Fortuna liga

Zítra proti Drnovicím

Zítra večer nás čeká šestým kolem další zápas Gambrinus ligy. Na Strahov přijede nováček z Drnovic. Kdo může, tak a? na zápas vyrazí.

Trénink kvůli zítřejšímu začátku od osmi hodin byl k tomu uzpůsoben, dnes se začalo v půl osmé. Sešlo se celkem osmnáct hráčů, přesněji černý, Kozáčik, Latka, Došek, Bejbl, Chleboun, Rychlík, Holeňák, Piták, Gedeon, Sedláček, Stibůrek, Švec, Zbončák, Vlček, Fořt, Kuka a Adauto.

Trénink probíhal klasicky, nejdříve rozcvičení, následoval jakoby fotbal, ale používali ruce, nahrávali si na volné hráče, poté po nahrávce museli hlavičkovat zpět na svého spoluhráče. Následovala hra na tři družstva, kdy dvě si nahrávala a třetí muselo vybojovat míč.

Dále začali hrát fotbal na jednu bránu, postavila se desítka hráčů, proti nim zbytek včetně asistentů. A prostě museli tvořit takové kombinace, které by byly efektivní. Jakmile s něčím dlouho váhali, hned trenér Csaplár vše přerušil a začal vysvětloval. Po skončení všem znova zdůraznil, že nesmíme Drnovice podcenit. A chce po hráčích takový fotbal jako proti Brnu, aby diváci po skončení zápasu stáli a tleskali. Snad se to podaří.

A jaká bude sestava? Nastane několik změn, nejspíše nebude hrát mladý Michal Švec, kterému se v posledním zápase nedařilo. A chybět bude i Martin Latka, kterému to také nešlo. Do základní sestavy se konečně dostane Miroslav Holeňák. A v útoku? Pokud se bude před zápasem cítit v pohodě Pavel Kuka, tak nastoupí.
černý – Došek, Holeňák, Bejbl, Rychlík – Piták, Gedeon, Sedláček, Zbončák – Kuka (Vlček), Adauto

S Drnovicemi se v lize utkání po devatenácté. Bilanci je velmi aktivní (10 výher, 6 remíz, 2 prohry) při skóre 33:17. Naposledy jsme se soupeřem hráli v prosinci 2001. Tehdy v Drnovicích jsme uhráli remízu 2:2, když dvě branky dával Luděk Zelenka. Poslední vzájemný zápas, by? přátelský, je z letní přípravy na turnaji v Nové Včelnici, zde jsme odešli poraženi 1:2.

Do zápasu už bude připraven útočník Pavel Kuka, který měl s kotníkem. Stále se ze svalového zranění zotavuje Tomáš Hrdlička. Ostatní jsou zdravotně v pořádku.

„čeká nás další ligový nováček, kterému se sice příliš nevydařil vstup do soutěže, ale v kádru má rozhodně kvalitní fotbalisty. Pro nás to znamená jediné – musíme podat stoprocentní výkon, vyvarovat se dalších herních výpadků v některých fázích zápasu a nedovolit soupeři vlastními chybami skórovat,“ řekl kouč Josef Csaplár.

„Proti Drnovicím musíme hrát jednoduše, šance si vypracovat dokážeme. Věřím, že se nám je tentokrát podaří i proměňovat,“ prohlásil záložník Karel Piták.

Světová fotbalová asociace FIFA vyhlásila na dny 18. a 19. září 2004 již osmý „SVěTOVÝ DEN FAIR PLAY“. Divákům den připomene hlasatel těsně před výkopem.

Zápas začíná v sobotu 18.9. od 20:00. Hraje se na Strahově. Ještě před tímto utkáním se koná derby Slavia – Sparta v ženském podání na hřišti Actherm Vršovice od 14:00. Kdo může, navštivte obě utkání, určitě se nebudete nudit.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)