Fanoušci Slavie

Odbočky čile žijí, navíc Brandýští mají vlastní hymnu!

Máme vždy upřímnou radost, když se dozvíme o nějaké zdařilé akci některé z našich odboček. A? už je to některá ze stálic, jakou jsou třeba Rožďalovičtí, kteří v době psaní těchto řádek připravovali tradiční Mikulášskou s kvalitní besedou, nebo Bělohradští, kde vrcholem byl opět organizačně, sportovně i společensky bezvadně zajištěný srpnový turnaj v kopané žen, kde Slavii po neš?astném vyřazení v Poháru mistryň zastupovalo pouze béčko, které však srdnatě bojovalo a skončilo nakonec čtvrté, když vítězem se stala polská Wroclaw.

Potěší však i každá informace o činnosti méně průbojných odboček. Slávistická skříňka na náměstí v Mníšku pod Brdy lákala na vždy zdařilou Václavskou zábavu, Žirovničtí připravují na jaro jubilejní Josefskou, pozadu nezůstávají ani v Sudově Hlavnu či v Příbrami, bez tradičního plesu si vstup do jara neumějí představit ani v české Třebové či v Lovosicích. Celostátního setkání odboček 2005 se ujala odbočka Mladá Boleslav – jak ukazuje jejich počáteční elán, mělo by být o zdárný průběh postaráno. A jistě jim dobré zázemí (nejen zeměpisně vzato) poskytnou i blízké a bohatou činností zkušené odbočky v Bělé pod Bezdězem či Vikingové z české Lípy! A Lounští? By? již několik měsíců stojí mimo celostátní struktury, vyvíjejí svoji činnost i nadále špičkově – únorový ples, vždy zdařilá valná hromada spojená s besedou, červnová návštěva Maikolandu nebo bohatá účast na každém zápase v Praze!

Významným bodem činnosti je i informativní setkání zástupců odboček před některým víkendovým ligovým zápasem na Strahově. Letos byla víceméně jediným možným termínem sobota 13.11. před zápasem s Příbramí. Sjeli se zástupci 13 odboček a zaplněný sál vyslechl jak novinky z práce výboru, tak i vystoupení Ing.Lešky, který podal nejnovější informace o postupu při přípravě výstavby nového stadiónu. Věřme, že optimistický trend z posledních týdnů bude pokračovat, i když je zřejmé, že termín říjen 2005 není reálný. Ale věci se hýbou a nyní záleží jen na doladění některých finančních otázek, i když – také vzhledem ke korupčním aférám – není vše nejjednodušší!

Mezi nejagilnější odbočky patří stále Brandýs nad Orlicí. Při loňské výroční zprávě napočítali celkem 51 akcí, řadu z nich ve spolupráci se sousední českou Třebovou! Prostě dala se zde dohromady parta, která vidí kus smyslu života nejen v práci pro Slavii, ale i v aktivním naplňování volného času – a? už se jedná o sport, turistiku, kulturní akce nebo jen turnaj v mariáši. Letos bude výčet podobný, z posledních zdařilých akcí jmenujme Cykloputování po okolí i posvícenské posezení s manželkami a přítelkyněmi nad nezbytnou kachničkou. Zde měla pro řadu přítomných premiéru i vlastní hymna Brandýských – přidejme ji proto k hymnám a popěvkům v minulém čísle citovaným!

Pro ty méně znalé brandýských reálií připomeňme fakt, že posledním pobytem J.Á.Komenského před odchodem z čech byl právě Brandýs (odtud připomenutí slůvek labyrint a srdce) a jakýmsi přípitkovým sloganem se stal výrok při jednom ze setkání: A? žije Slavia, matka naše slovanská!

HYMNA BRANDÝSKÝCH SLÁVISTů
Text: Petr Tomášek
Hudba: Miloslav Dostál

My jsme ti Brandejští, slávisti od Orlice,
milujem Slavii stále víc a více.
Barva červená a bílá
nás tu dávno sjednotila
a naší láskou je
vždy věčná Slavie.
MEZIHRA
Městečko maličké
je srdcí labyrint
v něm se však neztratí
kdo fandí Slavii.

Náš klub je špičkový
každý to o nás ví
a tak kdo rozum má
s námi si užívá
MEZIHRA
Kdo může,sportuje…….
a kdo ne , fandí jen……
všichni se bavíme………
a nejen fotbalem……….
SÓLO KYTARA
My jsme ti Brandejští, slávisti od Orlice,
milujem Slavii stále víc a více.
Bílá a červená
duši nám vždy polaská
…..a? žije matka naše…..
.…rodná,slovanská…..
Dohrávka

Komentáře (3)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Odbočky čile žijí, navíc Brandýští mají vlastní hymnu!

    (host)     před 19 lety 24.12.2004 00:25 |  
    0 0

    Co to ten Zápotocký blije za nesmysli ??? Není to také nějaký člen odbočky?

  2. Brandýští mají vlastní hymnu

    (host)     před 19 lety 26.12.2004 17:42 |  
    0 0

    Jen bych k Brandýsu doplnil, že máme své webové stránky htpp://opsbrandys.wz.cz - a co je teď vánočně překvapivé - jsou úplně nové... Takže zveme všechny slávistické zájemce na prohlídku. Samozřejmě si mohou poslechnout i naši novou hymnu... Takže neváhejte...

    -slaviaman

  3. česká lípa

    (host)     před 19 lety 29.12.2004 10:11 |  
    0 0

    Jsem také skoro z čL..... Docela bych se chtěl sejít s českolipskými slávisty a zjistit jestli jezdí na zápasy,jak atd... Ptrosím o odpověď SKS4ever...