Fortuna liga

Mladá Boleslav - Slavia 1:1

V dalším ligovém kole slávisté poprvé bodovali na hřišti soupeře, z Mladé Boleslavi si přivezli alespoň jeden bod.

Sestava: R. černý - L. Došek (57. M. Holeňák), M. Latka, R. Bejbl, J. Rychlík - K. Piták, P. Gedeon, M. Švec, M. Zbončák (90. L. Sedláček) - P. Fořt (46. S. Vlček), E. Adauto da Silva

Lavička: M. Kozáčik, J. Chleboun

Góly: 67. K. Piták

Slávisté přijeli do nedaleké Mladé Boleslavi s jasným cílem získat konečně tři body ze hřiště soupeře a navázat tak na dobrý výkon proti Brnu. Opět v přímém televizním přenosu. Pomoci jim k tomu měla dvě nová jména – Vlček se Zbončákem. Druhý jmenovaný se dostal i do základní sestavy, bohužel na úkor Lumíra Sedláčka, takže většinu standardních situací dnes musel zahrávat Adauto. Na soupisce chyběl kvůli zranění Pavel Kuka.

Snaha o bodový zisk byla překvapivě vidět hlavně na domácích. Slávisté předváděli  již po několikáté letos tragický výkon, k ohrožení soupeře se prakticky nedostávali. Naopak domácí měli šancí dostatek a celkově byli lepším týmem. Krátce před přestávkou zaslouženě rozvlnili sí? za zády Radka černého. Naštěstí se jim to povedlo v první půli jen jednou. Slávisté ohrozili branku soupeře jen jednou, když Latka málem vyrovnal na konci prvního poločasu. Při standardní situaci trefil však jen břevno.

Do druhé půle naskočila další nová posila sešívaných, nevýrazného Fořta nahradil Vlček. Žádný výrazný efekt to však nemělo. I v tuto chvíli byli domácí nebezpečnějším týmem. Kousek chyběl k další brance. čekal jsem od trenéra Csaplár nějaký ofenzivní tah, ale překvapil mě nasazením uzdraveného Holeňáka, který se postavil do středu záložní řady a Švec si zahrál na místě pravého beka místo L. Doška. Slavii dostal do hry až Karel Piták, který sám levačkou zakončil svou individuální akci, když potrestal chybnou rozehrávku soupeře. Hra červenobílých se v té době zvedla, velkou šanci spálil později Zbončák. Byl ještě dostatek času a Slavia měla ještě jedno střídání. Přál jsem si brzký příchod Sedláčka, ale trenér mě nevyslyšel, poslal ho na hřiště až třicet vteřin před koncem. Na výsledku se tak již nic nezměnilo, remíza může spíše mrzet domácí, pro nás je nakonec úspěchem.

Komentáře (5)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Mladá Boleslav - Slavia 1:1

    cindy     před 20 lety 11.09.2004 20:27 |  
    0 0

    Ahoj vsichni.Musim reagovat na vyse napsany clanek.
    Predem uvadim,ze jsem byl primym ucastnikem zapasu na stadionu v M.Boleslavi.
    Souhlasil bych s hodnocenim prvniho polocasu,ve kterem nas souper opravdu prehraval a byl lepsi.Presto jsme paradoxne mohli po Latkove hlavicce srovnat.
    Nemohu vsak souhlasit s hodnocenim polocasu druheho.Po odchodu nevyrazneho Forta a jeho stridani Vlckem,tento hrac neuveritelne pozdvihl hru Slavie a muzstvo zacalo pracovat tak,jak ja bych si to predstavoval od zacatku utkani.
    Zacali se pridavat i dalsi hraci slavie a najednou hraci soupere nevedeli,kde jim hlava stoji.Skoda jen,ze nedokazali po vyrovnavacim golu Pitaka soupere dorazit dalsi brankou.Podle meho nazoru v teto casti utkani slaviste jasne dominovali a soupere k nicemu nepustili.
    Jen v zaverecnych 6,8 minutach se domaci dokazali jeste vzchopit a ohrozovali branku slavie.
    Na zaver bych chtel dodat ze se mi na rozdil od vyse uvedeneho clanku nezdalo domaci muzstvo lepsi Slavie a jeste jednou opakuji,skoda ze se nasim hracum nepodarilo strhnout vitezstvi na svou stranu...
    A uplne nakonec...vsichni pritomni slavisticti fans byli neuveritelne slusni a fantasticti a hlavne byli poradne slyset... SLAVIA FOREVER

    • Re: Mladá Boleslav - Slavia 1:1

      (host)     před 20 lety 12.09.2004 16:06 |  
      0 0

      Me osobne Vlcek nijak nezaujal. Nebyt individualnich schopnosti Karla Pitaka, tak nevim nevim. A opravdu si myslim, ze domaci si zaslouzili vyhrat vice nez Slavia. Nektere svetle chvilky slavisti predvedli, ale bohuzel. A musim zopakovat, ze sem nepochopil nenasazeni Sedlacka ve chvili, kdy byla potreba posilit ofensiva. Kazdopadne si musime uvedomit, ze jsme opet ztratili dva body a tentokrat dokonce s ligovym novackem. Na druhou stranu i posileny AC Milan remizoval, tak proc ne :)

      • Re: Mladá Boleslav - Slavia 1:1

        jacko (přítel SN)     před 20 lety 12.09.2004 16:08 |  
        0 0

        Zadny anonym, ale ja...

      • Re: Mladá Boleslav - Slavia 1:1

        Aerosmith     před 20 lety 12.09.2004 21:45 |  
        0 0

        Jo jo Sedláček měl hrát ty Adautovy standartky byli strašný!!!

  2. Re: Mladá Boleslav - Slavia 1:1

    (host)     před 20 lety 11.09.2004 22:13 |  
    0 0

    děkuju všem učástníkům zápasu, že přijeli do Bolehlavi.Udělali sme tam super atmosféru, jenom škoda, že to nestačilo na 3 body.A ještě ke článku, mrzet to může akorát nás, protože víc ze hry sme určitě měli my.A navíc s nima hrál rozhodčí a Miller za ruku neviděl redko.lukaso