Fortuna liga

Slavia - Drnovice 2:1

Slávisté v zápase proti nováčkovi z Drnovic sice získali tři body, ale měli velké štěstí - v závěru mohli hosté vyrovnat a odvézt si bod.

Sestava Slavie: R. černý - L. Došek, M. Holeňák, R. Bejbl, J. Rychlík - K. Piták (87. M. Latka), L. Sedláček (75. M. Švec), P. Gedeon, M. Zbončák - P. Kuka (64. S. Vlček), E. Adauto da Silva

Lavička Slavie: M. Kozáčik, J. Chleboun, F. Stibůrek, P. Fořt

Góly Slavie: 18. L. Sedláček, 20. M. Zbončák

Další ligové kolo a další prvoligový nováček vstoupili Slavii do cesty. Tentokrát však konečně byl po většinu utkání vidět rozdíl, na rozdíl od minulého utkání.

Na poloprázdném Strahově se bylo na co dívat. Do utkání naskočila nejsilnější možná sestava současného slávistického kádru a bylo to vidět. Hned z počátku se domácí vrhli na neškodného soupeře a svou hrou ujistili hrstku diváků, že dnes bude možná i na co koukat. Z počátku se zastřeloval Zbončák, Gedeon i Adauto, ale v již v 18. minutě rozradostnil publikum Sedláček, který se perfektně trefil ze standardní situace a dokázal tak trenérovi Csaplárovi, že s jeho nasazením do základní sestavy udělal dobře. O chvíli později se poprvé ve slavistickém dresu prosadil Martin Zbončák prudkou střelu ke vzdálenější tyči. Do poločasu stihli sešívaní zahodit ještě několik šancí, ale celkové vládla spokojenost. Jen někde daleko v hlavě jsem si vzpomněl na slova Csaplár, že nejhorší poločasový výsledek je právě 2:0.

Druhý poločas začal ve stejném duchu, slávisté si vytvářeli šance a taky je spolehlivě zahazovali, Drnovice byly stále neškodným soupeřem. Postupem času jako by domácí utkání jen začali dohrávat a bohužel to dohrávání nebylo až tak lehké. Po špatném vyběhnutí gólmana černého se podařilo protivníkovi snížit. Do té chvíle klidné a jasné utkání nabralo novou energii, bohužel pro nás negativní. Opět jsme se museli bát až do konce a kdo si vzpomněl na jarní zápas proti Teplicím, tak jistě nebyl klidný. Utkání na 5:0 a my jsme ho přesto dokázali sami zdramatizovat. Naštěstí tři body už zůstali na straně Slavie.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)