Fortuna liga

Radek Bejbl: Na Spartě vyhrajeme!

Na předzápasové tiskové konferenci před derby Radek Bejbl sebevědomě prohlásil, že si z Letné odvezeme tři body.

Derby je pro fanoušky Slavie a Sparty velkým svátkem. Každý chce získat tři body. I trenér Josef Csaplár očekává atraktivní duel. „V derby diváci určitě uvidí pohledný fotbal, bude skvělá divácká kulisa srovnatelná s jarní. A když předvedeme kvalitní výkon, můžeme pomýšlet na tři body,“ prohlásil.

V posledních dvou vzájemných zápase Sparta dohrávala vždy v deseti lidech, bohužel ani jednou se nám nepodařilo vstřelit branku, navíc v posledním jsme dokonce prohráli. „Proti deseti se nehraje dobře, tým se semkne, hráči nehrají na sto, ale na sto padesát procent,“ řekl. A co kdyby se situace opakovala a Sparta měla opět vyloučeného hráče, neobával by se, že bychom se opět neprosadili? „Ne, tohle mě neděsí.“

Oba týmy se za poslední půl rok značně změnily. „Kvalita se srovnala, na straně Slavie je ještě určitá nesehranost, protože tým je pohromadě od druhého září. Abychom měli stejný kádr, ne-li lepší než Sparta, tak bychom k tomu potřebovali jednoho dva hráče a samozřejmě i zdravého Václava Kolouška. To tvrdím v tuto chvíli.“

Klíčovým hráčem Sparty je bezesporu Karel Poborský, jestli nastoupí i v derby, se stále neví. „Neřeším, zda nastoupí. Slavia je připravena na různé herní varianty a je jedno, zda tam bude či nebude hrát.“

Na první dotaz novinářů kapitán Slavie Radek Bejbl odpověděl sebevědomě. „Doufám, že to bude kvalitní zápas, hlavně z naší strany, jsem přesvědčen, že na Spartě vyhrajeme,“ uvedl. A proč se tak domnívá? „Vycházím ze současné situace, vidím v týmu ohromnou vůli po vítězství,“ dodal.

Sparta na nás má náskok osmi bodů, což je celkem dost. Ovlivní to nějak tento zápas? „Bodový rozdíl nemá na zítřejší utkání žádný vliv, je to derby, které se rozhoduje na hřišti a ne podle toho, jaký je stav v tabulce,“ prohlásil na závěr.

Komentáře (3)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Radek Bejbl: Na Spartě vyhrajeme!

    (host)     před 20 lety 15.10.2004 18:46 |  
    0 0

    Že je kádr Slavie lepší je bezpochyb. Myslím, že Pavlík šoupne dva hatricky a Adauto aspoň jeden.
    Jen se bojím, aby tráva nebyla moc krátká, hřiště moc hrbolaté a mokré a tráva zelená. O podplaceném rozhodčím nemluvím.

    • Re: Radek Bejbl: Na Spartě vyhrajeme!

      (host)     před 20 lety 16.10.2004 09:22 |  
      0 0

      Kádr Slávie je teď o o třídu horší než Sparty. Máme průměrné mužstvo. Nadprůměr, a to jen mírný, představují Piták, Sedláček a černý. Možná Holeňák. Gedeon nemůže hrát a ještě není ve své bývalé formě. Švec je zase ještě příliš mladý a také nebude hrát. Útočníci jsou naprosto tragičtí a ostatní mají na klidný střed ligové tabulky. Taková je realita.

  2. Re: Radek Bejbl: Na Spartě vyhrajeme!

    slaviaman     před 20 lety 16.10.2004 11:22 |  
    0 0

    - že ohromnou vůli po vítězství předvede kapitán Radek Bejbl, to věřím. tím jsem si jist. ale bude se muset přidat ještě někdo další. aby se dalo pomýšlet na nějaký (...) úspěch. Kuko, Pitáku a spol . - předveďte to nejlepší ze sebe! za Slavii!