Ženský fotbal

Slávistky porazily Kladno

Slávistkám se příliš nedařilo v zápase proti Kladnu a po zlepšeném výkonu ve druhém poločase vyhrály 4:1. 

Kladno do dnešního dne získalo pouze sedm bodů a všechny z domácích zápasů. Navíc po odchodu Bertholdové na půlroční hostování do Sparty a Marcely Zbořilové na stejnou dobu do Slavie byl tým dosti oslaben, takže byl jasným outsiderem.
 
Úvod z naší strany nemohl být lepší. Kateřina Hejlová získala míč, nacentrovala z pravé strany a perfektně si naběhla Veronika Přibyslavská a hlavou nedala brankářce Svobodové šanci. Jenže jakoby nám rychlá branka uškodila. Na těžkém povrchu se nám nedařila kombinace. Velmi rychle jsme ztráceli míče, nedokázali jsme přesně nahrát, když už něco vyšlo, tak ve finální fázi jsme pokazili přihrávku. A dnes nás ani neposlouchal balon, často odskakoval od nohy, což vše taky znepříjemňovalo.
 
Bohužel přišel trest. Ve 23. minutě jsme udělali chybu, Kladno se dostalo do brejku. První střelu brankářka Taušová chytla, ale míč se odrazil k Vachlové, která střelou pod břevno vyrovnala. Míč dopadl jen těsně za čáru. Soupeř si moc šancí už nevytvořil, jenže my také ne. Ve 32. minutě po centru Pěničkové scházelo k teči jen kousek Chlumecké.
 
Nakonec jsme v závěru poločasu strhli vedení na naši stranu. Po rohu Hejlové vyskočila nejvíce Gábina Chlumecká a hlavou pod břevno skórovala.
 
Druhý poločas byl o něco lepší, začali jsme více hrozit, ale přesto se nedařilo dostat do koncovky a zakončit. Buď míč skončil vedle či letěl přímo na brankářku. Proto jsem ani nezaznamenal nějakou šanci, kterou bych mohl popsat. Postupně jsme vystřídali, takže se na hřiště dostala Kaplanová a Benýrová. A právě ony dvě se postaraly o poslední dvě branky.
 
V 82. minutě vybojovala ve vápně míč Pavla Benýrová, ihned přihrála napravo volné Chlumecká, která vystřelila přesně ke vzdálené tyči. O tři minuty později se potřetí v této sezoně radovala i asistující hráčka u třetí branky Benýrová. Kaplanová potáhla míč po levé straně, poslala přízemní centr do vápna a jmenovaná střelkyně ve skluzu dostala balon do branky.
 
Přestože jsme vyhráli, tak se nám zápas příliš nevydařil. Druhý poločas byl určitě lepší než ten první, ale moc šancí jsme si nedokázali vytvořit. Soupeř byl dost obětavý a prostě se potvrzuje, že proti Kladnu se většinou trápíme. Hlavně že se opět vyhrálo.
 
„Hrálo se na těžkém terénu, trochu jsme podcenili soupeře, i když jsme brzy dali gól. Poločas jsme poté dohrávali nepřesně, neobsazovali jsme, nehráli důrazně. Kladnu stačilo odkopávat, přehrával nás jednoduchou hrou, bojovností. Druhý poločas byl lepší, střídání se podařilo, hráčka, co přišla na hřiště, se hned podílela na dvou brankách. V závěru utkání to byl kvalitnější výkon,“ zhodnotil utkání trenér Pavel Hejhal.
 
Slavia - Kladno 4:1 (2:1)
 
Sestava Slavie: Taušová - Hreňová - Marková, Šteffanová (82. Jeřábková), Petranová - Hejlová, Pěničková, Budošová (82. Bottová), Přibyslavská (61. Kaplanová) - Ižová (75. Benýrová), Chlumecká
 
Sestava Kladna: Svobodová - Turková - Krobotová, Šulcová, Lodeová - Prosecká, Fedorková, Králová, Kejhová - Povolná, Vachlová
 
Branky: 3. Přibyslavská, 45. a 82. Chlumecká, 85. Benýrová - 23. Vachlová
 


Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)