Fortuna liga

Zítra hrajeme v Jablonci

Zítra nás čeká další ligové kolo. Střetneme se s Jabloncem, se kterým se nám delší dobu nedaří. Zápas vysílá přímým přenosem televize Nova.

Dnešního odpoledního tréninku se zúčastnilo poměrně dost hráčů, přesněji dvacet. Takový počet jsem snad ještě nezažil, když se jedná o předzápasový trénink. A kdo že tu byl? černý, Kozáčik, Samoel, Latka, Došek, Chleboun, Hrdlička, Rychlík, Bejbl, Holeňák, Gedeon, Piták, Švec, Stibůrek, Sedláček, Zbončák, Adauto, Fořt, Kuka a Vlček.

Trénink hráči absolvovali s velmi podobnými míči, se kterými se bude hrát v Jablonci, protože Roteiro se přeci jen chová jinak, tak aby si zvykli i na ty „horší“ míče. Trenér Csaplár od začátku zdůrazňoval, že musíme hrát agresivně, zajíždět do nich, musíme se jim v tomto vyrovnat, volní hráči musejí být neustále v pohybu a nabízet se a chce to hrát na jeden dva doteky. Soupeř totiž od svého trenéra dostane pokyny, že žádný míč není ztracený, že musí hrát agresivně, nakopnout míč a vlítnout do toho a získat ho pro sebe. Určitě nebudou hrát technicky, prostě to budou chtít vybojovat. To vše znělo z úst našeho trenéra.

Trénink už popisovat nebudu, to je pořád dokola. Zajímavé bylo, že Jakub Chleboun dostal pokutu padesát korun za to, že při osobním souboji použil ruce a fauloval. Nadával, že je to špatný zvyk.

A jak by měla vypadat sestava? Obrana je jasná, bude v ní hrát Latka. A proč? Domnívám se, že kvůli své výšce. On by měl ovládat hlavičkové souboje v obraně, navíc je i dost důrazný. Bejbl se přesune do zálohy, kde budeme hrát buď na dva defenzivní štíty či jen na jednoho, to je ještě nejisté. Asi bude záležet, pro jakou taktiku se kouč nakonec rozhodne. Mělo by to tedy nakonec vypadat asi nějak takto:
černý – Došek, Latka, Holeňák, Rychlík – Piták, Bejbl, Gedeon (Sedláček), Zbončák – Kuka, Adauto

Poslední výhra nad Jabloncem je dost stará. Naposledy jsme se radovali před více jak třemi lety, na jejich hřišti jsme tehdy vyhráli 2:1. Doposud jsme sehráli 20 utkání s bilancí 7-9-4, venku jsme však vyhráli pouze dvakrát. Minulý rok skončily oba vzájemné zápasy bezbrankovou remízou.

Do zápasu nebude připraven nastoupit určitě Tomáš Hrdlička, ale tento týden se alespoň připojil k týmu. Otazník visí nad obráncem Miroslavem Holeňákem, který ve středečním pohárovém duelu v Bystrci utrpěl nepříjemnou ránu do stehna. Z tréninku je však patrné, že hrát bude.

„Na statistiku moc nedám. Buď z ní budou hráči zakomplexovaní, nebo se naopak pokusí tuhle šňůru přetrhnout. Ale já v tom problém nevidím,“ řekl kouč Josef Csaplár k nelichotivé bilanci Slavie s Jabloncem v poslední době. „Víme, že soupeř je doma silný, nebude to snadné. Na druhou stranu se dostáváme do lepší formy. Porazili jsme Brno, remizovali v Boleslavi. Zvítězili jsme nad Drnovicemi, by? ne výraznějším rozdílem, a postoupili v poháru, a? byl náš výkon jakýkoliv. Chtěli bychom bodovat i v Jablonci,“ dodal.

Zkušený útočník Pavel Kuka chce vítězství. „čeká nás klíčové střetnutí. Máme natolik kompaktní tým, že musíme uspět i na hřiště soupeře. Utkání na Strahově dokazují, že hrát umíme, teď musíme bodovat naplno také venku. Je to jen v hlavách.“

Zápas začíná v sobotu od 14:25. Snad tam bude dostatek fanoušků, aby vytvořili našemu celku skvělou atmosféru, něco jako to bylo v Mladé Boleslavi.

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Zítra hrajeme v Jablonci

    Boo_SKS     před 20 lety 25.09.2004 08:47 |  
    0 0

    takže Holeňák trénoval úplně v pohodě ? super...