Fortuna liga

Karviná - Slavia 0:3

Po blamáži ve Zlíně se Slavia vrátila na vítěznou vlnu v Karviné, kde do dvacáté minuty skórovala vlastní brankou Memiče a Chytilem. V závěru přidal třetí branku debutující Malick Diouf, mnoho dalších šancí zůstalo nevyužito, ty vyložené spálili Ševčík a Zmrzlý.

Trenér Trpišovský opět zatočil sestavou. Tentokrát se do ní vrátili Holeš s Douděrou, Jurečku nahradil Schranz a vůbec poprvé za Slavii v soutěžním zápase nastoupil Malick Diouf. Domácím chyběl stabilní obránce Bederka. Oba týmy nastoupily ve světlých kombinacích dresů, Karviná hrála v bílé barvě, Slavia ve venkovní mintové sadě dresů, což minimálně divákům značně stěžovalo orientaci. Ve třetí minutě fatálně chyboval Mandous, kterému při rozehrávce přihrál Zima, Mandous váhal s odkopem a napálil míč do presujícího Viníciuse, míč naštěstí skončil mimo bránu. Pak Žák fauloval Holeše za žlutou kartu. Slavii nefungovala rozehrávka zezadu a dlouho se nemohla dostat s míčem k bráně soupeře. Naopak Karviná měla během prvních deseti minut dva nebezpečné centry do vápna ze standardních situací. Po špatné čtvrthodině šla zničehonic Slavia do dvoubrankového vedení. Nejprve využila standardní situaci, po které centroval do vápna Schranz, mezi Wallemem a Dioufem odrazil míč do vlastní sítě Memič. A hned po rozehrání byli domácí nepřesní, míč odehrál Douděra přesně k Chytilovi, který šel najednou sám na Holce a prostřelil jej - 0:2. Po dvou vstřelených brankách byl výkon Slavie kontrolovaný. Soupeř se do šancí prakticky nedostával a slávistům nemuselo vadit, že oni také žádné šance neměli. To se změnilo po půlhodině hry. Nejprve sice chyboval u vlastního vápna Zima, Vinícius ale z úhlu střílel jen slabě. Pak přišlo několik velkých šancí Slavie. Za obranu dostal míč Wallem, připravil tutovku pro Schranze, kterého se štěstím vychytal Holec. V další tutovce nahrával Schranz do vápna úplně volnému Oscarovi, který na míč nedosáhl snad jen o deset centimetrů. Po rohovém kopu hlavičkoval dobře Zima, Holec míč vyrazil. Chytil ve 40. minutě střílel z obtížné pozice mimo. Obrana Karviné dělala mnoho nevynucených chyb a pouštěla slávisty do dalších zajímavých situací, Ševčík přihrál do vápna Holešovi, který z první hledal další spoluhráče, ovšem míč byl tentokrát zablokován. V poločase Slavia vedla nakonec zaslouženě 2:0, přestože v úvodu nehrála příliš dobře.

Do druhé půle poslali domácí Akinyemiho místo Ezeha. V první zajímavé situaci druhé půle dostal Chytil míč do vápna od Wallema, Traoré Chytila zahodil k zemi a ještě mu přilehl nohu. Situace se zkoumala, VAR ale faul nenašel. Chytil bolestivé zranění rozchodil a vrátil se do hry. V 58. minutě se zase do šance dostali hráči Karviné, v nejlepší pozici byl Budínský, ale nevystřelil a přihrávkou nenašel žádného spoluhráče. V 65. minutě šli slávisté tři na dva, Wallem však akci zazdil, nepřihrál ani nevystřelil. Vzápětí šla ze hry celá ofenzivní trojice, místo ní přišli na trávník van Buren, Tijani a Provod. V 72. minutě naběhl Malick Diouf na centr z hloubi pole od Douděry, hlavou mířil pěkně k tyči, ale Holec míč vyrazil na roh. Na druhé straně střílel Akinyemi poté, co mu míč připravil střídající Doležal, bránu naštěstí minul. Třináct minut před koncem vyslal Oscar do vápna van Burena, ten připravil stoprocentní tutovku pro Ševčíka, ten ale z první napálil míč jen do Holce! O dost lépe si ve vyložené šanci vedl El Hadji Malick Diouf. Krásně si naběhl za obranu, kam mu přesně poslal míč Tijani, a zkušeně poslal míč podél Holce do sítě - 0:3! V nastaveném čase ještě připravil šanci Tijanimu centrem van Buren, Tijani však trefil nízko letící míč ramenem místo hlavou a bránu daleko minul. Posledním dotykem zápasu pak spálil další stoprocentní šanci střídající Zmrzlý, ke kterému se dostal míč po centru Douděry a doteku van Burena. Zmrzlý však trestuhodně přestřelil bránu a zápas tak skončil pouze 0:3.

21 - Neděle 18. 02. 2024 15:00

Fortuna liga, 2023/2024
0 - 3
0 - 2
MFK Karviná
MFK Karviná

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

15. vlastní branka
16. Mojmír Chytil
80. El Hadji Malick Diouf

Komentáře (332)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé