O Slavii

Etiketa - slávisti v televizi

Koncem srpna se na východní tribuně při utkání Slavie s Brnem natáčelo pro pořad Etiketa na téma - Sportovní diváci. Náš web se toho účastnil a tak nyní máte možnost exklusivně si stáhnout tříminutové video z výsledného pořadu, který by se na čT měl vysílat na přelomu letošního roku.

Na začátek vás upozorním, že video, které si budete stahovat, je pouhý sestřih z celého pořadu, který se bude vysílat v české televizi. Jsou zde pouze záběry na Slavii. I proto poté doporučuji zhlédnout celý pořad. O přesném datu vysílání vás samozřejmě budeme informovat. A jelikož jsem to již měl možnost vidět, tak můžu dopředu říci, že je to pěkně natočené.

Jak to vůbec celé probíhalo. Byl jsem během prázdnin kontaktován, že by rádi na tribuně, kam chodí naše parta s bubny, natočili reportáž pro Etiketu. Nikdo nebyl proti, tak jsme souhlasili. Po nějaké době nám přišel scénář celého pořadu, abychom věděli, co se bude na Slavii odehrávat. S tím jsme také neměli problém. Nakonec jsme se dohodli, že se vše uskuteční před utkáním Slavia – Brno 30. srpna.

Více jak hodinu před zápasem jsme se setkali s asi dvaceti lidmi před vchodem C8 na východní tribunu. Nejdříve jsme natáčeli osobní kontrolu od pořadatelů. Do toho promlouval Ladislav Špaček, jak uvidíte na videu. Chvíli trvalo, než se vše připravilo, správně nasměrovala kamera, umístili jednotliví lidi a zvolily správné směry chůze. První na řadě jsem byl já, byl jsem zkontrolován, ukázal jsem permanentku, vzal si Poločas a prošel. Šli další a také lidé od televize. Nakonec se vše opakovalo pětkrát, vždy nebylo něco v pořádku.

Poté následoval přesun na tribunu. Zde jsme kolem Špačka utvořili skupinu lidí, aby to vypadalo, že je zaplněno. A pak jsme během doby, co Špaček říkal nějaký text, museli fandit. A jelikož bylo asi dvacet minut do začátku zápasu a hráči se zrovna rozcvičovali, tak to vypadalo zvláštně. U zábradlí byl ještě jeden pomocník, který chodil ze strany na stranu a my měli koukat jeho směrem, abychom očima jako by sledovali průběh hry. Celou proceduru jsme nakonec opakovali třikrát, takže hráči při rozcvičování měli dobrou atmosféru.

Poté jsme již byli osvobozeni a mohli se připravit na utkání. Televize však na tribuně zůstala a během prvního poločasu natáčela pohled na naší tribunu, která byla hojně zaplněna. Nakonec nám jejich přítomnost pomohla, protože jsme Brno rozstříleli vysoko 3:0.

Snad se vám tento krátký úsek bude líbit a nenecháte si poté ujít celé vysílání. Jak jsem již napsal, o přesném datumu vás budeme informovat.

VIDEO:
Délka:
3:13
Rozlišení: 320x240
Přenosová rychlost: 368 kbps
Velikost: 8,12 MB
Stahování: zde

Délka: 3:13
Rozlišení: 640x480
Přenosová rychlost: 687 kbps
Velikost: 15,6 MB
Stahování: zde

Komentáře (2)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Etiketa - slávisti v televizi

    (host)     před 19 lety 01.12.2004 21:47 |  
    0 0

    Co příjde příště - peříčko? :)
    Škoda jen, že mu někdo nerozflákal hubu byly by to krásné záběry do čT : krvavá etiketa aneb jatka na Strahově. Nu což snad příště.

  2. Re: Etiketa - slávisti v televizi

    (host)     před 19 lety 02.12.2004 20:29 |  
    0 0

    JE TO SUPER

    hlavně ta věta: "...ale to se nám tady, mezi gentlemeny stát nemůže" a záběr na náš kotel :)))))))))))