Ženský fotbal

Slávistky porazily Brno

Gábina Chlumecká byla hlavní postavou zápasu s Brnem, čtyřmi góly rozhodla o našem vítězství. Jednu branku přidala i mladá Šárka Holečková.

Poslední dobou se našim holkám příliš herně nedařilo. A Brno není tým, který bychom mohli jednoznačně přehrát. Nakonec se ukázalo, že právě proti tomuto týmu jsme předvedli po dlouhé době opět pohledný fotbal, i když až od konce první půle. V sestavě chyběly Dagmar Hreňová a Marcela Ižová.

První půlhodinu se nic nestalo, vše se odehrávalo ve středu hřiště. Pak nás ale zaskočil soupeř. Během několika minut nás mohli dát dvě branky. V obraně chybovala Hejlová, ale vše dokázala napravit, další brejk se nám na poslední chvíli podařilo zažehnat a Kučerová z úhlu nastřelila břevno.

Pak začala úřadovat Gábina Chlumecká. Pěničková se uvolnila u lajny kolem dvou hráček Brna, nacentrovala přesně do vápna, kde Chlumecká hlavou v pohodě zakončila do prázdné brány. O dvě minuty později byla ve vápně faulována Zubková po zákroku brankářky Tatíčkové. Penaltu s přehledem proměnila opět Chlumecká. V závěru Hejlová přesně za obranou našla Budošovou, ta však v jasné šanci překopla. Po další standardní situaci, kterou zahrála Hejlová, se hlavou prosadila do třetice Chlumecká.

Ve druhém poločase jsme pokračovali tam, kde jsme skončili v prvním. Budošová zahrozila střelou z dálky, po standardní situaci Hejlové před brankářkou tečovala Pěničková, ale míč skončil těsně vedle. V 50. minutě jsme podnikli brejk, Budošová vyslala Zubkovou, která následně přihrála do vápna a Holečková před brankářkou zakončila do šibenice.

Poté zachybovala naše brankářka, centr za naší obranu se dostal k Valkové, která zakončila vedle špatně vyběhnuté Zbořilové. A bohužel korunovala svůj nevydařený výkon v 65. minutě. Velmi zbytečně nahrála na Hejlovou, která byla obsazena, takže ztratila míč, ale v poslední chvíli ještě faulovala za cenu žluté karty. Následnou standardní situaci z pravé strany Kučerová dostala pod břevno, Zbořilová nedokázala vyrazit. Následně byla střídána.

Poslední pátou branku jsme přidali v 79. minutě, Kaplanová vyslala centr do vápna, brankářka míč neudržela a pohotová Chlumecká doklepla do prázdné brány a dala tak svoji čtvrtou branku v zápase, letos již sedmnáctou. V závěru se ještě mohla prosadit Zubková.
 
„V prvním poločase jsme měli mírnou herní převahu, ale prosadili jsme se až v závěru po třech hezkých brankách, kdy vynikla Gábina Chlumecká. O poločase jsme si v kabině řekli, že budeme hrát stoprocentně a ještě přidáme na aktivitě, jenže hráčky začaly kličkovat i na místech, kde to není možné. Dnes vyhořela brankařka, špatně odhadovala situace, podcenila to. Soupeř se dostal do kontru a ještě z toho bylo nervózní utkání. Přesto jsme si vypracovali i další šance a některé i proměnili,“ zhodnotil utkání trenér Slavie Pavel Hejhal.

„Do 37. minutě jsme sice byli pod tlakem, ale měli tři vyložené šance. Pak rozhodly naše chyby a z toho tři góly. Pak už bylo po zápase. Brankářka hrála podruhé ligu. Ve druhé půli jsme to chtěli ještě zkusit zvrátit, snížili jsme na 2:4, třetí branku nám neuznali. Slavia byla lepší, fotbalovější, ale s tímto mladým kádrem jsme hráli to, na co máme, tedy precizní obrana s brejky. Škoda, že jsme nevyužili naše šance,“ zhodnotil utkání trenér Brna Miloslav Veselý.
 
Nejlepší hráčkou byla určitě střelkyně čtyř branek Gábina Chlumecká „Získaly jsme tři body, což byl náš cíl. Mě se povedlo utkání v tom, že jsem dala čtyři branky, takže jsem spokojena,“ řekla. Náš výkon však byl lepší než v jiných zápasech, že by to byl náznak vzrůstající výkonnosti? „Ze začátku to byl stejný stereotyp jako v předchozích utkáních, ale po gólech se hra zlepšila a zvedly jsme se. Doufám, že to takto bude pokračovat i v dalších zápasech,“ uvedla.

Obranná činnost dnes však opět párkrát chybovala, nepomohla nám ani brankářka Zbořilová. „Ze začátku jsme byly nervózní a chytly jsme až vstřelenými góly, chaotické to asi bylo z toho důvodu, že jsme se moc brzy bály o výsledek. Ale bohužel musím říct, že ty obdržené branky jdou na vrub brankářky,“ prozradila Chlumecká.
 
Slavia - Brno 5:2 (3:0)
 
Sestava Slavie: Zbořilová (65. Taušová) - Hejlová - Marková, Šteffanová (76. Bottová), Petranová - Přibyslavská (77. Kaplanová), Pěničková, Budošová, Zubková - Chlumecká, Benýrová (37. Holečková)
 
Sestava Brna: Tatíčková - Matýsková - Juráková (59. Kušnierová), červenková, Pokorná - Peterková (55. Šuláková), Zimová, Ševčíková, Kučerová - Valková, Koláčková
 
Branky: 40., 43. z pen., 45. a 79. Chlumecká, 50. Holečková - 52. Valková, 65. Kučerová
 
ŽK: 64. Hejlová, 69. Budošová - 29. Valková
 





Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)