Rozhovory

Rozhovor s Martinem Zbončákem

Před zítřejším zápasem proti Drnovicím věří naše posila ve výhru, i když to nebude jednoduchá záležitost. Se Slavií by však rád bojoval o přední příčky, takže tři body jsou nutností.

Jak jsi prozatím spokojen ve Slavii?
Vše zatím klape podle mých představ, jsem rád, že jsem se vrátil právě do Slavie, je tu výborná parta, trenéři jsou dobří, ještě by to chtělo dobré výsledky.

Jak jsi spokojen se svými výkony ve Slavii?
Naposledy jsem hrál někdy začátkem července tuším v Rostově a od té doby jsme pouze trénovali, což nebylo na vysoké úrovni. Ale proti Boleslavi jsem rád, že jsem vydržel celý zápas, i když v závěru jsem toho měl dost, dokonce jsem chtěl, aby mě vystřídal, ale trenér mě tam nechal trápit až někdy do 92. minuty. Utkání jsem mohl rozhodnout, ale ono není důležité, abych dal branku zrovna já, i když zde zrovna ano, ale hlavní je, abychom zítra porazili Drnovice a dařilo se nám. Chceme se porvat o přední příčky.

Už se ti podařilo dohnat tréninkové manko z Ruska?
Se Standou Vlčkem si přidáváme, třeba nedávno jsme běhali kopečky a druhý den jsem nemohl ani slézt z postele. Ale trénujeme poctivě. Ještě to není stoprocentní, naplno asi nevydržím ještě celý zápas. Každým tréninkem se to ale zlepšuje.

Kde se stala chyba, že se nepodařilo porazit Mladou Boleslav?
První poločas jsme úplně prohospodařili, nabídli jsme jim hodně brejků. Přestože jsme tam chtěli vyhrát, tak bod je zasloužený. Na to, kde se staly chyby, nedokážu odpovědět, jsem tu teprve krátce a se vším se seznamuji.

Měl si velkou příležitost ke skórování, v podobné situaci jsi v Liberci byl a střelou pod břevno jsi skóroval, proč to nevyšlo i tady?
Jo, byla to moje chyba. Blesklo mi hlavou, že už jsem to takto jednou dával. Asi jsem neměl síly, nechápu, proč jsem to nedal nahoru. Po střele mi hned došlo, že jsem měl zamířit pod břevno. Moje chyba, beru to na sebe.

Co si myslíš o Drnovicích? Jak budou těžkým protivníkem?
Bude to velmi těžké, celý týden nás na to trenér Csaplár upozorňuje. Každý si myslí, že přijedou Drnovice a my vyhraje. čemuž tedy taky věřím, uděláme pro to vše, ale jednoduchý soupeř to nebude. V kádru má hodně zkušených kluků.

Jak bychom proti nim měli hrát, abychom uspěli?
Budeme chtít hrát svoji hru, presink po celém hřišti, dostat soupeře pod tlak, hrát po křídlech, snažit se zakončit z každé pozice.

Znáš nějaké hráče z týmu Drnovic?
Hrál jsem s Pavlem Holomkem v Brně, s Radimem Holubem ve Spartě, prakticky znám všechny, jsou šikovní. Musíme si na ně dát pozor.

Kdo je asi nejnebezpečnější?
V současné době asi Tomáš Klinka a Radim Holub.

Jaké máš vzpomínky na zápasy s Drnovicemi?
Odehrál jsem proti nim hodně zápasů, ale třeba v devadesátém šestém a sedmém ty vzpomínky byly krásné, když jsem byl v Brně, zápasy byly vyhecované a bylo tam třeba dvacet tisíc lidí. To byly nádherné zápasy před takovou návštěvou, nevím, zda ještě někdy tolik lidí přijde.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)