Fanoušci Slavie

Naše ligové výsledky pohárovýma očima

V dalším článku z červenobílách listů si zhodnotíme naše vystoupení v loňské ligové sezoně z pohledu pohárových výsledků.

Jak známo, pohárové zápasy mají přesná pravidla, která určují postupující, tedy lepší mužstvo z dvojzápasu doma-venku. Podívejme se na naše výsledky v posledním ligovém ročníku tímto úhlem pohledu.

 

Plný zisk šesti bodů jsme zaznamenali pouze se dvěmi soupeři – Blšany a Zlínem (shodou okolností se jednalo o naše první dva soupeře na jaře).

 

čtyři body a tím i stále jasnou „pohárovou“ převahu prezentují výhrou a remízou výsledky s pražskou Viktorkou, Teplicemi (tam nás ale dlouho bude mrzet tolikrát zmiňovaná ztráta vyhraného zápasu), Brnem (zde zase mluvme o štěstíčku na naší straně) a Opavou.

 

Vyrovnanou bilanci ve formě prohry a výhry a tudíž tříbodovým ziskem pak máme s většinou ligových mužstev – Plzní, Ostravou, Příbramí, Olomoucí, Synotem, Libercem a českými Budějovicemi. „Pohárově“ jsme na tom byli lépe s Plzní, Příbramí a Ostravou, s ostatními celky byla bilance vyrovnaná. S Libercem a Olomoucí by však na tom byli lépe naši soupeři díky brankám vstřeleným na hřišti soupeře, naopak toto pravidlo by nahrávalo nám po duelech se Synotem. Vyrovnaná bilance výsledků 1:0 vychází ze soubojů s českými Budějovicemi, paradoxně byl tím vítězným vždy hostující celek. Stejně tak je tomu u zápasů s Jabloncem, kdy diváci neviděli za 180 minut jediný gól a tudíž si každé mužstvo připisovalo jen dva body. Negativní bilanci tak máme za remízu a prohru jen se Spartou.

 

Shrneme-li vše dohromady, máme ze dvou zápasů zisk šesti bodů, ze čtyř čtyři, ze sedmi po třech, z jednoho dva a z jednoho jeden. „Pohárově“ nás však přehrály jen tři celky – Sparta, Olomouc a Liberec, což do jisté míry vedlo ke čtvrtému místu, druhému nejhoršímu umístění v historii české ligy (některé noviny zapomněly na naši pátou příčku přede dvěma roky!).

 

Po dlouhé době se nestalo, že jsme s některým celkem nezabodovali (i se Spartou máme na kontě jeden bod), naopak šestibodové a čtyřbodové zisky bývaly v minulosti častější! Určitou kuriozitou jsou tři „obrácené“ bilance, kdy po prohře doma následovala výhra venku. Tyto případy nastaly v soubojích s Ostravou, českými Budějovicemi a Libercem!

 

článek připravil Dr. Michal Dobiáš

Komentáře (2)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Naše ligové výsledky pohárovýma očima

    PetCC     před 20 lety 01.09.2004 08:59 |  
    0 0

    I když mám statistiky rád, tak porovnávat kdo dal víc gólů na hřišti soupeře je trochu nesmysl. To bybylo zajímavější porovnat dlouhodobý trendy s jednotlivýmy týmy.

    • Re: Naše ligové výsledky pohárovýma očima

      Dobi     před 20 lety 07.09.2004 16:03 |  
      0 0

      Jsem rád, že Richi dává i veřejnosti čtoucí SN na odiv jiné slávistické tiskoviny. čBL jsou do jisté míry magazínem a snažíme se o jiný pohled než je obvyklý, co si lidé jinde třeba nepřečtou. Možná v kontextu článků a úvah běžných na SN vypadá toto zbytečně, ale proč si nepohrát takto s čísly????
      M.Dobiáš