na lavičce. Ani tam nebyl Zafeiris, kterého z dnešního zápasu vyřadily zdravotní problémy.

Hned v 1. minutě se dral do zakončení hlavou Wallem, protihráč před ním ale zvládl míč odvrátit. Tentýž hráč se dostal za obranu ve 3. minutě a pohotově levačkou propálil Hanuše mezi nohy! Raketový jarní start Slavie! Jablonec ale odpověděl stejnou mincí, když Vakho pohodlně doklepl míč do prázdné branky po přesné přihrávce z levé strany našeho vápna. Divoký úvod zápasu pokračoval, když pálil Provod z hranice vápna. Střela mu ale nesedla a skončila mimo. Po centru aktivního Wallema pak míč v těžké pozici tečoval Jurečka zhruba o metr vedle branky! Nesmírně zajímavý zápas pokračoval, když se do přesného centru Masopusta položil Wallem a svou druhou dnešní brankou překonal Hanuše - 2:1 pro Slavii! V 15. minutě to ale bylo již 2:2, když přetažený centr uklidil za Mandouse trestuhodně neobsazený Chramosta. Ve 22. minutě mohli sešívaní dokonce prohrávat. Mandous pokazil rozehrávku a pohotovou střelu do odkryté branky zvládl vyrazit jen konečky prstů! Gólové hody pokračovaly i nadále! Chytil skvěle udržel míč a následně nahrál Jurečkovi do vyyložené pozice, kterou náš nejlepší střelec nepohrdl - 3:2! Po centru Wallema pak akrobaticky nůžkami pálil Chytil, ale branku minul. Další přesný centr skvělého Wallema trknul Chytil těsně vedle, Hanuš se za míčem jen ohlédl. Další branka Jurečky nebyla ve 37. minutě uznána pro ofsajd. Do šaten se tak šlo za málo vídaného poločasového stavu 3:2.

Trenér Trpišovský v poločase nereagoval střídáním a naše katastrofální obranná hra pokračovala i ve druhé půli. Hned ve 48. minutě jsme dostali jako přes kopírák stejný gól jako na 1:1, když tentokrát do prázdné branky zakončoval Martinec. Pokračovalo se tak za nerozhodného stavu 3:3. V 54. minutě mohlo být ještě hůř, když se za obranu dostal Chramosta, skvělým návratem ale zvládl šanci uhasit Ogbu. V 58. minutě mohla jít do vedení opět Slavia, ale ve vyložené šanci hlavou selhal Jurečka, když míč trefil špatně a Hanuše nijak neohrozil. Červenobílí pak působili opařeným dojmem a do jejich hry se dostala spousta nepřesností. Jablonec byl sice pod územním tlakem, ale šance z toho nebyly. Trenér Trpišovský se snažil reagovat trojím střídáním - za Provoda, Wallema a Masopusta přišli na hřiště Van Buren, Zmrzlý a Schranz. V 74. minutě přišla v té době naše ojedinělá šance, ale Chytil míč před prázdnou brankou netrefil. Je však třeba říct, že Van Burenova přihrávka byla spíše ostrým nástřelem. Blízko ke gólu měl v 85. minutě i Jurečka, ale na zpětnou nahrávku před Hanuše těsně nedosáhl. Po rohu v 89. minutě se k hlavičce dostal střídající Tijani a smolně trefil tyč! V závěru přeci jen přicházely i šance, kýžený gól ale zatím nikoliv. V nastaveném čase pak po dalším rohu hlavičkoval těsně vedle i Ogbu. Do třetice už to ale vyšlo! Ševčíkův prodloužený rohový kop dostal do branky Jurečka! V Edenu tak v 97. minutě vypukla euforie z cenné "last minute" výhry! Nepřesvědčivý výkon je ale zdviženým varovným prstem na startu jara.

Ohlasy trenérů jsme převzali z oficiálního webu ligy:

Jindřich Trpišovský (Slavia): "Zajímavý zápas hned od třetí minuty. Pak jsme hned dostali gól na 1:1, který nás trochu znejistěl a Jablonci pomohl. První půli jsme odehráli velmi dobře dopředu, v pohybu, dali jsme tři góly. Všechno bylo dobré kromě defenzivy, dostali jsme dva góly. Ať už z našich chyb, zároveň velice dobrým provedením od Jablonce. První půle měla velice dobré tempo, pět gólů. Ve druhé půli se stalo přesně to, co jsme nechtěli. Chtěli jsme do toho dobře vstoupit a snažit se přidat další gól. Místo toho jsme dostali skoro stejný gól, jako byl ten první. Nepamatuju si, kdy naposledy jsme doma dostali tři branky. Pak šel náš výkon dolů. Pomohli nám střídající hráči, po sérii neproměněných šancí se nám podařilo rozhodnout ze standardní situace. Musíme poděkovat fanouškům, kteří nás hnali do posledních vteřin. Udělali peklo při tom posledním rohu. Pro diváky zajímavý zápas s velkou kvalitu. My jsme si ho udělali složitějším, než jsme měli. Takové vítězství je pro tým možná lepší než v klidu vyhrát."

Radoslav Látal (Jablonec): "Hlavně v začátku jsme udělali individuální chyby, dvě z nich Černák. Chtěli jsme nastoupit s rychlostními typy, proto jsme mu dali šanci, i když v přípravě toho moc nenahrál. Chtěli jsme hrát otevřenou partii a zlobit Slavii brejky. Cením si toho, že když jsme prohrávali, tak jsme se pokaždé zvedli a vyrovnali jsme. To samé na začátku druhého poločasu, kdy jsme se znovu dostali do hry krásnou akcí na 3:3. Jak jsme dali ty góly, to byla naše taktika - dostat míče za obranu. Konec zápasu už nebyl z naší strany tak dobrý, protože jsme hodně lepili sestavu. Dohrávali jsme na stoperu s dvěma defenzivními záložníky Hübschmanem a Součkem. Už to bylo složitější. Slavia nás zmáčkla, nastřelila tyčku. Bohužel jsme nezvládli jednu standardní situaci na konci a neodvážíme si ani bod. Člověk má v tu chvíli pocity beznaděje. Jakmile rozhodčí pískl konec, odešel jsem do kabiny. Potřeboval jsem být chvíli sám."

20 - Neděle 11. 02. 2024 18:00

Fortuna liga, 2023/2024
4 - 3
3 - 2
SK Slavia Praha
FK Jablonec
FK Jablonec

5. Vakho
14. Chramosta
48. Martinec

Komentáře (557)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé